dobré zázemí, benefity, firemní akce, parkování v garáži zdarma pro mimopražské, bonusy, home office
vyšší platy, práce bez častých přesčasů - špatná organizace práce v konkrétním oddělení, lepší zastupitelnost při absenci, lepší systém zaškolování nových zaměstnanců, lepší rozložení množství práce a ochota vytvořit nové pozice v případě potřeby.
- flexibilní pracovní doba
- příjemné benefity
- akce navíc typu sportovní den, dobrovolnický den, jiné aktivity
- prestižní firma s historií a dobrým jménem
- zájem o lidi s potenciálem, všímavost
- otevřená komunikace
- nadřízený
- komunikace s interním zákazníkem
- moc administrativy a schvalovacích procesů
- složité řešení IT problémů
- přílišné sledování práce a KPI vzbuzující nedůvěru v zaměstnance
Jak by mi to sedlo ve společnosti Siemens, s.r.o.?
jistota zaměstnání, ochotní spolupracovníci (i v jiných odděleních), dobrá pracovní doba (super pro skloubení pracovního a soukromého života)
méně nařízené byrokracie. Někdy jsem měla pocit, že věci dělaly zbytečně moc složitě. Tím se práce dělala déle, což mě dost frustrovalo. Příliš mnoho směrnic a nařízení bylo nemožné se naučit (jen jejich seznam zabral celý šanon...), ale někteří pracovníci se na ně odkazovali místo aby poradili přímo.
Je velice výborné, že zaměstnavatel nabízí možnost pravidelně pracovat z domu, možnost mít pružnou pracovní dobu.
Co je velkou nevýhodou je že mzda je v podstatě trochu podprůměrná. Mnohdy je potřeba pracovat přesčas, ale k proplácení často nedochází nebo pouze po dlouhém dokazování, že opravdu přesčas byl nutný :-(
Další nevýhodou je práce v OpenScapesech, i když s rozmachem Home officů už to takový problém není, jak na začátku.
Ve společnosti Siemens by jse mělo změnit chování k pracovníkům ve výrobě ze strany jejich nadřízených, v současné době jsou čím dál více omezování a spousta z nic uvažuje o odchodu ze společnosti.
Z oddělení:Kvalita, kontrola kvality
Benefity, korektní jednání ze strany nadřízených a také jasná domluva ohledně dovolené, či přesčasů.
Chci volno...dostanu.
Chce mistr přesčas, tak rád poskytnu.
Stravování v areálu s možností velkého výběru jídla a tolerování méně pozdních příchodů z přestávek.
Postup výroby a jasná pravidla chování ke stejně rovným