K čemu je Atmoskop dobrý
Když hledáme hotel nebo kupujeme pračku, před zaplacením si čteme recenze na srovnávačích. Naláká nás reklama, ale rozhodneme se až podle zkušeností ostatních. Podobně funguje web Atmoskop.cz, který sbírá recenze na zaměstnavatele.
Atmoskop vám pomůže získat „zákulisní“ informace, když se někde ucházíte o práci a chcete zjistit, jak to tam skutečně chodí.
Anebo když váháte mezi několika nabídkami a chcete se správně rozhodnout. Dá se ta práce skloubit s rodinou? A co přesčasy? Nabídnou mi volnost a smysluplnou práci? Tohle z pracovních inzerátů na Jobs.cz a Prace.cz (portály jsou členem rodiny LMC) většinou nevyčtete. Popisují totiž náplň práce, ale není tam skoro nic o tom, jak to ve firmě skutečně chodí.
Kdy se zobrazí vaše hodnocení
Pozitivní a negativní hodnocení lidé přidávají anonymně, ale ověřujeme, zda tam ti lidé skutečně pracují či pracovali.
Chceme, aby byl Atmoskop.cz důvěryhodný. Postupně tak vzniká podrobná mozaika o českých zaměstnavatelích, kterou vytvářejí současní a bývalí zaměstnanci. Na Atmoskopu se tak hlavně dozvíte, jak jsou zaměstnanci spokojeni s výší příjmu, s kolegy, se zaměstnavatelem, s nadřízenými. Každý z nás někdy změní práci a bude rád za možnost přečíst si upřímné recenze. Pomozme si navzájem, ať víme, do čeho jdeme.
Ode dne, kdy jste hodnotili trvá přibližně 3 – 5 dnů, než se hodnocení ručně ověří. Všichni totiž bez rozdílu musí pravdivost svého hodnocení deklarovat potvrzením Kodexu férového hodnotitele, ve kterém také souhlasí, že jejich hodnocení neobsahuje vulgarismy, obchodní tajemství nebo konkrétní jména.
Atmoskop zobrazuje pozitivní i negativní hodnocení od lidí, kteří ho poslali firemním e-mailem.
Má tak jistotu, že jde o skutečné zaměstnance. Pokud jste takto na Atmoskopu hodnotili a nevidíte své hodnocení ani po pěti dnech, zřejmě neprošlo všemi kroky ověřování. Rádi vám na pomuzeme@atmoskop.cz sdělíme, v jaké fázi ověřování je.
Pokud jste hodnocení přidali přes soukromý e-mail, bude u něj po ručním ověření štítek „Zatím nepotvrzené“. Na e-mail Vám brzy pošleme výzvu, abyste mohli potvrdit, že jste ve firmě pracovali (nebo pracujete).
Velká svoboda v tom, co dělám a s tím související i důvěra. Skvělá firemní kultura. To, že lidi ta práce baví, je tu vidět.
Občas nám některé rozhodnutí trvají déle, jak rosteme, ztrácíme agilitu. Ale pořád to je lepší, než korporát.
Co je nepotvrzené hodnocení či komentář?
Hodnotí zaměstnanci
To, jestli hodnotitel ve firmě opravdu pracuje nebo pracoval, zjišťujeme pomocí víceúrovňového ověřovacího procesu. Ten kombinuje moderní technologii a ruční kontrolu. Způsob ověřování závisí na tom, odkud hodnocení pochází:
- Lidi z Jobs.cz, Prace.cz nebo Práce za rohem Atmoskop zve k hodnocení napřímo. Na základě informací, které dobrovolně poskytli, Atmoskop ví, že skutečně hodnotí svého bývalého nebo současného zaměstnavatele.
- Atmoskop zve zaměstnance k hodnocení ve spolupráci s firmami. Zaměstnanci plošně (všechna oddělení, pozice, muži a ženy) dostanou odkaz na anonymní dotazník na Atmoskopu. Atmoskop tak ví, že hodnotitel je skutečný. Firma nemůže zjistit, jak zaměstnanec hodnotil, protože hodnocení pak probíhá na Atmoskopu, který je zabezpečený a garantuje anonymitu.
- Jak ověřujeme hodnotitele, pokud od něj získáme hodnocení jiným způsobem? Nejprve ověříme jeho e-mailovou adresu oproti profilům lidí na Jobs.cz, Prace.cz, Práce za rohem nebo na LinkedInu. Jedná se o nejpřísnější způsob ověření. Provádíme ho, pokud získáme hodnocení od hodnotitele, u kterého máme jistotu, že ve firmě pracuje/pracoval.
Hodnocení, která pak vidíte na Atmoskopu, jsou namíchána z těchto tří kanálů. Díky tomu minimalizujeme možnost, že by se objevilo podvodné hodnocení. Každý zaměstnanec může hodnotit pouze jednou u konkrétní firmy, kde pracuje/pracoval.
Pomozte i vy Atmoskopu udržovat hodnocení ověřená a důvěryhodná
Atmoskop pečlivě usiluje o to, aby zajistil důvěryhodnost/ověřenost všech hodnocení. Vždy ale vítáme pomoc vás hodnotitelů. Dejte nám prosím vědět na pomuzeme@atmoskop.cz, pokud obdržíte pozvánku k hodnocení nebo uvidíte hodnocení, která porušují atmoskopí způsoby ověření nebo Kodexu férového hodnotitele. Budeme se tím zabývat, aby se takové hodnocení nezobrazilo.
Atmoskopu můžete věřit
Atmoskop je místo, kde můžete anonymně ohodnotit svého zaměstnavatele.
Jsme nezávislí a objektivní. Určitě máte ověřené už jiné naše služby: Jobs.cz, Prace.cz nebo Práce za rohem. Pomáháme každý den statisícům lidí najít si dobrou práci, kde budou spokojení.
Anonymita je samozřejmostí
Ověření zaměstnanci přidali už 200 397 hodnocení. Bez anonymity by to nešlo. I vaše totožnost bude vždy skrytá, vaše firma ani nikdo jiný se nedozví, jak jste hodnotili. Máte naše čestné slovo!
Lidé to potvrzují: „Atmoskop je místo, kde lze přijít k informacím aniž by se zaměstnanci obávali prozrazení. Díky za to, co děláte!“ (Anonymní hodnotitel)
Lidé čekají na vaše hodnocení
Trvá to jen 5 minut. A pomůžete tím ostatním rozhodnout se, jestli ve Vaší firmě chtějí pracovat. Možná jednou hodnocení pomůžou i vám.
Atmoskop – váš dobrý známý v každé firmě.