Siemens Mobility, s.r.o. image

Siemens Mobility, s.r.o.

Vývoj a konstrukce kolejových vozidel/R&D vývoj železniční infrastruktury

Velmi zajímavé benefity. Možnost vzdělávání se a kariérního postupu. Na základě dobře odvedené práce a iniciativy/aktivity pro zlepšování procesů adekvátní finanční ohodnocení. Zaměstnavatel se snaží o přátelský pracovní kolektiv formou teambuildingů, firemních večírků apod.
Nemám vůči této společnosti co vytknout
Napsáno:listopad 2023

Pracovní prostředí je dobré Umožnění HO Cestování do Německa a komunikace s kolegy přímo mě vyhovuje. Benefity (nyní okleštěno od státu) jinak jsou skvělé umožnují + 8dni dovolene
Nic me nenapada
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:říjen 2023

Perfektně se mi daří skloubit osobní a pracovní život, mám plnou důvěru nejen v tomto ohledu. Je pro mě důležité i zaměření našeho oboru a budoucnost udržitelné dopravy :). Ačkoliv korporát, stále zde panuje otevřenost, flexibilita a přátelská atmosféra. Cením si kultury "ownership", která je pro mě důležitá a dává mi možnost rozvíjet se dál. Samozřejmě i velmi bohaté benefity jsou důležité, především pak 8 dní volna navíc.
Občas se musíme držet příliš mnoha procesů či používat víc nástrojů. Rozumím ale důvodům, bez nich by mohl být zase naopak chaos...
Napsáno:únor 2021

Nadštandardné benefity. Ročný príspevok 24 000Kč alebo 48 000Kč do kafetérie. 25 dní dovolenky + možnosť zakúpiť 8 dní z benefitov, teda celkovo 33 dní dovolenky. Výuka jazykov s native speakerom. Firemný telefón s neobmedzeným paušálom + 10GB internet. Firemné teambuildingy. Polohovateľné stoly v kancelárii. 13 plat. Možnosť získať bonus za odporúčanie nového zamestnanca až 100 000Kč. Veľmi dobrý priateľský kolektív. Firma si dáva záležať, koho zamestná podľa povahy, aby zapadol nový človek do kolektívu.
Nevyhovujúce kancelárie v Brne (firma sa ale bude čoskoro stahovať). Niekedy spolupráca s kolegami v zahraničí. Nekladie sa dôraz na čistý, dobre udržovateľný kód.
Napsáno:červen 2020

Jak by mi to sedlo ve společnosti Siemens Mobility, s.r.o.?
Nejvíce jsem spokojena s vedením společnosti, osobním přístupem nadřízených a celkově je milé, že člověk může skloubit práci s osobním životem. Atmosféra je zde výborná. Děkuji.
Ano, některé kolegyně bohužel zneužívají vstřícnost vedení společnosti někdy i na úkor ostatních.
Napsáno:říjen 2025

Nadprůměrně vyspělá firemní kultura. Vzájemný respekt mezi všemi kolegy včetně vedoucích. Příjemné pracovní prostředí v čistých a klidných kancelářích s inteligentními a milými kolegy. Vedoucí nikoho zbytečně nestresují a kolegové jsou nápomocní, když je potřeba. Velmi obsáhlý interní vzdělávací program. Firma dbá o rovnováhu mezi pacovním a soukromým životem, nabízí různé benefity o kterých v jiných firmách není ani řeč, například: nadstandardní dovolená, home office, příspěvky na zdravotní péči, důchodové pojištění a jiné finanční služby, štědrý benefit plus program, kterým lze platit třeba dětské kroužky, nákup knih, lístky na koncerty, atd.
Pozitiva zastiňují drobnosti typické pro velké firmy jako pomalejší komunikace přes několik úrovní vedení. Ale s tím se dá žít.

Netradiční benefity
Nadstandardní dovolená Štědrý program Benefit plus Interní vzdělávací systém

Práci v týmu mladých lidí
v Siemens Mobility nelze zestárnout
Napsáno:říjen 2025

Pevná a stabilní firma, Benefity, pracovní prostředí, atmosféra, bezva kolegové
Napsáno:duben 2025

Standardně koncipované benefity s výbornou hodnotou. Obrovská flexibilita vůči osobnímu životu a zaměstnavatel vychází vstříc aby člověk mohl pracovat flexibilně. Velká stabilita zaměstnání s pozitivními vyhlídkami zaměstnavatele.
Díky velikosti zaměstnavatele je zde relativně velké množství procesů, které v některých situacích zpomalují flexibilitu pracovní náplně.

Práci vhodnou pro rodiče s dětmi
V rámci IT je práce velice flexibilní a jako bonus pro rodiny s dětmi se koná jednou za dva roky den s dětmi, kde jsou aktivity pro malé i větší děti včetně rodičů.
Napsáno:duben 2025

Vzájemný respekt mezi kolegy, dobré vztahy. Zajímavé projekty.
Typické neduhy velkých firem - komplikované a pomalejší rozhodování

oceňuji pravidelná HO.
teď mě asi ani nic nenapadá...
Napsáno:duben 2025
Zaujala / nezaujala vás firma Siemens Mobility, s.r.o.?