Velmi zajímavé benefity. Možnost vzdělávání se a kariérního postupu. Na základě dobře odvedené práce a iniciativy/aktivity pro zlepšování procesů adekvátní finanční ohodnocení.
Zaměstnavatel se snaží o přátelský pracovní kolektiv formou teambuildingů, firemních večírků apod.
Pracovní prostředí je dobré
Umožnění HO
Cestování do Německa a komunikace s kolegy přímo mě vyhovuje.
Benefity (nyní okleštěno od státu) jinak jsou skvělé umožnují + 8dni dovolene
Perfektně se mi daří skloubit osobní a pracovní život, mám plnou důvěru nejen v tomto ohledu.
Je pro mě důležité i zaměření našeho oboru a budoucnost udržitelné dopravy :).
Ačkoliv korporát, stále zde panuje otevřenost, flexibilita a přátelská atmosféra. Cením si kultury "ownership", která je pro mě důležitá a dává mi možnost rozvíjet se dál.
Samozřejmě i velmi bohaté benefity jsou důležité, především pak 8 dní volna navíc.
Občas se musíme držet příliš mnoha procesů či používat víc nástrojů. Rozumím ale důvodům, bez nich by mohl být zase naopak chaos...
Nadštandardné benefity. Ročný príspevok 24 000Kč alebo 48 000Kč do kafetérie. 25 dní dovolenky + možnosť zakúpiť 8 dní z benefitov, teda celkovo 33 dní dovolenky. Výuka jazykov s native speakerom. Firemný telefón s neobmedzeným paušálom + 10GB internet. Firemné teambuildingy. Polohovateľné stoly v kancelárii. 13 plat. Možnosť získať bonus za odporúčanie nového zamestnanca až 100 000Kč. Veľmi dobrý priateľský kolektív. Firma si dáva záležať, koho zamestná podľa povahy, aby zapadol nový človek do kolektívu.
Nevyhovujúce kancelárie v Brne (firma sa ale bude čoskoro stahovať). Niekedy spolupráca s kolegami v zahraničí. Nekladie sa dôraz na čistý, dobre udržovateľný kód.
práce je pro odvětví, které bude vždy potřeba. Systém benefitů vyhovuje lidem různého věku, mně se momentálně hodně líbí možnost mít až 8 dní volna navíc. Je stále možnost různých školení, mladí lidé mohou postoupit do vyšších pozicí.
Je třeba strpět, že věci jdou podle předem stanoveného procesu. Ve většině případů to ale pomáhá.
Náročné úkoly
Kolejové vozidlo nevyrobíte "na koleni". Je potřeba souhra mnoha odborníků. A vy můžete být jedním z nich. Taky se nebudete nudit, protože nejde jen o jednoduché úkony.
Řád a pravidla
Činnost firmy je řízena procesy. To někdy může působit těžkopádně, ale ve výsledku nejste v nejistotě, co máte udělat a můžete proto pracovat samostatně - provést svou práci a předat k dalším projektové fázi dál.
Asi největší výhodou je práce z domova, kterou doplňuje jen pár dní v kanceláři. Člověk neztrácí sociální kontakt s kolegy, ale zároveň dobře skloubí soukromý i pracovní život. Stejně tak, možnost nemuset pracovat pouze v určitých časech od - do, ale možnost přizpůsobit je super. Máme jen pevnou dobu, kdy musíme být dostupní - 10-14, plus člověk se přizpůsobí obvyklým časům svého týmu, jinak si může zorganizovat pracovní dobu víceméně sám.
s tím, s čím spokojená nejsem se týká čistě věcí jednoznačně spojených s mojí pozicí, ne se Siemensem jako takovým.
Práci v mezinárodním prostředí
Rozhodně se zde bez angličtiny, nebo němčiny (nejlépe obojí) neobejdete. Cizí jazyk se používá denně na většině pozic. Na odborných pozicích jsou i časté zahraniční cesty, někdy je možná delegace. Delegace znamená, že zaměstnanec po určitou dobu pracuje na odborné pozici v jiném Siemensu - obvykle v Německu, ale i jinde po světě. Ale je to tak, že je to pozice od pozice a doporučuji tento aspekt vždy probrat při pohovoru, pokud je pro vás důležitý, ať se vám líbí nebo i nelíbí. Cestovat můžete a nemusíte, ale s angličtinou rozhodně počítejte.
Řád a pravidla
Záleží na tom, jakého nadřízeného máte nad sebou. Ale časté je, že je vám přidělena oblast práce, za kterou nesete odpovědnost a je na vás, aby byla včas a pečlivě dokončena. Časem se ten výsledek projeví. A protože Siemens je německá společnost, je potřeba počítat s tím, že dodržování termínů je důležité, stejně tak pečlivé zpracování. Takže kdo není sto přijít někam včas a termíny dodržovat, alespoň ve většině případů, tak v Siemensu bude trpět.