Benefity byly fajn
Soudržnost lidí
Časem možnost dělat na HO
Místy naprosto otřesné chování zákazníků, proti kterému se nešlo moc bránit (velký nápor na psychiku).
Dlouhé týdny v práci byly velmi náročné.
V sezóně bylo tak moc práce, až se jelo spíše na kvantitu než kvalitu...
Tragicky nízké finanční ohodnocení.
Management (nadřízení) – můj dojem byl, že pravá ruka neví co dělá levá.
Na pohovoru byla slíbená úplně jiná pracovní náplň, než jaká ve skutečnosti byla.
Variabilní složka mzdy je nastavená tak, že část zaměstnanců na ni v praxi nemá šanci dosáhnout.
Totéž platí o některých benefitech – jsou konstruované tak, že na ně část lidí jednoduše nedosáhne.
Sečteno a podtrženo: Alza je dle mé osobní zkušenosti ukázkový příklad firmy, kde musí člověk dělat práci za tři, aby měl průměrný plat oproti konkurenci, a vedení mu místo pomoci jen hází klacky pod nohy (pokud na problém poukážete) tak vedení daný problém deflektuje a následně řeší vyhazovem.
Není toho moc, Alza je jako zaměstnavatel opravdu příšerná, ale vyzdvihnu:
- možnost práce z domova
- hezké zázemí
Kde jen začít...
- Alza vyplácí opravdovou almužnu, člověk se má lépe kdekoliv jinde. Jejich pracovní inzeráty jsou absolutně zavádějící a mzdové ohodnocení nekoresponduje s realitou. O to víc k pláči, když chodí pravidelně newslettery o tom, kolik Alza vydělala za kvartál a Vy se pak podíváte na svoji výplatní pásku.
- Absolutní podstav, který řeší tím, že na zaměstnance, kteří tam ještě jsou nakládají úplně všechno a nařizují přesčasy pořád dokola. Špatná mzda vyhnala polovinu spolehlivých lidí a tu druhou si vyhodili samy, protože "proč ne."
- Je tam chaos a šlendrián, management 3/4 dne prosedí na online schůzkách místo toho, aby taky přiložili ruku k dílu, když se tak nestíhá.
Benefity jsou zajímavé, ale bohužel firma je prolezlá, pokud nejste kamarád, tak se daleko nedostanete, stačí aby Vás jeden z nadřízených neměl v oblibě, a pokazí Vám jakýkoliv karierní růst, a žádný HR pracovník s tím nic neudělá.
Flexibilita v naceňování: Alza umožňuje výrazné slevy na zboží, které mohou dosahovat až 50 % z původní ceny.
Chvála za výkon: Pokud odvedete svou práci na maximum, vedení vás často pochválí (i když to nemusí být podpořeno odpovídajícím finančním ohodnocením).
Možnost práce na směny: Týmy pracující v odpoledních a nočních hodinách mají větší flexibilitu ohledně home office.
Zrušení home office: Po skončení covidu firma téměř kompletně zrušila možnost práce z domova pro kancelářské pozice, s výjimkou směnových týmů.
Nízká hodnota stravenek: Firma sice poskytuje stravenky, ale zaměstnanci si hradí polovinu. V porovnání s jinými firmami, které poskytují plně hrazené stravenky ve vyšší hodnotě, je to velký nedostatek.
Firemní stravování: Firemní kavárna a stravování nejsou nijak dotovány, ceny odpovídají běžným maloobchodním cenám.
Podprůměrné mzdy: Mzdy jsou nízké a často pod průměrem trhu na dané pozice. Alza se sice prezentuje jako firma zvyšující mzdy, ale realita tomu neodpovídá.
Neschopnost vyslyšet zaměstnance: Vedení firmy nebere v úvahu názory řadových zaměstnanců a není zaveden žádný efektivní systém pro návrhy a inovace. To snižuje konkurenceschopnost firmy.
Špatné vedení: Rozhodnutí na úrovni vedení jsou často unáhlená, nevhodně zaměřená a ve výsledku mohou firmě škodit.
Nízká motivace ke zlepšení: Ve firmě existují pozice, kde zaměstnanci vykonávají minimální množství práce, a přesto jsou placeni stejně jako ti, kteří odvádějí maximum.
Špatné pracovní prostředí: Atmosféra v týmech a celková pracovní kultura nenabízí prostor pro rozvoj a kariérní růst.
Měl jsem skvělé kolegy
měl jsem dobrý plat
měl jsem i možnost pracovat z domova
Team leader byl neschopný pomoci, ale nadřízený celého oddělení byl skvělý.
Dojížděl jsem do prahy, jedna cesta zabrala hodinu a půl, neměl jsem volný čas.
- Kolektiv mladých ambiciózních lidí
- V mém týmu fajn atmosféra
- Možnost se podílet na fungování úspěšné české firmy
- Viditelné výsledky práce
- Člověk se tu hodně naučí
- Možnost home office 2x týdně
- Moderní kanceláře
- Fajn benefity (levná Multisport, zaměstnanecké nákupy..)
- Velký důraz na výkon a výsledky
- Variabilní složka mzdy je často jen těžko přímo ovlivnitelná
- Hodně práce
- S přihlédnutím k objemu práce a k tomu, kolik Alza vydělává jsou mzdy dost nízké
Jsem spokojen s flexibilitou, lokalitou kanceláří a dynamičností firmy.
Nekonkurenceschopná mzda - Alza obecně platí málo, výměnou za nablýskané a příjemné kanceláře a tunu benefitů, které ani nevyužijete. NA dnešní dobu je 20 dnů dovolené hodně, ale hodně málo a je to ostuda. Zaměstnanci provozu nemají ani sickday.