Bavila mě práce, která na FÚ je - nemám ráda práci, kde se člověk nudí, tady je práce hodně a různorodá. Sice práce je podle tabulkových platů, ale pokud člověk je trochu schopný a pracuje dobře, vedoucí i ředitelka dávají hodnocení a tím i osobní ohodnocení k platu. Byla jsem s prací velmi spokojená.
Občas jsme dostávali úkoly, z metodických oddělení, kde bylo jasné, že sedí lidé, kteří nemají vůbec žádnou zkušenost s praxí a vyžadují nesmyslné věci, dále se mi nelíbilo jednání ředitele, který považuje některé oddělení za zbytečné.
Kolegové a hlavně vedoucí velmi namyšlení. Neochota řešit klienty. Nevycházeli vstříc klientům.
Arogance, povýšení a neschopnost.
Nerozumí své práci, nejvíce se bojí daňových poradců, protože ti ví víc než úředníci FÚ !!!
Řád a pravidla
Vše má řád, postupy a individuální myšlení se zamítá. Logika občas chybí.
Úředníkem se nestane že, tím se musíte narodit!
Vybírání dani v našem státě, kde je malá vymahatelnost práva, je jen pro otrlé povahy. K tomu je nutné se neustále orientovat v nových, často si odporujících zákonech. Navíc se jedná o práci, kterou většina společnosti považuje za dehonestující. Rozhodně to není pro lemply, lenochy, flákače a slabochy..
Komunikaci, toleranci k zaměstnancům s dětmi, chování mezi zaměstnanci. Nejhorší zkušenost jakou jsem kdy zažila, dlouho jsem se po podání výpovědi z toho vzpamatovavala.
Změnit cele fungování úřadu a konecne nabourat x-let zajetou byrokracii, zabývat se důležitými věcmi a nevěnovat se malichernostem a nepodstatných vecem. Dat příležitost mladým lidem, kteří mají obecně inovativní přístup a ne je uslapavat a nedávat jim vubec zadny prostor a delat z nich jen pouhé loutky, pokud se tedy nechají. Změnit systém finančního hodnoceni zamestnancu, hodnocení za výkon a ne za počet odpracovaných let.
Měla jsem relativní jistotu práce, pokud jsem potřebovala skloubit práci s péčí o děti, obvykle nebýval problém, vedoucí oddělení respektovala můj tehdejší status matky samoživitelky. Práce se mi líbila, kolegyně byly skvělé. Hned bych se tam vrátila
Rozhodně by bylo nutné zvýšit platy a nastavit jiný systém proškolování