Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost image 1
Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost image 2
Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost image 3

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Městská pozemní osobní doprava

Je to tam plně socialistické což je na jednu stranu dobře, ale je to spíše kontraproduktivní. Jde velmi znát, kdo je vážný a kdo cvičný. Ma to vliv hodne na výdělek. Velkou nevyhodou je neustále prodeji o opravy vozů, kde neudělají řádně opravu a napiší, ze je to opravené. Nezaplacené časy k návratu do depa, po skončení směny.
Viz předchozí odpověď
Napsáno:listopad 2020

Řád a pravidla
U dp na pozici řidiče jde hlavně o čas a bezpečnost. Daná pravidla která se musí dodržovat. Za chyby a neposlušnost se platí.

Slušná výplata vždy včas na účtu. Benefity. Pokud nezlobíte, trvalá práce.
Napsáno:leden 2021

Stravenky, flexipassy, peníze vždy přesně v daný den na účtu, stabilita firmy
Brzké vstávání, všechny inovace se zde špatně prosazují a všechno schvalování příšerně dlouho trvá
Napsáno:srpen 2020

Trvalé zaměstnání, pravidelný plat, benefity.
Délka směn u řidičů, přestávky mezi směnami se počítají od ukončení směny do nástupu. Jako odpočinek se počítá již čekání v garážích na odjezd služebních vozů, tak je kolikrát skutečný odpočinek jen 4 - 5 hodin.
Napsáno:srpen 2020

Jak by mi to sedlo ve společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost?
Napsáno:červenec 2020

MHD zdarma i pro celou rodinu
Napsáno:červenec 2020

Pokud chce clovek chodit domu s cistou hlavou a neresit doma maily a telefonaty, je tato prace presne pro vas.
Cim je spolecnost vetsi tim pomaleji se vyviji nektere procesy a castokrat byvaji zbytecne zdlouhave.
Napsáno:červen 2020

Mzda je vždy na účtu včas. Lze se dále vzdělávat.
Nefér přístup nejste-li ve "správné" kastě, dosazování známých na pozice již s tím, že tzv. nejsou na práci, demotivace, různé podmínky na stejných pozicích, firma je nepřátelská, chybí komunikace a budování loajality, naopak - čím hůře, tím lépe
Napsáno:únor 2020

Ohodnocení úspory phm... Vstřícnost při nutného volna
Napsáno:květen 2020

Jsem u podniku dlouho, vystřídal jsem více pracovních pozic, tudíž se necítím vyhořelý a vyčerpaný jedním typem práce jako někteří mí kolegové kteří tuto šanci z různých důvodů neměli a nemají. To je zde dobré. Že pokud máte určité vzdělání nebo znalosti, můžete udělat tak trochu kariéru. Stabilita zaměstnavatele je rovněž výborná věc. Ovšem bohužel ruku v ruce s tím jde to, že vedoucí jednotlivých odborů jsou často neodvolatelní i když nedělají dlouhodobě věci dobře. A z toho pramení molochovitost podniku, odtržení vedoucích od reality, nechuť k inovacím a jinde zase inovace které nemají smysl, celá oddělení, která by, při troše tvůrčího přístupu nemusela existovat a tím by se dalo ušetřit... Námětů by byla spousta. Jen by se muselo chtít poslouchat nejen odbory, ale i lidi, kteří mají zájem o svou práci a o to, jak ji zlepšit. Bohužel podnik má z mého pohledu tři úrovně. Politické vedení z magistrátu, které se chce co nejdéle udržet. Pod ním sorta vedoucích, kteří se snaží ve větší míře o totéž bez většího ohledu na výkonné zaměstnance. No a pak ti, co opravdu něco dělají (depa, garáže, řidiči, školní oddělení, ta užitečná část kanceláří a menšina vedoucích...) kteří alespoň trochu podnik někam táhnou. Bohužel tahají za kratší část provazu a to už celkem hodně dlouho.
Viz předchozí.
Napsáno:prosinec 2019
Zaujala / nezaujala vás firma Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost?