Je to tam plně socialistické což je na jednu stranu dobře, ale je to spíše kontraproduktivní.
Jde velmi znát, kdo je vážný a kdo cvičný. Ma to vliv hodne na výdělek.
Velkou nevyhodou je neustále prodeji o opravy vozů, kde neudělají řádně opravu a napiší, ze je to opravené.
Nezaplacené časy k návratu do depa, po skončení směny.
Délka směn u řidičů, přestávky mezi směnami se počítají od ukončení směny do nástupu. Jako odpočinek se počítá již čekání v garážích na odjezd služebních vozů, tak je kolikrát skutečný odpočinek jen 4 - 5 hodin.
Nefér přístup nejste-li ve "správné" kastě, dosazování známých na pozice již s tím, že tzv. nejsou na práci, demotivace, různé podmínky na stejných pozicích, firma je nepřátelská, chybí komunikace a budování loajality, naopak - čím hůře, tím lépe
Jsem u podniku dlouho, vystřídal jsem více pracovních pozic, tudíž se necítím vyhořelý a vyčerpaný jedním typem práce jako někteří mí kolegové kteří tuto šanci z různých důvodů neměli a nemají. To je zde dobré. Že pokud máte určité vzdělání nebo znalosti, můžete udělat tak trochu kariéru.
Stabilita zaměstnavatele je rovněž výborná věc. Ovšem bohužel ruku v ruce s tím jde to, že vedoucí jednotlivých odborů jsou často neodvolatelní i když nedělají dlouhodobě věci dobře. A z toho pramení molochovitost podniku, odtržení vedoucích od reality, nechuť k inovacím a jinde zase inovace které nemají smysl, celá oddělení, která by, při troše tvůrčího přístupu nemusela existovat a tím by se dalo ušetřit... Námětů by byla spousta. Jen by se muselo chtít poslouchat nejen odbory, ale i lidi, kteří mají zájem o svou práci a o to, jak ji zlepšit. Bohužel podnik má z mého pohledu tři úrovně. Politické vedení z magistrátu, které se chce co nejdéle udržet. Pod ním sorta vedoucích, kteří se snaží ve větší míře o totéž bez většího ohledu na výkonné zaměstnance. No a pak ti, co opravdu něco dělají (depa, garáže, řidiči, školní oddělení, ta užitečná část kanceláří a menšina vedoucích...) kteří alespoň trochu podnik někam táhnou. Bohužel tahají za kratší část provazu a to už celkem hodně dlouho.