Největším uspokojením je hodnotové nastavení Člověka v tísni. Jelikož jej sdílí většina kolegů, jsme společnost lidí, které spojuje to nejdůležitější. Kolem mně je spousta lidí, které mám důvod si vážit, často i obdivovat a rozhodně mě spousta z nich inspiruje.
Na druhém místě oceňuji možnost zkráceného úvazku a časovou flexibilitu.
Fluktuace. Důvodem však není nespokojenost zaměstnanců, ale závislost financování neziskovky na darech. Proto je těžké garantovat úvazky na delší nebo neurčitou dobu. Taky mám smlouvu jen na rok, ale beru to jako příležitost a je na mně, co z ní vytěžím.
Smysluplná, tvořivá a samostatná práce. Flexibilní pracovní doba. Vzájemná důvěra mezi nadřízenými a zaměstnanci. Velká podpora a péče o blaho zaměstnanců.
Jak by mi to sedlo ve společnosti Člověk v tísni, o.p.s.?
I když má někdy člověk pocit, že uvízl na mrtvém bodě a neví, jak dál, vždycky se najdou kolegové, kteří ochotně poradí, pomůžou a problém spolu vyřešíme.
Celkem velká byrokratická zátěž, ale s tím se musí u tak velké společnosti, financované z různých zdrojů, počítat.
Baví mě neformální prostředí a možnost říct vlastní názor nejen mezi kolegy, ale i svému nadřízenému. Za skvělé považuji možnost zkráceného úvazku, který umožňuje zároveň studovat nebo skloubení s rodinným životem. Mimochodem i benefit studijního volna je super.
Ani po těch letech mi nic zásadního nevadí a když se něco objeví, tak je super, že to můžu řešit s nadřízeným a pokusit se s tím něco udělat.
Oceňuji skvělou atmosféru, přátelskost. Miluji své kolegy, miluji co dělám. Nejvyšší vedení je lidské a chytré a schopné.
Máme za naši práci šíleně malé platy. Jasně, jsme neziskovka/sociální služba, ale máme za tu obrovskou profesionalitu a zodpovědnost méně, než jiné srovnatelné služby. A není moc tendence s tím něco dělat.
pohodoví lidé
prostor se vyjádřit
prostor realizovat svoje řešení
emocionální bezpečí
vše je prostě trochu v tísni, termíny, rozpočty, prostředí ve kterém pracujeme... je to prostě náročné pomáhat těm nejpotřebnějším...
Práci v týmu mladých lidí
Díky otevřenosti myslí a srdcí v lidí v ČvT, díky prostoru pro vyjádření názoru a naslouchání.
Již název organizace - Člověk v tísni, a její zaměření na pomáhání regionům, které jsou nejvíce znevýhodněné dává napovědět, že úkoly budou náročné, protože jinak bychom je nemuseli řešit. Místa zasažená přírodní katastrofou, válkou, autoritářským režimem přináší extra výzvy, které jinde jen tak nepotkáte.