ABB Day 2024
Vítejte ve světe pokroku s ABB
Vítejte ve světe pokroku s ABB
ABB s.r.o. image+9

ABB s.r.o.

Výroba a vývoj udržitelných průmyslových řešení

ABB je technologický lídr a průkopník s rozsáhlou nabídkou výrobků, služeb a řešení pro digitální průmysl. V návaznosti na více než 130letou tradici inovací dnes společnost ABB stojí v čele průmyslu. Naše základní hodnoty: péče, odvaha, zvídavost a spolupráce - spolu se zaměřením na rozmanitost, inkluzi a rovné příležitosti - jsou hlavními hnacími silami našeho cíle umožnit všem vytvářet udržitelná řešení. To je náš příběh. Udělejte z něj svůj příběh.

Všechny pobočky (122)

Mám zkušenost se schopnými manažery, kteří mě podporují v rozvoji. Jsem zapojen do mentoring programu a mám přístup k online kurzům. Rozvíjím se ve směru, který mě zajímá. Kolegové mi ochotně pomohou, když něco nevím. Dost si organizuji práci sám.
Je to korporát. Na všechno má své procesy. Ty potřebné se musí člověk prostě naučit a dodržovat je.

Práci v mezinárodním prostředí
Jedná se o velkou mezinárodní firmu. Spolupráce s kolegy ze zahraničí je na denním pořádku. Povaha spolupráce pak vyplývá z pozice, kterou člověk zastává. Může jít o spolupráci na projektech, řešení technických záležitostí, byznysových záležitostí, spolupráce na nabídkách apod. U některých profesí pak také připadají v úvahu zahraniční pracovní cesty. Tím spíš, pokud by byl člověk součástí EUOPC, nakolik EUOPC je přímo určené jako partner pro lokální jednotky.

Náročné úkoly, se kterými se v ABB můžete setkat mohou být různé povahy. Může jít o velký projekt, spolupráce na vývoji nějaké novinky, popř. péče o nějakou větší skupinu kolegů apod. ABB je velká mezinárodní firma, která se hodně orientuje na B2B a z toho pak vyplývá i povaha úkolů.
Dobrý den, děkujeme za zpětnou vazbu. Jsme rádi, že vnímáte podporu manažerů, kolegů i možnosti rozvoje. Uvědomujeme si, že práce v korporátu přináší jasně dané procesy – vážíme si vašeho přístupu k jejich dodržování. Pokud budete mít podněty ke zlepšení, rádi je uslyšíme. HR tým ABB
Pobočka:Process Automation
Napsáno:červen 2025

Benefity, individuální přístup
ne moc jasná vize
Pobočka:Electrification (Brno – Heršpická)
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:červen 2025

Spoluvytváříme nízkouhlíkovou společnost

Spoluvytváříme nízkouhlíkovou společnost

ABB dodává inovativní, udržitelná a bezpečná řešení pro energetiku, průmysl, dopravu a infrastrukturu

Chráníme zdroje

Chráníme zdroje

Komunikace, sdílení a inovace v ABB+9

- Pracovní doba je od - do. - Co se týče managementu, tak zde pracují profesionálové ve svém oboru.
- Firma nabízí práci na home office pouze 1x týdně a to ještě s pravidlem na konkrétní dny, kdy si ho vzít můžete. Vyšší počet dnů na home office není možný. - Nefungující střední management, který si přehazuje problémy navzájem. - Téměř nulové benefity na firmu takového rozsahu (jen 5 týdnů dovolené a penzijko...). - Na některých místech nefungují procesy, které navíc ani nejsou standardizované a centralizované. To vytvaří zbytečný stres a tlak. - Přebujelá a nabobtnalá korporátní administrativa. - Obava z budoucnosti naší divize.
Děkujeme za otevřenou zpětnou vazbu. Pozitivně vnímáme vaše ocenění odbornosti managementu i jasně nastavené pracovní doby. Současně ale bereme vážně vaše připomínky týkající se fungování procesů, benefitů, home office a komunikace napříč týmy. Pokud budete mít konkrétní návrhy nebo témata, která byste chtěl(a) dále rozvést, budeme rádi, když se na nás obrátíte.
Z oddělení:Nákup
Napsáno:květen 2024

Pěkné pracovní prostředí
Absolutně nulová komunikace s nadřízeným Nezájem HR řešit jakékoliv problémy Absence kvalitních školení a proškolení zaměstnanců Porušování vnitřních předpisů Pomstichtivost vedení Tlak na dodržování integrity kodexu, ale v realném životě jakoby žádný kodex nebyl
Napsáno:leden 2024

Jak by mi to sedlo ve společnosti ABB s.r.o.?
Se sílou brandu, kvalitou produktů a hlavně s nadanými, kreativními a celkově skvělými kolegy napříč pozicemi.
Minimální zájem o moji práci, hlavně, když všechno funguje. Chtějí všechno ale nevědí jak.
Napsáno:září 2023

možnost home office po souhlasu přímého nadřízeného (max 2 dny v týdnu)
- tuhý (nabobtnalý) korporát: hodně předpisů, které svazují kreativitu; na vše je třeba písemný souhlas nadřízeného - krácení ročních bonusů - střední management nefunguje, není jasné rozdělení odpovědností a pravomocí mezi jednotlivými týmy, vnitrofiremní procesy nefungují - práce s velkým množství přesčasů, není možný soulad osobního a pracovního života; práce o víkendech; často syndrom vyhoření a vyčerpanosti u mnoha kolegů / kolegyň - není zástup (nutno napracovat před dovolenou a být k dispozici během dovolené) - zastaralá IT technika, IT podpora pouze v anglickém jazyce - podprůměrné HR benefity ve srovnání s jinými firmami na trhu
Napsáno:únor 2022

Možnost homeoffice, což byl prakticky jediný důvod, proč jsem při vypuknutí covid pandemie neodešla už ve zkušební době. Zajímavá a pestrá pracovní náplň. Jednou za čas zajímavý online seminář. Kanceláře v pěkné a poměrně nové budově.
Nefunkčnost středního managementu, neustálé změny ve vymezení zodpovědností v rámci oddělení, velmi napjaté až nepřátelské vztahy mezi kolegy, kteří jsou ve většině případů neschopní týmové spolupráce a poměrně nesamostatní. Jen málokdo dobře zvládá svoji práci a dokáže poradit. Mnoho lidí v této firmě končí se syndromem vyhoření. Pracovní náplň zajímavá, ale z důvodu nefunkční spolupráce bez vyhlídek na zásadní zlepšení odcházím.
Napsáno:leden 2022

Dobré platové podmínky, bohužel vyhnané příplatky a prémiemi základ nic moc.
Jablonec nad Nisou / lisovna plastu. Nové vedení = špatná atmosféra, prospěchářství atd. Když se znelíbíte máte po všem. Nejraději by disponovali s celým vaším volnem včetně dovolené atd. Hledám si novou práci…
Napsáno:prosinec 2021

Byl jsem zde přez agenturu. Jen samé nepravdy. Měly se rozjet jiné směny. S tím jsem nastoupil. Neustále odklady těchto směn o měsíc. Na vše měli času dost a neobnovení kurzů,které jsem si přinesl z jiné firmy mi zde jen propadly. Nepochopím,proč třeba firma hledá osobu se svarecakem, ale pak se zde nesvaruje. Firma prezentuje navenek slušný plat,ale ve skutečnosti je to hrubý příjem s příplatky a asi 40 hodinami prescasu. Přidání po 3 měsících žádné. Jen kecy typu vždyť máte peněz dost a co by jste ještě chtěl,či chtěli. Byl jsem důvěřivý a díky tomu jsem přišel zkrátka. Nedoporučuji s nimi podepisovat žádné dohody.
Napsáno:duben 2021

Kdo chce psa bíti, vždycky si hůl najde....Na každého jiný metr
Napsáno:říjen 2020

Zaujala / nezaujala vás firma ABB s.r.o.?