ABB Day 2024
Vítejte ve světe pokroku s ABB
Vítejte ve světe pokroku s ABB
ABB s.r.o. image+9

ABB s.r.o.

Výroba a vývoj udržitelných průmyslových řešení

ABB je technologický lídr a průkopník s rozsáhlou nabídkou výrobků, služeb a řešení pro digitální průmysl. V návaznosti na více než 130letou tradici inovací dnes společnost ABB stojí v čele průmyslu. Naše základní hodnoty: péče, odvaha, zvídavost a spolupráce - spolu se zaměřením na rozmanitost, inkluzi a rovné příležitosti - jsou hlavními hnacími silami našeho cíle umožnit všem vytvářet udržitelná řešení. To je náš příběh. Udělejte z něj svůj příběh.

Všechny pobočky (122)

Zajímavé benefity z mého pohledu byly zejména dotované stravenky a kurzy AJ.
Byl jsem nespokojen se špatnou spoluprací mezi výrobními a nevýrobními zaměstnanci, značnými rozdíly v zatížení jednotlivých pracovníků a hlavně se špatnou stabilitou výroby v kombinaci s poměrně nízkou mzdou.

Uplatnění pro starší 50 let
V době mého zaměstnání v podniku zde odhadem 70% zaměstnanců spadalo do této kategorie. Mladí lidé kteří by sem nastoupili by se mohli ocitnout v určité společenské izolaci.

Všechny pracovní postupy ve výrobě se kterými jsem se setkal byly specifické pro tento konkrétní provoz a čtyři z pěti činností kterým jsem se zde věnoval spočívaly v relativně jednoduchých repetitivních úkonech. Nejtěžší aspekt této práce bylo úplně nevypnout a udržet pozornost na právě vykonávané činnosti.
Napsáno:září 2020

bohužel divize ve které pracuji v Brně končí, ale spolupráce byla dobrá
při mém nástupu již věděli, že tato výroba končí, přesto pracovní smlouva byla uzavřena na dobu, kdy již měla být výroba přesunuta do jiného státu /cca 3 měsíce/
Napsáno:červenec 2020

Spoluvytváříme nízkouhlíkovou společnost

Spoluvytváříme nízkouhlíkovou společnost

ABB dodává inovativní, udržitelná a bezpečná řešení pro energetiku, průmysl, dopravu a infrastrukturu

Chráníme zdroje

Chráníme zdroje

Komunikace, sdílení a inovace v ABB+9

Za minulého vedení šlo lépe skloubit rodinný a profesní život. Také přístup vedení byl jiný. Částečné úvazky jsou nyní sci fi a návraty po rd jsou tak pro všechny velmi obtížné. Zvažuji odchod
Napsáno:leden 2020

Časová flexibilta v práci, home-office.
Byrokracie, složité a neprůhledné procesy. Neupřímnost a (dle mě) nekompetentnost manažmentu - v posledních letech nekončící transformace, neustále pseudo-úspory. V důsledku běžná fungování firmy dost drhne, chybí smysluplná vize a prostředky pro profesní růst. IT v ČR bylo dost rozprášeno, takže člověk si připadá kůl v plotě. Jediná kariéra je snad stát se manažerem - o technické specialisty tu nestojí. Obvyklá představa outsourcingu.
Napsáno:květen 2019

Jak by mi to sedlo ve společnosti ABB s.r.o.?
Využití cizího jazyka Mezinárodní prostředí
ABB je velká mezinárodní firma s kvalitními produkty a službami. Člověk by si řekl, že taková společnost adekvátně zaplatí své zaměstnance. Bohužel opak je pravdou. Velmi nízká mzda v porovnání s konkurencí, neférovost nadřízených, kteří slepě plní rozkazy zahraniční "matky", neustálá obava zaměstnanců o budoucnost jejich jednotky. Na manažerských pozicích jsou často lidé, kteří o dané problematice nic neví, přenašeči papírů a tlučhubové, kteří delegují povinnosti na podřízené, aby zakryli své hrubé znalostní nedostatky a neschopnost, kterou se snaží zamaskovat tím, že kolem sebe vytváří auru "velké zaneprázdněnosti" a neustále vymýšlí nesmyslné meetingy, kde se tluče prázdná sláma. Odborníci a experti, kteří do firmy přišli, většinou po pár měsících odcházejí pryč. Benefity doslova mizerné a směšné.
Napsáno:březen 2019

Mezi plusy patří že se pracuje jen na 7,5 hod.Príspěvek na penzijko taky není k zahození...Na bonus ve formě Cafeterie má zaměstnanec nárok až po roce...a to za předpokladu že není agenturní.
Mezi minusy patří že většinou tlačí na přesčasy (i když musím uznat že někdy na některých pracovištích jednorázově namotivují zaměstnance penězmi navíc když jsou ochotoni dělat hodně přesčasu v týdnu)... vzděláváni nic moc a navíc jen pokud to vysloveně je potřeba na danou pozici.Celkově mi tato firma přijde že se zapomela v době "totalismu"...Ale pro nenáročné zaměstnance by mohla být tato firma idealni
Napsáno:červen 2019

Nadnárodní společnost se všemi výhodami i nevýhodami které z toho plynou. Různá nesmyslná nařízení globalniho charakteru.
V poslední době velká fluktuace a s tím spojené problémy v řízení organizace.
Z oddělení:Kvalita, kontrola kvality
Napsáno:březen 2019

Dodržování ZP, pracovní a ochranné pomůcky, kantýna, čisté a moderní prostředí.
Vulgarita pracovníků na pracovišti (kteří se na spolupracovnice obraceli se slovy: "hele, ukaž ko*y") a reakce nadřízených ("když všechny vyhodím, nebude tu mít kdo pracovat"). Zrušil jsem pracovní poměr po týdnu. Neskutečné. Kdo má rád sexistické neandrtálce, co si nevidí na špičku nosu, go for it :)
Napsáno:leden 2019

Oceňuju velmi dobrý kolektiv a zlepšující se bezpečnost práce.
Zaměstnavatel opakovaně nedrží sliby. Šetří se peníze na IT technice, testovacích zařízeních, zaměstnancích (jako jsou letenky v turistické) a věcech které se i tak budou muset později pořídit. Zatím co ředitelé, nadřízení atd. si pořizují extra drahé luxusní auta a lítají si business třídou. Když se dohodnete na navýšení mzdy v rámci nějakého dlouhodobého projektu na kterém pracujete třeba i 2-3 roky a vše dopadne víc než dobře tak vám řeknou že vám nic nedají...tohle je taková klasika jak vysát člověka a nic mu nedat :D
Napsáno:leden 2019

Dobrý work life balance, přiměřená pracovní zátěž. Příjemné prostředí, většinou bez stresu. Slušní, fajn kolegové. Osobně jsem si pochvaloval i kantýnu. Možnost Home Office.
Management trochu nedostupný, dle pyramidové organizační struktury. Novinky, změny (i pozice) šly často nelehce prosadit, nebo nešly vůbec. 1-2 odpozorované případy drzého vítězství osobního a rodinného zájmu nad zájmy firmy. Nebyl jsem spokojen s ukončením pracovního poměru, ale konce zvyknou být méně veselé, a vůbec, NDA.
Napsáno:březen 2019
Zaujala / nezaujala vás firma ABB s.r.o.?