Úřad práce České republiky

Regulace a podpora podnikatelského prostředí

Dostatečné ohodnotit práci, zkušenosti, znalosti zaměstnanců.
Napsáno:květen 2018

Vedoucí pracovníci by si měli neměli rozlišovat na pracovník tzv. kmenové a projektové. Bohužel si neváží zkušených pracovníků a preferují ty, kdo právě nastoupili po škole.
Napsáno:leden 2018

Přímé jednání, někdy až dost nepříjemné, ale dával najevo, kde je místo obyčejného pěšáka.
"kamárádíčkování" některých lidí
Napsáno:leden 2018

Jistota zaměstnání, dobrý kolektiv, dobrá vedoucí, pro někoho dobrá pracovní doba.
Někdy zbytečné a neefektivní nařízení, větší volnost v rozhodování při práci, jasnější a rychleji aplikovatelné metodika z MPSV, lepší HW a SW vybavení kanceláří.
Napsáno:únor 2018

Přátelské prostředí, vstřícnost, jasná a srozumitelná formulace zadaných úkolů, ochota poradit, pomoci.
V době, kdy jsem pracoval na ÚP jsem měl pocit, že je zde málo pracovníků na velký počet uchazečů o práci. Postrádal jsem též průběžné informace o úspěšnosti zařazování uchazečů zpět do pracovního procesu. Obávám se, že hlavní pozornost ÚP byla soustředěna na finanční podporu v nezaměstnanosti a méně již na získání pracovního místa. Nejsem si také jist, nakolik efektivní byla ze strany ÚP nabídka vhodné rekvalifikace. Velkým zklamáním byla pro mne zprostředkovatelská činnost práce v zahraničí, v sousedních zemích. K dispozici byly pouze tiskoviny s obecným obsahem, nic konkrétního. To se ale týká ÚP obecně, nikoli jen pobočky Praha 9.
Napsáno:únor 2018

Kdo umí zákony tak jsi ve státní správě své práva uháji.
Vedouci
Napsáno:září 2017

Stabilní práce, jasná pravidla pro práci, jistota výplaty, průběžně vzdělávání
Je to relativně psychicky náročná práce
Napsáno:srpen 2025

- Rozmanitá a různorodá práce - Možnost naučit se pracovat s různým software - OKsystem, MS Office - Školení prezenční i e-learning nebo formou MS Teams - Pružná pracovní doba - Stravenkový paušál ke mzdě za odpracovaný den - Příspěvky na produkty spoření na stáří
- Neadekvátní množství práce k personálnímu obsazení a k platovému ohodnocení - Kariérní postup hlavně s dosaženým vzděláním, nikoli pro zkušenosti v oboru nebo kvality zaměstnance - Platové podmínky stanovené tabulkami (což není jen problém ÚP ČR) - na pokrytí nákladů na živobytí téměř nedostatečné, především pro zaměstnance v nájemních bytech a ve velkých městech

Legislativa se neustále mění, a stejně tak se tomu přizpůsobují pracovní postupy a agendové systémy. Pracovník tak získává nové informace, dovednosti a podílí se na hledání a realizaci společných řešení.

Pružnou pracovní dobu
Na úřadu je pracovní doba upravena vnitřními předpisy a kolektivní smlouvou. Pevná pracovní doba je od 8:00 do 13:00, kdy musí na pracovišti být, a poté závisí na zaměstnanci, jak svůj fond pracovní doby doplní. Díky tomu může v případě potřeby odejít z práce brzo a jindy zůstat déle. Možnost odejít z práce dřív, tedy ve 13:00, závisí nejen na odpracovaných hodinách, ale i na množství práce, úředních hodinách a případně na domluvě s kolegy a vedoucím.
Napsáno:březen 2025

Práci bez přesčasů
Protože tam tolik práce není, výdělek nízký. Vhodné pro ženy, ktere mají malé děti. Nechtějí se víc rozvijet....tzv. jsou rady. ze jsou rady. Mají čas na rodinu
Napsáno:leden 2025

S nicim
Jsem nespokojen se vsim. Vládne tam chaos a byrokracie.
Napsáno:říjen 2024
Zaujala / nezaujala vás firma Úřad práce České republiky?