Sdílíme stejné hodnoty
Umíme se bavit při každodenní činnosti
V práci jako doma
V práci jako doma
Stabilita firmy+9

IKEA Česká republika, s.r.o.

Maloobchod s nábytkem

Naše vize je vytvářet lepší každodenní život pro mnoho lidí. U nás zjistíš, co to znamená, a dozvíš se, kdo jsme, co děláme, jak a proč. Nabízíme různé pozice v Praze, Brně nebo Ostravě (obchodní domy). Zajímavé pozice najdeš také v plánovacím studiu v Hradci Králové, Českých Budějovicích nebo v Praze na Chodově. Na centrále a kontaktním centru (u nás pod názvem RCMP) v Praze na Zličíně. Těšíme se na každého, kdo věří v rovnost, respekt a spolupráci, stejně jako my.

Ikea poskytuje zaručený platový benefit ako aj benefit 5 volných dni do mesiaca ktoré mi veľmi pomáhajú v osobnom rozvoji. Skvelím benefitom je príspevok na kultúru za, ktorí som veľmi rád.
nespokojný som iba s povinnostou stravovať sa v jedálni Ikea, ktorá mi úplne nevyhovuje. Rád by som obdržal poukazy na stravu a varil si sám jedlo, ktoré mi vyhovuje.
Napsáno:srpen 2021

Zaměstnanecká sleva na nákupy, po zkušební době zvýšení mzdy, jednou za dva roky úprava mezd o růst cen
V porovnání s předchozími zaměstnavateli (hotelnictví) nelze opravdu nic důležitého vytknout. Drobnosti se najdou, ale jsou opravdu nepodstatné.
Napsáno:květen 2021

Spolupráce v týmu

Spolupráce v týmu

Každý může být sám sebou

Každý může být sám sebou

Uplatníte se v různých profesích

Uplatníte se v různých profesích

Vtip a humor jsou nám vlastní+9

Celý proces náboru byl spíše zábavným zážitkem, než stresovou záležitostí. Po nástupu mi zde všichni pomáhají a jsou moc milí. Na pracovišti se cítím příjemně.
Zatím nemám nic, co bych jako zaměstnanec IKEA vytkla.
Napsáno:srpen 2021

skvělá příležitost pro vnitřní rozvoj různorodost práce férové jednání
11 hod směny
Napsáno:červenec 2021

Jak by mi to sedlo ve společnosti IKEA Česká republika, s.r.o.?
Individuální přístup k zaměstnancům, každy problém se dá vyřešit.
Nutnost pracovat o víkendech, nepravidelné směny (není dlouhý a krátký týden).
Napsáno:červen 2021

Možnost plánování služeb. Zajímavá náplň práce.Hezké prostředí. Důraz na bezpečnost práce. Zázemí pro odpočinek,stravování, firemní oblečení.
Bohužel nebyly dobré vztahy mezi zaměstnanci.I přes to ,že si všichni tykají je cítit napětí. Nadřízený viditelně protěžoval své známé. Dost často bylo naznačováno, že se do stávajícího kolektivu nehodíte i přes snahu pracovat na plno.Občas byly i nepříjemné narážky od nadřízené během práce.
Napsáno:červen 2021

Nadstandardní zázemí (pití, jídlo, toalety), snaha personálního oddělení vyjít vstříc, zajímat se o to, jak se člověk cítí, totéž i od přímého nadřízeného. Měla jsem zkrácený úvazek, tudíž menší plat než většina, ale jinak byl největší v mém životě, přičemž nepočítám dárky, bonusové karty apod. Na druhou stranu mi pro většinu pozic, které jsem sledovala i zažila, připadal hodně velký tlak na výkon. Často z toho pak vznikaly zmatky. Také komunikace mezi směnami (předávání informací mezi kolegy i nadřízení, podřízení a opačně) byla zmatečná a často nedostatečná, dělaly se věci "na poslední chvíli". Pro člověka s handicapem - přes veškerou deklarovanou vstřícnost - je těžké denně si obhajovat své (specifické) potřeby a důvody, proč něco potřebuje "jinak". Během posledních měsíců, kdy jsem v Ikei pracovala, se "shora", plošně, zavedly povinné uniformy, které mnoha lidem vůbec neseděly, jsou z tuhého, neprodyšného a umělého materiálu, ve kterém se pohybovat považuji za trest. Ale celkově, pro zdravého a silného člověka je to asi velice dobrý zaměstnavatel. Kromě zmíněných problémů jsem se tam cítila dobře a mezi kolegy jsem se těšila.

Kvalitní, čisté, hezké prostředí, zázemí, jídlo, pití, hygienické zázemí.

Jistota dobrého příjmu + fakt, že mnoho že zaméstnanců v Ikey pracuje dlouhá léta - 6, 10, 15 a více let.

Možnost profesního rozvoje
Spoustu věcí, které IKEA hlásá sama nedodržuje. Otevřenost a upřímnost se ve většině případů nevyplácí (vyjímkou byl můj poslední šéf). Na zaměstnance se tlačí, aby projevovali nadšení a spokojenost a pozitivně hodnotili firmu, ale reálně se pro jejich spokojenost dělá už míň.

Práci v mezinárodním prostředí
Od pozice vedoucího oddělení, přicházíte do kontaktu s lidmi z regionální a globální úrovně, kteří často bývají jiné než české národnosti. A čím jste na vyšší pozici, tím pracujete s těmito lidmi častěji.
Napsáno:únor 2021

Jsou tu fajn lidé - kolegové, mám skvělého nadřízeného, dobrý team; firma je stabilní - i během COVID chodila mzda.
Finanční podhodnocení; mzdy nejsou dorovnávány vůči trhu. Benefity slabé oproti jiným firmám. IKEA nově nastavila na centrále systém "kontroly" = "píchačky", jsme pod tlakem v práci "sedět" osobně. Dosud bylo možné mít 4 homeoffice mesíčně = i přes těžké období v rámci pandemie zažíváme tlak na jejich omezování. Kvůli nově nastaveným pravidlum s docházkou je těžké se i objednat k lékaři. Náročné sladění osobního a pracovního života. Objem práce není adekvátní, nelze jej zvládat v dobré kvalitě; nyní již trvalé pracovní přetížení.
Napsáno:září 2020

Přátelský kolektiv Stravování - dotované
Přístup personálního oddělení Nemožnost vyjádřit svůj názor Nespravedlivost při dělbě práce
Napsáno:únor 2021
Zaujala / nezaujala vás firma IKEA Česká republika, s.r.o.?