Vítejte v Schindleru... švýcarské firmě s rodinnou atmosférou a tradičními hodnotami.
Coffee break
Coffee break
Stíháme i rychlý technologický vývoj
Stíháme i rychlý technologický vývoj
Učit se a posouvat+9

Schindler CZ, a.s.

Výroba zdvihacích a manipulačních zařízení

Společnost Schindler byla založena před 150 lety ve Švýcarsku a od té doby stihla své působení rozšířit do celého světa. V Čechách patříme od roku 1993 k lídrům mezi výtahářskými firmami nejen v dodávkách nových výtahů a eskalátorů, ale i v jejich následném servisu. Jsme jednou z 27 firem v České republice, která získala prestižní ocenění Top Employer.

Poznejte naši firmu zblízka

Objevte, jaká je u nás firemní kultura a pracovní atmosféra. Zjistěte, zda je to prostředí, které vám bude vyhovovat.

S kolegy
Neplnění slibů vedení
Děkujeme za Vaše hodnocení. I když ve stručnosti, rádi zjišťujeme, jak to u nás vidíte po více než 10 letech. Samozřejmě netušíme, co Vám kým bylo slíbeno a v jaké formě, ale pokud byste to chtěl/-a více přiblížit a řešit, obraťte se, prosím, na HR Business Partnerku. Rozhodně si ceníme toho, že jste s námi už takovou řadu let, a těšíme se na další spolupráci.
Napsáno:prosinec 2025

S kolegama,celý rok se mi věnuji a učí mě
Komunikace nadřízeného se mnou,absolutně neadekvátní mzdové ohodnocení , zvažuji odchod.
Děkujeme, že jste rozhodl/-a sdílet své pocity. Pokud bychom to měli z naší strany řešit (rádi bychom), bylo by fajn, kdybyste se domluvil/-a s HR Business Partnerkou na setkání, kde to můžete probrat a zjistit, jaké jsou možnosti. Zatím jste u nás krátce, tak budeme rádi, když si to vzájemně odladíme.
Napsáno:prosinec 2025

Bezpečnost je u nás na 1. místě.

Bezpečnost je u nás na 1. místě.

V roce 2024 a 2025 jsme získali ocenění TOP Employer, na které jsme náležitě hrdí.

Petr u nás jako servisní technik pracuje téměř 30 let.

Petr u nás jako servisní technik pracuje téměř 30 let.

To je Tomáš, jeden z našich montážních mistrů.+9

Za dobu svého působení ve firmě, která už trvá osm let, si nejvíce cením stabilního prostředí, férového přístupu a možnosti otevřeně komunikovat. Jsem spokojený s tím, že práce je rozmanitá, má jasný smysl a vidím za sebou konkrétní výsledky. Oceňuji také důvěru, kterou ve mně firma dlouhodobě má, i podporu kolegů, na které se můžu spolehnout. Mezi benefity, které mi dávají největší hodnotu, patří flexibilita v plánování práce, příležitosti ke vzdělávání, kvalitní zázemí a celkově příjemné pracovní prostředí. Za osm let jsem se naučil efektivně komunikovat s klienty, lépe pracovat pod tlakem, plánovat priority a získal jsem technické i praktické zkušenosti, které člověk získá jen praxí. Na své práci oceňuji především to, že mě posouvá dál, je různorodá a má smysl.
Přestože jsem s mnoha oblastmi ve firmě dlouhodobě spokojený, vidím i několik míst, která by se mohla zlepšit. Nejvýraznějším tématem je pro mě platové ohodnocení, které už delší dobu neodpovídá míře zodpovědnosti, zkušenostem a rozsahu práce, kterou odvádím. Vnímám to jako prostor k narovnání a motivaci do dalších let. Zároveň bych ocenil jasnější systém odměn a přímější návaznost výsledků mojí práce na finanční ohodnocení. Beru to jako zpětnou vazbu, která může pomoci ke spokojenosti na obou stranách a ke stabilnímu fungování týmu.
Moc Vám děkujeme za čas, který jste tak detailnímu a upřímnému hodnocení věnoval, a máme radost z toho, kolik věcí u nás vidíte pozitivně. Mínus zmiňujete "jenom" jedno, ale je vidět, že je pro Vás významné. Nejde jen o mzdu, ale celý systém hodnocení, jestli to správně chápu. Nevím, jestli jste se už na toto téma bavil se svým nadřízeným. V rámci PDS by to bylo ideální, ale zpětná vazba je vítána kdykoliv. Obrátit se můžete i na HR, kde Vás HR Business Partnerka ráda vyslechne. Každopádně děkujeme, že se snažíte věci, co Vás pálí, posouvat dál, a vážíme si těch 8 let, co už jste s námi.
Napsáno:prosinec 2025

Kolegové a jejich přístup.
Platové ohodnocení. Chování vedení. Neváží si zaměstnanců, kteří rozumí svému oboru a nechají je odejít.
Děkujeme za Vaše zhodnocení v kladném i záporném smyslu. Téma mzdy se určitě hodí komunikovat s Vaším nadřízeným/nadřízenou např. v rámci PDS procesu, kdy si pravidelně vyhodnocujete cíle a zpětnou vazbu, ale samozřejmě i kdykoliv jindy. Nebojte se to otevřít, ať máme šanci Váš požadavek řešit. Asi už víte, že mzdy každoročně navyšujeme. I co se týká ostatních uvedených mínusek, pokud si to nechcete nechávat pouze pro sebe, obraťte se na svého HR Business Partnera, třeba se nám podaří věci zlepšit nebo uvést na pravou míru. Ještě jednou děkujeme a věříme, že Vám bude práce u nás dávat smysl i nadále.
Napsáno:prosinec 2025

Jak by mi to sedlo ve společnosti Schindler CZ, a.s.?
Dobrá práce, příjemní a ochotní lidé, každý měsíc výplata včas na účtu.
Bylo by dobré dostávat včasné info kdo koho nahrazuje a to i v náplni práce, bývá v tom dost často zmatek.
Děkujeme Vám za pozitivní hodnocení, jsme rádi, že se u nás cítíte převážně spokojeně :). Co se týká nových nástupů a rozdělení agendy v týmu, nebojte se zeptat nadřízené/nadřízeného. Možná si ani sám/-a neuvědomuje, že je pro Vás tato informace důležitá. Ještě jednou díky a ať se Vám u nás líbí i nadále.
Napsáno:prosinec 2025

služební auto k soukromému využití
na mé pozici není možnost pružné pracovní doby
Děkujeme, že jste si našel/la čas nás ohodnotit. Některé pozice (především ty v terénu) nemají bohužel z provozních důvodů možnost pracovat flexibilně. Pružná pracovní doba je spíše pro lidi z kanceláře, ale i tam, co vím, se kolegové a kolegyně často přizpůsobují potřebám terénu, protože to tak lépe funguje - a o to jde. Ještě jednou díky za komentář a jsme rádi, že jinak asi u nás i po tolika letech nacházíte smysluplné prostředí.
Napsáno:prosinec 2025

Všechny benefity dostáváte až po roce zaměstnání
Děkujeme za Vaše hodnocení a vytvoření prostoru pro toto téma. S benefity je to u nás tak, že ihned po nástupu dostáváte stravenky a máte nárok na 5 dnů osobního volna a 3 sick days. Po roce se vám otevírá možnost benefitního rozpočtu (nyní přes 26.000,- Kč), v rámci kterého si volíte benefity dle vlastního výběru (stravenky, penzijko, multisport karta, volný čas, zdraví...). Osobní volno a sick days vám zůstávají i nadále. Chápeme, že jste proto při nástupu mohl/a mít pocit, že benefitů není mnoho (nikoliv ale žádný), ale zvolili jsme tento postupný systém, abychom "odměnili" kolegy, kteří s námi zůstanou více než ten první rok. A děkujeme, že patříte mezi ně :).

Pracovní kolektiv Atmosféra v officu s kolegy Dostupnost od domova
Složitost systémů Mnoho tabulek Safety
Moc děkujeme za Vaše hodnocení. Že atmosféru a kolegy u nás vnímáte pozitivně, nás opravdu těší. Chápeme, že orientace v našich systémech a tabulkách může být zpočátku náročná, ale věříme, že jde jenom o cvik a vše si časem sedne. Pokud byste potřeboval/a s čímkoli pomoci nebo vysvětlit, určitě se nebojte obrátit na vedoucí/ho nebo kolegy z týmu. Rádi Vás podpoříme.
Napsáno:říjen 2025

S kolegy
Totální rozklad organizační struktury. Chaotické a neodborné vedení.
Děkujeme, že jste se podělil/a o svůj názor a zkušenost. Každá firma si prochází určitým vývojem a někdy je potřeba, aby se objevily i méně příjemné momenty, které pak pomohou nastartovat změnu k lepšímu. Věříme, že do této fáze se nyní dostáváme - letos (2025) došlo ke změně generálního ředitele a aktuálně procházíme i změnami v organizační struktuře. Ještě jednou díky za otevřenost i roky, které jste u nás odpracoval/a. Přejeme Vám, ať se Vám daří v práci i osobním životě.
Napsáno:květen 2025

lidé, kteří Vám vždy ochotně pomůžou zajímavé benefity příjemný kolektiv
vstupní školení by mělo být intenzivnější, delší
Moc děkujeme, že jste si našel/našla čas na hodnocení a těší nás, že v něm převládají spíše pozitiva :). Co se týká vstupního školení, chápeme, že pojmout tolik nových informací a procesů během zkušební doby bývá náročné. Nebojte se obrátit na vedoucí nebo kolegy v týmu, pokud budete v něčem tápat. Rádi Vám pomůžeme, samozřejmě i po zkušební době :).
Napsáno:prosinec 2024
Zaujala / nezaujala vás firma Schindler CZ, a.s.?