MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Všeobecné činnosti veřejné správy

Oceňuji možnost pracovat z domova v poměrně širším měřítku, než je ve veřejné správě běžné, je to samozřejmě dané i charakterem práce.
Nevidím reálnou možnost pro další kariérní postup. Bohužel zde existuje spousta zkostnatělých útvarů i některých kolegů, kteří nejsou nakloněni změnám, někdy i sráží úspěchy jiných, ale práci si zde "vysedí" do důchodu...

Uplatnění pro starší 50 let
Věk nad 50 let není limitující - cení se získané zkušenosti a na zaměstnance není prvoplánovitě nahlíženo jako na dinosaura neschopného se cokoliv nového učit, naučit nebo líného. Na druhou stranu tu není tempo práce závratné, ale iniciativě se někdy meze nekladou...

Řád a pravidla
práce je regulována zákony, spoustou interních směrnic, postupy předvídatelné, není tu příliš prostoru pro kreativitu nebo inovativní návrhy
Napsáno:listopad 2024

Nejvice spokojeny jsem byl, kdyz jsem opustil budovu a toto misto. Na vysokych pozicich jsou udrzovani protekcni diletanti, co si navzajem hazi klacky pod nohy. Nedoporucuji se tlacit nekam do vysokeho vedeni, obycejna referentni pozice bude ale asi fajn. Nekde v klidku zakutany v kancelari.
Podlost kolegu a netymova spoluprace.
Napsáno:únor 2021

Baví mě moje práce, oceňuji pružnou pracovní dobu i přístup zaměstnavatele k dohodě o docházce např. neplacené volno. Dále si cením přístupu ke vzdělávání, kde zaměstnavatel pokud to je možné nedělá rozdílu mezi představenými a řadovými zaměstnanci.
Nespokojenost vyplývá z větší části ze služebního zákona, kvůli každoroční systemizaci, která znejišťuje jakoukoli pozici. Jinak je problém soustavné střídání vedení, pro které je vždy paralyzován chod úřadu na řadu měsíců.
Napsáno:leden 2020

jistota práce zaměstnanecké benefity
častá výměne vedení tvrdé nároky
Napsáno:srpen 2019

Klidná práce, její jistota, pracoviště v centru Prahy
Práce nevyžaduje velké zapojení, inovativní myšlení, práce po letech trochu monotónní. Rozhodování typické pro státní správu - většina rozhodnutí trvá dlouho a pro lidi se zkušenostmi ze soukromého sektoru často chybí zjevná logika.
Napsáno:červen 2019

Byla jsem v práci ráda. Měla jsem ráda naše klienty i spolupracovníky. Bali to většinou lidé, kteří za mizerný plat nechali v práci i své srdce. Pokud se týče nadřízených úřadů- MPSV kraje i samotného zřizovatele, tak naše práce i samotný problém soc.služeb byl na okraji jejich zájmu. Dodnes nemám pocit, že by se něco zásadně změnilo.
Z oddělení:Zdravotní péče
Napsáno:duben 2019

Výhodou je možnost částečného homeoffice pokud má žena dítě nebo ze zdravotních důvodů. Dále je výhodou flexibilní pracovní doba (pevná 9-14:30).
Vše dlouho trvá, to co v normální firmě je během pár dnů tady trvá půl roku - soutěžení dodavatele, schválení výjimky, vydání publikace, vše musí projít schválením několika lidí a oddělení.

Ministerstvo má spoustu projektů, ve kterých se mohou dobře uplatnit absolventi vysokých ale i středních škol. Není potřeba zkušenost z praxe, i když je výhodou. Ale většina pozic v projektech zkušenosti nevyžaduje, vše se naučí v průběhu.

Primy nadrizeny a kolegove.
Dopady politickych zmen, mala pruznost v procesech.

Pružnou pracovní dobu
Moznost planovani pracovni doby v ramci fondu 168 hodin/mesic. Pevna cast pracovni doby 9-14.30. Zbytek je na zamestnanci, charakteru jeho agendy a komunikaci s primym nadrizenym.

Řád a pravidla
Pevne dane postupy vyplyvajici bud ze zakona, nebo prikazu ministra, v sekci EU fondu se jedna o pravidla Evropske komise.

+ možnost práce z domova ( pro některé) Mladý kolektiv
Nejistota práce Dlouhé schvalování běžných úkonů Nesystemické změny- vrací systém o 5 let zpátky Vedení netuší, co se v resortu děje - dá na názor nekompletního náměstka Nefungující odbory
Napsáno:prosinec 2018

Špatná atmosféra, chaos, přetěžování, zastralá technika, nefunkční systémy
technika, atmosféra na pracovišti, chaos
Napsáno:listopad 2018

Zaujala / nezaujala vás firma MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ?