U každého je něco, pro a něco proti. Pracovala jsem na 3 pracovištích, vždy jako sociální pracovnice a na dobu určitou jako zástup za MD. Časově dohromady něco kolem 2,75 roku. Na 1. z pracovišť nebyly dobré vztahy na pracovišti a po té jsem si stěžovala u vedoucí byla situace ještě horší a ukončila jsem tedy PP o pár měsíců dříve než byla smlouva na dobu určitou. Rozchod neproběhl v přátelském duchu a naopak někdo z tohoto pracoviště obvolával okolní pracoviště a pomlouval mé prac.výkony. A přitom nikdy během mé práce jsem nebyla na své výkony upozorňována. Na 2. pracovišti bylo vše velmi dobré; dokud neodešla původní vedoucí na MD. Na 3. pracovišti jsem byla také spokojená. Většina spolupracovníků bylo přátelských a empatických. Po cca roce práce jsem však (z důvodu péče o osobu blízkou - invalidu ve III. stupni a závislosti IV stupně PnP) potřebovala mírný posun své pracovní doby. A nebylo mi vyhověno, tak jsem byla nucena z práce odejít. Rozchod proběhl v přátelském duchu. Jako zaměstnavatele tedy ÚP hodnotím celkem kladně a kdyby byla možnost skloubit práci na ÚP s péčí o osobu, tak bych se k tomuto zaměstnavateli i vrátila.
Na všech 3 pracovištích ÚP kde jsem pracovala bylo zřejmé že hodně zívisí na vedení , ale jak už jsem psala v minulém příspěvku: na některých je to až za hranou na některých jen neochota ze strany nadřízených.
Varied work
Jde o rozmanitost ve smyslu, že jde jek o administrativní činnost tak o práci s klienty tj. s lidmi, kteří mají každý svůj osobitý příběh a je třeba se jimi individuálně, ovšem stále v rámci možností dané legislativou věnovat.
Neexistuje plán zapracování na pozici, nikdo se o nového zaměstnance nezajímá, žádné předání zkušeností, mladá arogantní vedoucí, která se vám vysmívá pokaždé, když vám něco vysvětluje a vysvětlit to stejně neumí, zadání úkolů bez dalšího vysvětlení po telefonu, nikdo vám neukáže, jak se pracuje se systémy, starší a zkušenější kolegové vám nic neřeknou, prostě jedna velká hrůza.
Zaměstnavatel platí včas, odvádí, co má.
Máme 200 hod. (dříve 5 týdnů) dovolené, 5 dnů indispozičního volna (SD), stravenky. Z FKSP jsou poskytovány peněžité bonusy při životních či pracovních jubileích a při prvním odchodu do důchodu.
Přesčasy, pokud nejsou nařízeny, neproplácí. Aspoň ne u nás na KrP. Je nás málo, když je někdo z nás dlouhodoběji nemocný, jeho práci si musí rozdělit kolegové, ale svého mají dost. Není to totiž jen příjem a zpracování žádostí (vyplácím dávky SSP a PP), ale digitalizace, koordinace dávek v rámci EU, součinnost s jinými institucemi, samozřejmě i podávání informací atd. Bohužel počet zaměstnanců je řízený tabulkami, které jsou ale velice zkreslené a nepřesné. Největším problémem je tabulkový plat, kde není možnost nějakého postupu, pokud máte již delší praxi. Titul v tomto případě nehraje roli.
Úřední hodiny do 17:00. Myslím, že by stačily do 15:00 - 16:00. Jsme úřad pro nezaměstnané, takže pokud nemají práci nevidím důvod čekat na ně do 16:50 kdy jim skončí směna v práci, ve které jsou na černo a běží na úřad.
systém úřadu, kdy zaměstnanec je jen jedním kolečkem, práce se nedala stihnout ( to, co dříve dělalo 6 lidí jsem musela dělat sama), vysoká fluktuace na mém oddělení, neohodnocení mé práce
S dámami, které rozuměli své práci a věděli, co je v jejich kompetenci a ještě je to bavilo! Díky tomu, že si zaměstnavatel těchto šikovných dam nevážil, již všechny odešly.
Zaměstnavatel je demotivační. Nevadí mu velká fluktuace. Od toho se odvíjí kultura společnosti. Je velmi nízká.
Klouzavá pracovní doba - ranní příchody.
Finanční ohodnocení, podpora donášení a žalování - bez ověření, zda je to vůbec pravda, kladení důrazů na drobnosti místo řešení podstatných a důležitých věcí.
V době,kdy jsem měla malé dítě,mi vyhovovala nejvíce pracovní doba.Pracuje zde mnoho žen různého věku,a v kanceláři člověk sedí po několika,vyřizuje telefonáty,administrativu, chodí mu tam různí lidé,je to hodně psychicky náročné.Deset let jsem to vydržela,pak jsem potřebovala změnu.S vedením jsem nikdy neměla problémy.
V létě byl problém dvojitých skel a nedýchatelno,nejde vyvětrat,klimatizace není.Málo mužů, ženský kolektiv pletichaří, když mají hotovou práci.Až zbytečně mnoho administrativy, práce je psychicky náročná.
Did you find Úřad práce České republiky interesting?