Dobrý kolektiv, práce mě baví a naplňuje. Výhodné benefity.
Nastavené pracovní postupy, přístup nadřízeného.
Security and stability
Výhodou je pravidelný měsíční příjem dle platných mzdových tarifů, což přináší jistotu stálého příjmu např. narozdíl od neziskového sektoru. V případě, že máte prac. smlouvu na dobu neurčitou máte určitou stabilitu zaměstnání až do důchodu a leckdy i potom, jelikož Zákon o státní službě v případě služebního poměru deklaruje výhody na straně zaměstnance.
Complex tasks
Práce ve sttátní správě obnáší řadu administrativních úkonů spojených s aktuální legislativou, kterou je nutné sledovat. Navíc má každá agenda své vnitřní předpisy formou směrnic, které se neustále aktualizují. Náročnost tkví také v komunikaci navenek, jelikož úřednicí jsou ti, kteří by měli znát aktuální zákony a musí umět poradit komukoliv.
Paušální mzda, práce s bezdomovci, lidmi po výkonu trestu někteří mají u sebe nůž či zbraň, jde z nich strach, nemluvě že každý druhý se přijde zaevidovat arogantni člověk kterému ještě popřej hezký den
Vztahy mezi lidmi, slaba pece o profesni rust a vzdelavani.
Jobs for people aged 50+
Hodnotím své pracoviště a z pohledu zaměstnance 50+. A mám několik mladých bývalých kolegu, kteří byli náplní práce a způsobem práce zklamáni a odešli jinam. A říkají, že "na lepší". Hlavně finančně.
Pokud porovnám své pracovní zkušenosti ze soukromých firem s praxí na ÚP, musela jsem být daleko samostatnější, flexibilnější a schopná řešit problémy vlastními silami. Zde je vše příliš svázané. Ale tři roky před důchodem je pro mě jednodušší nechat rozhodovat jiné a "vézt se" :-) A to tady jde.
Security and stability
Práce je pořád, nemusíte si ji shánět, nemusíte se starat, přijde až na stůl. A výplata na účtu také přesně.
Technické vybavení je na úrovni 90let. minulého století. Špatná ochrana zaměstnance před agresivními klienty - neprofesionální bezpečnostní služba. Více pravomocí ve vztahu ke klientovi. Méně byrokracie. Nepřipravenost IT systému v případě změn zákona (pozdní nasazení aktualizací apod.).
Cením si toho, že je vše relativně průhledné - vím, jak dlouho budu na Úřadu práce pracovat, z jakého důvodu, na kolik peněz mám za svoji práci nárok (platové tabulky) apod.
Větší obsazenost některých pozic - mám pocit, že je nás na práci málo, což se dotýká potom čerpání dovolené, prací přesčas apod. Na druhou stranu vím, že toto zaměstnavatel do velké míry neovlivní, protože to souvisí se situací na trhu práce a pracovních sil, tabulkami na personální pozice atd.