NAKIT, s. p.

IT/ICT

Jsme servisní organizací Ministerstva vnitra a strategickým partnerem státní správy. Zajišťujeme provoz a rozvoj kritické infrastruktury (policie, hasiči, zdravotníci), staráme se o bezproblémovou komunikaci jejích jednotlivých složek. Věnujeme se kyberbezpečnosti, která je zvláště v dnešní době zcela zásadní. Vytváříme webové i mobilní aplikace, které lidem usnadňují život. Pomáháme s efektivní komunikací během krizových situací. Pracujeme na projektech, bez kterých by stát nefungoval.

Dobré vztahy a spolupráce s kolegy, technicky zajímavá prac. náplň, dobré prac. podmínky, stabilita ICT firmy
Napsáno:listopad 2023

Přestože jsou zaměstnanci NAKIT rozesetí téměř po celém Česku a spousta kolegů využívá možnosti práce na Home Office, panuje zde atmosféra menší rodinné firmy, ve které se všichni dobře znají. Stravenky. Služební notebook, mobil a datový tarif. 5 Sickday.
Firma se absolutně nezajímá o rozvoj svých zaměstnanců. Pouze jednotky z nich mají možnost se nějakého školení zúčastnit. Žádost k školení je zamítnuta z důvodu nedostatku financí. Firma pro své zaměstnance realizuje pouze ws a školení na téma komunikačních dovednosti. Jejich náplň balancuje na hranicích esoteriky. To je ve státní IT firmě skutečně potřeba. Pozice jsou tabulkové, proto je velmi obtížné kariérně růst nebo mít smluvně podmíněnou vaši reálnou pozici a náplň práce. Potýkal jsem se s častým nezájmem a arogancí vedení. Firma se pyšní fondem FKSP obvykle ve výši 10 000 Kč. Nyní je před námi druhá půlka roku 2023, a o FKSP ani vidu ani slechu. Jeho čerpání stále nebylo umožněno. V roce 2022 panovala stejná situace.

Možnost práce při studiu
Pracovní dobu lze po domluvě upravit nebo rozložit takovým způsobem, aby ji bylo možné více skloubit s osobním životem nebo studiem. Po individuální domluvě jsem měl možnost pracovat při kombinovaném studiu. Na některých pracovních pozicích v organizaci, lze využít možnost Home Office.

NAKIT, s. p. image 1
NAKIT, s. p. image 2
NAKIT, s. p. image 3
NAKIT, s. p. placeholder+9

7,5 hodin Home Office vstřícnost komunikativnost ohleduplnost Super kolektiv Fajn peníze Benefity
Napsáno:květen 2023

Pracovní doba Přizpůsobitelnost Možnost o věcech dát vědět a řešit je Vybavení Spolupráce
Nic
Napsáno:květen 2023

Jak by mi to sedlo ve společnosti NAKIT, s. p.?
-7,5 hodinová pracovní doba -možnost práce z domu -stravenky
-nízký plat na kvalifikovaných IT pozicích -vedení působí chaoticky -vedoucí nebo vedoucí odboru nemají základní IT podvědomí ,což je velké mínus ,díky tomu je pak vše zmatené ,vy vedete vedoucího a stáváte se jeho rádce -neskutečné hromada byrokracie ,která nemá hlubší význam ,vše dlouho trvá a často je výsledek negativní -nedostatek kvalifikovaných pracovníků na IT pozicích -finanční čtvrtletní odměny jsou spíše symbolické -inflace nebo navyšování platu státních zaměstnancům se vás netýká to co dostane při nástupu máte i za x let pokud ,tak dlouho vydržíte -spolupráci napříč oddělením absolutně nefunguje ,každý jsi jede pouze svojí oblast -někteří starší kolegové jsou vyhlášeni svojí zlomyslností pomoc zde nečekejte -časté arogance ze strany MV, kde samy nevědí a schovávají se za NAKIT -neskutečný klientelismu

Náročné úkoly
Co se týče IT a vedení je zde takový zmatek, že každý nový projekt je velká výzva. Většina věcí končí větou ,,najdi jsi, zjisti jsi, nevíme ,nemůžeme ,chceme jenže není čas , jaktože to ještě není ,nevíme kdo to dělal ,nevíme proč to dělal. V normálním světě IT, některé věci trvají týden, tady se to může protáhnou klidně na rok. Proto každá věc je výzva.

Práci vhodnou pro rodiče s dětmi
Jsou zde možnosti ,kdy není třeba být celý den na pracovišti .
Napsáno:červen 2022

Motivující pro mě je práce na digitalizaci státní správy. Jedná se o ambiciosní projekt, který nemá svým dosahem obdobu. Podílet se na tom, znamená být užitečný.
V budově Chemapolu nelze otevírat okna.
Napsáno:červen 2022

* Sice občas byrokracií omezená a zdlouhává práce, nicméně smysluplná a přínosná * Plody své práce sám používám * Fajn kolegové i nadřízení * Maximální možnost homeoffice u těch profesí, kde to dává smysl; tj. kdo může pracovat online, pracuje online * Obrovská podpora nováčků v začlenění se do fungování firmy; lepší péči náborářů a HR oddělení jsem za svůj profesní život nezažil * Na státní podnik velmi slušná mzda i odměny * 5 sick days, 3 dny na péči o dítě, 5 týdnů dovolené * stravenky a hojnost benefitů v rámci FKSP
* Některé procesy jsou zdlouhavé a pomalé, ale většinou to není špatným fungováním firmy, ale tím, jak je pro státní podnik nastavena legislativa. Beze změny zákonů se leccos prostě urychlit nedá. * Kolegové si stěžují, že práce v kancelářích občas není komfortní (topení, klimatizace apod.), což já se svým stoprocentním homeofficem tak úplně neposoudím * Občas krapítko pokulhává komunikace směrem od vedení k zaměstnancům, ale nevidím to jako něco fatálního. Občas zkrátka zbytečně vybublají nějaké dohady či fámy třeba na základě zpráv v médiích a uklidňující reakce managementu by, myslím, mohla a měla přijít trochu rychleji.

Pružnou pracovní dobu
Není problém domluvit si změnu prac.doby například tak, aby vyhovovala dojíždění. Dále všechny profese, které mohou vykonávat práci z domova, mají možnost homeoffice, v některých případech takřka stoprocentní, tj. zcela bez dojíždění do kanceláře. Firma má pro toto dobře vyladěné procesy včetně mnoha nástrojů pro bezproblémovou týmovou online spolupráci.

NAKIT je státní podnik, který zajišťuje digitalizaci státní správy a komunikaci v rámci kritické infrastruktury. To jsou věci nezávislé na politické situaci - ať dopadnou všelijaké volby jakkoli, kritická infrastruktura (hasiči, policie, záchranný systém) musí fungovat, no a digitalizace státu je také věc, na které se shodují všechny strany napříč politickým spektrem. Pokud se zde bude něco měnit, tak třeba to, pod kterého ministra bude digitalizace spadat, ale na práci samotných zaměstnanců se nemění skoro nic. Objem práce bude spíše narůstat, než že by se něco rušilo. Proto ten, kdo v současné nejisté době hledá jistotu a stabilitu, ji zde najde.
Napsáno:červen 2022

Podpora osobního rozvoje a vzdělání. Otevřenost některých lidí.
Nechuť měnit staré zvyky, méně inovativních myšlenek, absence chuti po zlepšení.

Náročné úkoly
Je mnoho ovlivňujících faktorů, pro výběr správných řešení, které v komerční sféře nebývají vůbec vnímány. To úkoly často zesložití.

Práci, co dává hlubší smysl
Stav veřejné správy je ve stavu, kdy se netvoří příliš smysluplná, integrovaná a vzájemně se podporující řešení, ale spíše tzv. "každý pes, jiná ves". Když se člověk nechce vrhat do politiky, nemá moc šancí, jak tento nešvar ovlivnit. A zde, v Národní Agentuře, je právě ta možnost (nešpinit se politikou a věci veřejné pozvednout). Stačí chtít a mít to jako vyšší cíl - pak se dostaví i dobrý pocit. Ano, z pocitu se člověk nenají a výdělek je zde určitě jiný, než v komerci. Ale na druhou stranu, člověk nepotřebuje obalovat nervový systém tukem, aby zaháněl deprese a stres, takže nepotřebuje příjmy kdo ví jak vysoké, aby je pak proháněl žaludkem ;)
Napsáno:červen 2022

Je zde velká snaha prosazovat pozitivní změny fungování veřejné správy, často s nezbytným srdečným nasazením zúčastněných.
Legislativní svázanost celého prostředí, byť s dobrými úmysly.

NAKIT působí ve oblastech celého ICT spektra, takže možnosti výběru zaměření osobního rozvoje jsou takřka neomezené. Své zde naleznou lidé se zaměřením nejen na provoz systémů, jejich rozvoj, ale i lidé jejich hobby je kybernetická bezpečnost. Uplatnění najdou i lidé s obchodním, ekonomickým či právním zaměřením, pochopitelně ideálně směrovaným do ICT světa.

Neformální pracovní atmosféru
Velice si cením, že se lidé v NAKIT dokázali v rámci covidového období přizpůsobit a změnili své pracovní návyky. Řada těch vyhovujících zůstala i po ukončení tohoto období. Práce na dálku se stala samozřejmostí, v případě potřeby je návštěva kanceláře možná a v některých případech i nutná. Vše závisí na vzájemné dohodě spolupracujících kolegů a nadřízených a dohoda je vždy možná.
Napsáno:červen 2022

Zajimave projekty - Portal obcana, Chytra karantena. Spoluprace s NUKIBem.
Skloubeni stareho IT sveta 90. Let s modernimi agile pristupy obcas skřípe.
Napsáno:duben 2022

Zaujala / nezaujala vás firma NAKIT, s. p.?