Výroční konference Aricoma
Prostory recepce ostravské pobočky
Prostory recepce ostravské pobočky
Aricoma image+9

Aricoma

Zavádění a provoz užitečných informačních technologií v organizacích

Jsme tým s mnoha odborníky a na trhu působíme více než třicet let. Pracujeme na zajímavých projektech různých velikostí v řadě IT odvětví, a to jak v komerční sféře, tak ve veřejném sektoru. Setkáváš se s nimi každý den, ať už spravuješ svůj bankovní účet v mobilu nebo si vyzvedáváš léky pomocí elektronického předpisu. Uplatnění u nás tedy najdeš v jakémkoliv IT oboru a na jakémkoliv místě. Najdeš nás v okresním městě i Bruselu.

Jak nadřízení tak kolegové byli opravdu úžasní a féroví. Benefity jsou nadstandardní, plat pěkný, ale bohužel work-life balance na mé pozici nebyl na tak vysoké úrovni. Přesto rozhodně práci ve firmě doporučuji, a osobně si ji vybral znovu, přes to, že jsem z firmy původně odešel vlastní volbou.
Děkujeme za milá slova a vážíme si toho!
Napsáno:leden 2025

Mám super šéfa, na kterého se dá spolehnout. Na své pozici fajn plat, spoustu benefitů včetně home office.
HR by se mělo trochu zamyslet. Netuším, jak to chodí na jiných pobočkách, ale tam, kde je nás více by mohli nováčky více "aklimatizovat" a trochu se o ně postarat. Na naší pobočce je cca 150 lidí a na to, že už tady nějakou dobu jsem, tak 80% jich vůbec neznám, nevím co dělají. Je trapné se někde střetnout a nevědět kdo to je a jen tak se na toho člověka usmát. Tady člověk ani neví, jestli stačí ahoj nebo jsou tady nějací, které by to urazilo a trvají na tykání. Co tak pro nováčka udělat seznamovací kolečko, když je první den v práci? On si ty jména sice nezapamatuje, ale alespoň bude vědět, že stačí ahoj. Je to fakt trapný tady takhle anonymně chodit, když navíc ani lidi z HR neumí pozdravit.
Děkujeme za velmi užitečnou zpětnou vazbu. Na HR už tento podnět řešíme. Na velkých pobočkách tato kolečka probíhají standardně. A vymyslíme ještě i něco navíc :)
Napsáno:květen 2024

Kolegové ze Cybersecurity

Kolegové ze Cybersecurity

Umíme se bavit :)

Umíme se bavit :)

Kolegové z International týmu

Kolegové z International týmu

Halloween+9

Osobní auto k soukromému užití, Cafeteria, flexibilní pracovní doba
Naprostá nekompetentnost mého nadřízeného, který byl jen loutkou vyššího managementu. Mizerné platové ohodnocení, které se za 4,5 roku téměř nezvedlo.
Děkujeme za zpětnou vazbu, mrzí nás tato zkušenost, těchto případech je dobré se vždy obrátit na svého HRBP, který pomůže situaci vyřešit.
Napsáno:září 2023

Pružná pracovní doba, možnost HO. Přátelské prostředí, vstřícnost.
S velikostí se vytrácí osobní kontakt napříč firmou. Některá interní směrnice a nařízení jsou až příliš korporátní
Ano, změnili jsme se....ale většinou to vnímáme jen velikostí. Bohužel tato velikost si vyžaduje nové směrnice a pravidla. Osobní kontakt se snažíme udržovat jak jen to je možné např. různými tématickými snídaněmi či akcemi pro zaměstnance.
Napsáno:srpen 2022

Jak by mi to sedlo ve společnosti Aricoma?
Do IT jsem přestoupila z jiného oboru, proto začátky nebyly úplně snadné. Oceňuji maximální podporu nadřízeného a HR, kteří se postarali o hladký průběh adaptace mezi kolegy, ale také do IT světa. Oceňuji soustavný mentorink nadřízeného, díky kterému jsem měla možnost v relativně krátké době získat uznávané Microsoft certifikáty a odborně růst. Kromě odborného růstu je kladen důraz na výuku anglického jazyka, který AC aktivně podporuje, protože mezi zákazníky patří i firmy ze zahraničí. AC pracuje na zajímavých a velkých projektech, prodává řešení významným firmám českého trhu. Dále potěší benefity, kterými jsou neomezené volání a data z firemní SIM karty pro soukromé účely, stejně tak pravidelný měsíční příspěvek na Flexi kartu. Po dosažení seniority je také možnost získat služební vozidlo. Protože jsem také máma dvou malých dětí, je pro mě zásadní možnost práce z domu a flexibilní pracovní doba. Vždy se lze domluvit podle individuálních potřeb.
Prozatím nic!
Napsáno:červenec 2022

- home office, ale i velmi příjemné prostředí pobočky - opravdu flexibilní pracovní doba - předem daný proces začlenění do firmy, od juniorů nikdo nečeká, že budou vše hned ovládat - na získání potřebných dovedností je dostatek času a podpory kolegů - transparentnost ohledně aktuálních cílů firmy - žádné kancelářské drama, naopak je atmosféra klidná a přátelská
- pokud čekáte rychlý rozjezd a okamžité začlenění na velkých projektech, je možné, že se budete zezačátku cítit trochu nevyužitě (přijde mi podstatné na konci zmínit, že AC je velká firma dělící se na mnoho poboček a oddělení, takže jakákoliv moje zkušenost vám nemusí vždy udělat přesný obrázek)
Napsáno:červenec 2022

Výborní kolegové i nadřízení, neformální atmosféra, péče o zaměstnance. Konstantní vzdělávání.

Možnost práce při studiu
Flexibilní pracovní doba, možnost půl úvazku, homeoffice

Práci vhodnou pro rodiče s dětmi
Flexibilní pracovní doba bez přesčasů, možnost Homeoffice.
Napsáno:červenec 2022

1) parta schopných expertů v IT, kteří si uměli navzájem pomáhat 2) rozumný a efektivní senior management
pomalý kariérní postup manažer na své pozici dokázal setrvat, i když byl špatný
Napsáno:duben 2022

Příjemné prostředí, kdy kolegové jsou přátelé. Zní to jako fráze, ale je to tak. Výjimek není mnoho. V AUTOCONTu se najdou opravdu špičkoví a zapálení odborníci, od kterých se lze hodně naučit. S tím, jak firma roste, se často dostávají do manažerských pozic. S takovými manažery je radost pracovat, protože ví, o čem mluví. Tohle vnímají a oceňují i zákazníci. Jinak si AUTOCONT vlastně nehraje na nějaký cool startup kde mají místo židlí pytle. Prostě normální příjemné a hezké prostředí, dobře zajištěné podmínky pro to, aby se člověk mohl věnovat práci a neřešil zbytečnosti. A určitě stabilní firma. Neodcházel bych, ale po 20ti letech jsem chtěl zkusit ještě něco jiného. A dovedu si představit se po čase opět do AUTOCONTu vrátit, je to dobré místo pro práci
Není toho moc. Jak se AUTOCONT zvětšuje tak už o sobě napříč tím davem skoro tisíce lidí už tak moc nevíme.
Děkujeme za zpětnou vazbu a navnímání společnosti AUTOCONT za doby vašeho působení. Vážime si toho, že i když zaměstnanec odejde, dokáže napsat velmi pozitivní slova. Lucka z HR
Napsáno:březen 2022

Oceňoval jsem přístup kolegů a přímých nadřízených. Z benefitů např: volný home office v divizi, ve které jsem pracoval, různé sodex karty. V konkrétní divizi kolegové top v ČR.
Děkujeme za zpětnou vazbu. Kolegové jsou to nejdůležitější a v AUTOCONTu dbáme na firemní kulturu a snažíme se, aby kolektivy fungovaly všemi směry. Lucka z HR
Napsáno:prosinec 2021

Zaujala / nezaujala vás firma Aricoma?