Myslím, že mají snahu posunout firmu dále. Otázka je, jestli dále znamená víc na východ, nebo jde o zlepšení firemní kultury a celkově slušného chování ke svým zaměstnancům
Určitě bych v prvé řadě tlačil na zlepšení vztahu nadřízený podřízený. Celkově slušnost, zájem o jednotlivce i ochotu naslouchat aktuálním potřebám případně i návrhům na zlepšení. Management stále říká, jak chce ať se každý zaměstnanec podílí na rozvoji firmy, ale nikdy se nikoho neptá a když zaměstnance sám zlepšení vysloví, nikdo ho neposlouchá. Slovo spolupráce slyšíme stále, ale je to spíše diktát ze strany vedení.
- stabilita zaměstnání i v těžkých dobách,
- pravidelný příjem,
- bohatý program zaměstnaneckých benefitů,
- informační systém, zaměstnanecký časopis,
- možnost využívat jazyky v rámci mezinárodního koncernu,
- možnost profesního rozvoje - školení, semináře, jazykové kurzy,
- zajímavý výrobní program, inovativní technologie, producent pro významné evropské automobilky,
- vybudovat firemní kulturu a pracovat na důvěře - pěkné logo a profesionální "webovky" nestačí ke spokojenosti zaměstnanců,
- zaměřit se na interní komunikaci,
- odbourat vzájemnou nevraživost a společně pracovat na tom, že je potřeba "táhnout za jeden provaz", oživit "Zásady vedení zaměstnanců" a řídit se jimi,
- učinit účinná opatření k zamezení fluktuace kvalifikovaných zaměstnanců a schopných vedoucích pracovníků,
- rozvíjet talent management,
- nabízet flexibilní pracovní dobu, zkrácené pracovní úvazky.
Jak by mi to sedlo ve společnosti Gebauer a Griller Kabeltechnik, spol. s r.o.?
Nemuzu si vzpomenout..
Změnila bych chování k zaměstnancům...rok od roku se zhoršují postihy,za vše strhávat peníze,neberou vážně nikoho ze zaměstnanců a tlačí na lidi čím dal více...lidé nemají možnost pracovat v klidu a soustředit se na uz tak složitou praci...věcně nam někdo stojí za zády a hlídá jak pracujeme jako by uz tak člověk nebyl dost ve stresu z norem a všeho ostatního...
Byla doba kdy jsem si vážila všeho! Bohužel dnes je mi smutno a nerozumím tomu co se vGG děje, Kmenový zaměstnanec je nula a jeho kvalita skusenosti jsou k ničemu!!! Organizační schopnosti velmi pomalé, protože jdou přes mnoho vedoucích a poté pravá ruka neví co dělá levá!!!
Marně přemýšlím nad oddělením kvality a jediné co mě napadá, že to není přínos,ale kontraproduktivní oddělení, které má silně nekontrolovanou pracovní náplň a výsledky žádné, Kvalita by měla být páteří firmy aby byli co nejlepší výsledky
Myslim si ze by hodne lidi ocenilo kdyby nam konecne znormovali praci aby sme nemuseli delat na kod a taky si meli možnost vydělat penize normalne a ne tim ze se bude honit jako blázni a nic z toho. Taky bychom treba ocenili ty místa v satnach proc lidi kteří pracuji dole na hale maji satnu nahore u recepce a naopak. A taky parkovací místa na odpoledni smenu nemame kde poradne zaparkovat a pak jsou tam dodrana auta v lepsi případě. A taky kdyz uz jsou nam nařízené dlouhé kalhoty i pres leto aby nam udelali pořádnou klimatizaci jinak budeme odpadavat jako hrušky 😏
Oceňuji bohatý sběr pracovních zkušenosti, který budu moci zúročit v budoucím zaměstnání na stejné pozici, kterou mi budoucí zaměstnavatel ohodnoti finančně lépe.
Neni ohodnoceno kdyz je clovek flexibilni a zajima je jen vykon.A clovek ktery je flexibilni a zna treba pet a vice pozic,nemuze mit takovy vykon na 130% jako clovek, ktery je na jedne pozici cely mesic,nebot je pomalu kazdy den na jine pozici.