DEKPARTY 2024 na Vranově
Konference Stavebnin DEK
Konference Stavebnin DEK
Příjemné prostředí+9

Stavebniny DEK a.s.

Dodavatel materiálu, zboží a služeb do stavebnictví

Naším posláním je přinášet řešení, která zrychlují, zkvalitňují a zlevňují výstavbu, usnadňují její realizaci a snižují její vliv na životní prostředí. Každá naše aktivita je motivována touhou přinášet hodnotu našim zákazníkům, partnerům, společnosti a zároveň i skupině DEK.

Skvělá parta lidí na pobočce
Napsáno:prosinec 2024

Máte sice možnost "kariérního postupu" ale pokud nejste zrovna oblíbenec u vedení, je to spíše možnost přehodit se na pobočku nebo naopak. Určitě souhlasím s tím, že ve firmě panuje protekce. Když jste kámoš a moc si nevyskakujete a jdete s davem, máte klid. Pokud máte výhrady, máte problém. Vedení oddělení se má hodně co učit. Rovný přístup k zaměstnancům, chvála nebo práce na podnětech je téměř na nule. N většinu dotazů uslyšíte jen, že to už slyšel 100x a to by mohl chtít každý. Člověk by ocenil spíše reakci typu: "Díky, zeptám se a uvidíme, co se dá dělat." Co oceňuji jsou firemní akce, které jsou opravdu parádní a člověk se vždy těší. Dále vrcholové vedení v Praze od produktmanažerů výše je dle mého názoru velmi dobré. Platové podmínky jsou takové, že člověk si nestěžuje, pokud Odvede práci, jsou ochotní i přidat. Potom ale zjistíte, že to, co Vám bylo přidáno po několika letech a po tom, co jste si o to řekli, si stejnou sumu vydělá nově nastupující slečna po škole bez praxe. Což při pracovní době, která prakticky neumožňuje mít koníčky a záliby mimo víkend a mimo sezónu není zrovna to, co by člověk ocenil.
Z oddělení:Zákaznická podpora

Team building - Hotel Jizerka

Team building - Hotel Jizerka

Moderní koncept Stavebnin DEK+9

Možnost kariérního postupu
Protože je zde hodně pozic , na kterých se určitě každý najde.
Napsáno:září 2024

Pracovní doba PO-PÁ. Dobré vztahy s kolegy.
Demotivace pro osobní rozvoj. V práci bylo velmi často "dusno". Chybí týmový duch, každý rád kope sám za sebe a práci si přehazují z hlavy na hlavu. Nepodporují vás v jakémkoli zájmu o vzdělání, školení. Pozice mimo OZ se stále setkávají s přesčasy. A finanční ohodnocení není nijak výjimečné.
Napsáno:březen 2023

Jak by mi to sedlo ve společnosti Stavebniny DEK a.s.?
Firma jako taková funguje jako dobře namazaný stroj. Super je celofiremní tykání, které utužuje vztahy napříč republikou. Jedná se o gigant, který rozhodně do budoucna bude stále jedničkou na trhu.
Bohužel zde funguje naprosto očividný protekční systém, kdy naprosto nekompetentní osoby vykonávají mnohdy vysoké funkce. Obchodníci jsou zde bráni jako bozi a spousta věcí se zametá pod koberec na úkor někoho jiného. Pak když špičkový obchodník s vysokými obraty (mnohdy jedny z největších v republice) donese domů pravidelně DO 40 000 čistého, málokdy se mzda pohybuje kolem 45 000 čistého, je to krapet smutné a neuctivé. V DEKu se ze dne na den můžete stát z největšího přítele firmy veřejný nepřítel a nepohodlná osoba a vlastně ani nevíte proč :) pravidelně k poslednímu listopadu firma rozdává “dohody o ukončení pracovního poměru”, aby nemuseli proplácet vánoční prémie a nechají vás před Vánoci bez výplaty - mnohdy jen jako výstraha ostatním a aby se ušetřilo (každý rok alespoň jedna výstraha). Neštítí se bohužel přijmout na pár měsíců zaměstnance pro onu “špinavou práci” když se nestíhá a na zimu ho zase hezky vyhodit. Jak říkám.. firma jako taková je super, lidé kteří z ní dělají jednu obrovskou díru na peníze (v tom objemu se to přeci ztratí) je věc druhá.. po třech letech s trochou štěstí dostanete přidáno 1000 Kč s obrovskou slávou a přemlouváním během toho, co nové nastoupení kolegové už dávno v základu mají klidně o pár tisíc navíc oproti dlouholetým zaměstnancům (kteří je ideálně ještě zaškolují). Komedie :)
Dobrý den, každý podnět a zpětnou vazbu od zaměstnanců si vážíme i když se vždy nejedná pouze o pozitivní hodnocení. Mrzí nás negativní zkušenost jednoho z našich bývalých kolegů. Naše společnost si váží každého pracovitého a angažovaného zaměstnance. Chováme se tržně a pokud to situace vyžaduje, tak na množství práce reagujeme rozšířením týmu. Pokud zvažujeme optimalizaci týmu, důsledně se díváme na dlouhodobý horizont a vývoj na nejbližší stavební sezónu. Výstrahy anebo výtky používáme pouze individuálně a v případě, že opakovaně dochází k porušení pracovních předpisů. Abychom předcházeli poklesu motivace zaměstnanců, průběžně děláme průzkum spokojenosti a zajímáme se o názor kolegů anonymní formou. I letos jsme dostali velmi pochvalnou zpětnou vazbu od výrazné většiny týmu Stavebnin DEK. Ojedinělou konstruktivní kritikou se budeme v nejbližších dnech zabývat a hledat cestu k nápravě. Děkujeme všem kteří se průzkumu účastnili a ve velké většině vyjádřili pozitivní vztah k naší společnosti.
Z oddělení:Nákup
Napsáno:únor 2023

Fungování a celkové nastavení firmy, tak jak je řízena, je naprosto bezkonkurenční a vřele doporučuji.
Z globálního pohledu bez připomínek, problém jsem měl s 2 lidmi na mém pracovišti, minimální vidina kariérního posunu i přes víceletý příslib nebyl realizován.

Jedinečný systém, který je transparentní, jednoduchý a vysoce efektivní, Jasně vyhrazené pracovní povinnosti, specializace jednotlivých pozic.

Práci, co dává hlubší smysl
Filozofií firmy je hledat cestu a směr - prostě utváří trh a podmínky na něm. Konkurenti se snaží max. kopírovat. Nevím o jediné skutečnosti za dobu mého působení, kdy se vedení firmy snažilo něco obejít nebo nejednat fér. Proto i po téměř 3 letech, kdy nejsem ve firmě zaměstnán, má DEK můj obdiv. V tuto chvíli jsem zákazníkem skupiny DEK, využívám široké portfolio nabízených služeb a musím konstatovat, že spolupráce je pro mne daleko jednodušší, než u jiných prodejců stavebního materiálu. Pro mladé lidi, kteří se chtějí prosadit a mají chuť a vůli to vidím jako ideální příležitost.
Napsáno:únor 2021

13 plat
neférové jednání nadřízených i kolegů některým zaměstnancům se nadržovalo, protože byli přátelé i v soukromí
Napsáno:duben 2020

Šéf je egoista a arogantní machr
Napsáno:leden 2020

Férový zaměstnavatel. Naprosto adekvátní ohodnocení za odvedenou práci. Podporuje v dalším vzdělávání a rozvoji. Vidím reálnou možnost kariérního postupu. Nejlépe však hodnotím chování a přístup nadřízených, nemají potřebu mne shazovat, když potřebuji, vždy pomohou. O skvělém kolektivu bych se vyjádřila jen v superlativech. Koho práce nebaví, moc se neohřeje. Ti které to baví zůstávají a pomáhají firmě růst. Malinké mínus (fakt úplně malinké) bych dala nadřízenému že by mohl víc chválit. Ale ikdyz konkrétně nechválí, vidí dobře odvedenou práci.
Velký tlak z nejvyšších míst ve firmě, aniž by se zamysleli, nebo si zkusili "nižší" pozice. Jedou moc na výkon a nevidí překážky které sami staví. V dobré víře zjednodušit pak komplikují práci těm pod nimi. Měli by se víc zajímat a ptát "těch dole".
Napsáno:prosinec 2019

Pohodový kolektiv, skvělé pracovní prostory a bonusy pro zaměstnance, dobré finanční ohodnocení za práci, kterou jsem vykonávala.
Nadřízený ne vždy přihlížel k našim návrhům, ačkoliv nás podporoval v tom, že máme návrhy na zlepšení podávat.
Napsáno:únor 2020

Zaujala / nezaujala vás firma Stavebniny DEK a.s.?