Ve firmě jsem zhruba půl roku. Myslím si, že Heineken najímá šikovné, schopné lidi, buďto mladé talenty s potenciálem nebo profíky, což mě vyhovuje, protože velice nerada pracuji obklopena netalentovanými nebo línými lidmi. Když to srovnám s některými jinými firmami, kde jsem pracovala, atmosféra ve společnosti není stresová, většina kolegů zvládá svou práci s rozvahou. Není to tady formální, lidé se nebojí v rámci srandy nebo z jinýho důvodu vypustit nějaké to lehce sprosté slovíčko. V relax zóne se pravidelně hraje stolní fotbal, lednice v uchynce je naplněná nealko pivem, na terase je zahradní nábytek. Taková neformální firemní kultura.Krom toho, co se týče mojí práce, tak mám tady možnost učít se nové věci a profesně se rozvíjet.Za mě spokojenost.
Pravidelný plat, občas, ale velmi občas dar ve formě plechovek piva. Pro někoho kdo to nepije, je to vděčný dar.
Nutí vás dělat věci, které nemá co společného s danou pozicí, a i když je splníte přes všechno tak Vezmou odměny a ještě to vyčtou že jste v danou chvíli dělali, co v té dané době nepříslušelo. Kolegové sedí v dané době v kanclu a nepomohou, ale odměny dostanou. Krádeže na pracovišti ze skříněk, nebo poškození soukromého dopravní prostředku, který je na firemním parkovišti a je natáčen kamerou se neřeší.
Předchozí vlastník Radeberger Gruppe GmbH byl solidnější a atmosféra v pivovaru téměř rodinná. Po koupi Heinekenem byla oddělení částečně rozpouštěna, mnoho lidí nás dostalo výpovědi, ale na jiných odděleních pracovní místa rozšiřována. Jistota a pohoda na úspěšné pracování se vytratila.
Chovat se k zaměstnancům korektněji, lidštěji, vážit si dlouholetých solidních pracovníků, nestresovat zaměstnance nesmyslnými osobními úkoly, které jsou vázány na odměňování.
Konkurence a revnivost mezi jednotlivymi oddelenimi podporovana vrcholovym managementem, v mnoha pripady vyhnana do extremu a ve finale ublizujici celku.
V mém případě pohodoví kolegové, férový šéf, se kterým je fajn jednat na rovinu, možnost vyjádřit své názory, baví mě moje samotná práce vzhledem k pestrosti a komunikaci s lidmi z jiných oddělení, účast na projektech, učení se od kolegů z oboru. Líbí se mi koncept a výrobek firmy. Spolupráce v rámci mého oddělení funguje dobře.
Systematičtější osobní rozvoj zaměstnanců, jazykové kurzy. Dále podpora vztahů mezi odděleními, prosazování zájmů vlastních zaměstnanců (méně outsourcingu a využívání sdílených služeb, kdy dochází ke ztrátě know how), zajistit zastupitelnost zaměstnanců. V těžších obdobích nekázat vodu a nepít víno ze strany managementu.
přátelské, neformální prostředí, příjemná spolupráce, jedna rodina, výborné pivo, hrdost na výrobek
měla by se posílit odpovědnost za projekty a rychlost v rozhodování
Příležitost využít cizí jazyky
Oficiálním jazykem ve firmě Heineken je angličtina, určitá úroveň její znalosti je požadována od všech zaměstnanců, od středních pozic je komunikace v angličtině často využívána, minimálně v písemné formě
Řád a pravidla
Činnost firmy je řízena systémy zajišťování jakosti a systémem zdravotní nezávadnosti potravin; to je kontrolováno několika ročními audity. Firma používá jednotný systém řízení (organizace), jednotný systém bezpečnosti práce, kvalitní systém řízení dokumentace, apod.