Po lidské rovině je Člověk v tísni velmi příjemným zaměstnavatelem, zaměstnanec může být doslova přesně tím, kým je, nehrají se zde žádné hry. Kolegové i nadřízení jsou zároveň přátelé.
Protože trávím v práci opravdu hodně času, je důležité trávit tento čas s dobrými lidmi.
Oceňuji taky odborné zázemí organizace a odbornou podporu při mojí práci.
Platové podmínky vnímám jako velmi špatné, obzvlášť když nedrží ani náhodou krok s inflací a se zdražováním. Nevnímám snahu ze strany vedení s tím něco dělat - například hlasitě lobbovat za zvýšení platů sociálních pracovníků.
Je určitě skvělé, že si nadřížený vždy najde čas, když je potřeba cokoli řešit. Snaží se pomoci a vyjít vstříc v jakékoli situaci. Není potřeba se obávat (což jsem jinde zažila). A vůbec, že je pravidlo, že se minimálně jednou ročně sejdeme na rekapitulaci a zhodnocení předšlého roku je moc fajn a prospěšné oběma stranám.
No tak samozřejmě platově by to mohlo být lepší. Není to ale ani vina ČvT (přecejen víte, kolik dostanete na dané pozici, když nastupujete), ale spíš v současné době skokový nárůst nákladů na život.
Skvělí a zajímaví kolegové, balanc mezi prací a soukromým životem, práce co má smysl, práce s různými lidmi, žádný den není stejný, člověk si "sáhne" na spoustu úkolů a zkusí si různé věci, svoboda, přátelská kultura firmy
Někdy nepochopitelná rozhodnutí vedení, komunikace vedení, časté změny, řešení šitá horkou jehlou, náročná administrativa, nejednotnost v řízení projektů a procesů ve firmě, zastaralý a zkostnatělý software co se se používá pro práci, někdy věci trvají, nedotahování věcí
Člověk v tísni je moje srdcovka. V minulosti to byla vždycky moje první volba, když jsem chtěl přispět na pomoc např. při přírodních katastrofách. Teď vidím tu organizaci zevnitř a je to paráda. Spousta nadšených a velmi schopných lidí, přátelská atmosféra, schopnost poradit si ve všech možných i nemožných situacích a skvělé vedení.
Mrzí mě hejtování neziskovek jakožto součást vyvolávání laciných strachů v rámci politického boje v posledních letech. Ale možná o to větší důvod zabrat a pomáhat.
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Velmi si vážím práce v této organizaci. Je to pro mě nejen profesní zázemí, ale i prostor, kde mohu být užitečná druhým. Oceňuji smysluplnost naší práce, lidský přístup a vzájemnou podporu v týmu. Díky této organizaci mohu růst nejen jako odborník, ale i jako člověk.
Upřímně cítím, že nejsem zcela spokojená s finančním ohodnocením mé práce. Zároveň ale chápu, že tuto činnost dělám především ze smysluplnosti a lidského přesahu – jako své poslání i koníček. Práce s klienty mi přináší hluboké uspokojení a výsledky, které společně dosahujeme, mi dávají velký smysl. Navíc si velmi vážím kolegiální atmosféry a podpory v týmu.
Oceňuju svobodu a flexibilitu v pracovní agendě. Člověk v tísni skvěle vychází vstříc při návratu z rodičovské dovolené, podporuje skloubení rodinného a pracovního života. Cením si skvělých vztahů s kolegy. Je pro mne důležité vidět, že má práce pomáhá potřebným a má dopad a smysl.
Jsem srdcař, tak se mi to těžko hledá. Je toho málo, co by šlo dělat jinak či lépe a nejsou to zásadní věci. Někdy je těžké nenosit si těžké příběhy lidí, kterým pomáháme, domů, a udržet si pozitivní mysl, když jsme každý den vystavení světovému utrpení.