Volnost v pracovní době. Můžu si udělat osobní program jak chci a dá se to s prací skloubit.
Vysoký tlak na produktivitu. Během dvou měsíců vyhodili čtyři kolegy, kteří nebyli schopni zvládat. Dají vám prostor a peníze, ale něco za to chtějí. Předpokládá se, že když máte volnou pracovní dobu, budete většinu dne na telefonu a online.
Firma zaměřená na expanzi, produktivitu, výkon. Takový dravec, co chce jít rychle nahoru, má na to a ví to. Když chcete být taky takoví, budete se mít super. Majitelé firmou žijí.
Co jsem uvedl jako výhodu může být pro někoho nevýhoda. Kdo se chce vézt, ať jde jinam. Za výmluvy se končí rychle a bez diskuzí.
Možnost kariérního postupu
Majitelé si přejí růst co nejrychleji. Potřebují nové lidi jako teamleadery, vedoucí pracovních skupin atd.
Pružnou pracovní dobu
Dá se tu domluvit prakticky jakýkoliv model od fulltimu po digitální nomádství.
Mám samostatnou kreativní práci. Komunikace není problém, jedině časově - ne všichni jsou pořád k dispozici. Za dobrou práci mne ocení.
Pořád ještě nemám pocit, že to zvládám na 100 procent.
Neformální pracovní atmosféru
Žádný dresscode, otevření, bez problémů.
Firma bere i stážisty, z nichž vychovává juniory. Protože všechno se tu děje velmi rychle, za dobu sotva pár týdnů se můžete dostat z pozice neplacené síly do pozice juniora s normální smlouvou.
Celkem progresivní firma. Víc tu jde o organizaci vývoje a produktivitu než o technologii. Nestěžuji si na nic, práce je slušně zaplacená, že se tlačí na termíny je v tomhle oboru normální. Nevidím žádné problémy se spojením soukromého života a práce, jsem většinu času na home office a čas si řídím sám. Zatím jsem nezažil žádné masivní přesčasy, je to na mně, když si to zorganizuju, není problém.
Ani moc nevím, nic konkrétního mi teď nechybí. Nejsem na firmě zase tak dlouho, třeba se časem něco objeví.
Volnost a samostatnost
Firma sice buduje hierarchicky řízené týmy, ale když chcete a dokážete být samostatní, ocení, že jim ubude práce s řízením.
Můžu cokoli, co dává smysl. Není žádný problém okamžitě uplatnit nápad, změnu, cokoli, když to slibuje prospěch firmě. Nejsou tu žádné mantinely kromě zdravého rozumu, firma jde po všech aspoň trochu smysluplných příležitostech.
Jsem spokojený, přítelkyně už méně. Prý příliš žiju prací :-) Když tady mě to prostě baví.
Během pár měsíců se dostanete k tolika věcem co jinde neuvidíte za roky. Navíc je vás donutí naučit za pár hodin.
Volná pracovní doba, práce z domu, individuální přístup, rychlá dohoda. Diskuze s vedením není žádný problém, jsou věcní. Pragmatický přístup a dodržování zásad z DNA firmy. Někdy hodně tvrdí, což mi taky vyhovuje - nechci na nikoho makat, nesnáším ty, co se vezou. Super technický background majitelů, vědí přesně, co dělají.
Často trochu chaos. Turbulentní prostředí, které nemusí každému vyhovovat. Vedení jede v režimu 24x7 a očekává to i od svých lidí, což nemusí všichni akceptovat. Není ale problém domluvit se.
Vedení zajímá jen poměr cena/výkon a nevěří moc na technologické znalosti. Jde jim víc o energický přístup, zbytek se člověk rychle naučí. Takže po juniorovi nechtějí zázraky, když on nechce neúměrný plat, a přijmou i člověka, který moc neumí, když se chce učit.
neformální přístup. Neexistuje, že by něco nešlo. Jdou s obrovskou průrazností do všech problémů, pro mne je to neuvěřitelná zkušenost. Kdo chce, může tu během pár týdnů vyrůst víc než jinde za roky.
Místo velice náročné.
Volnost a samostatnost
Neexistují tu žádné formální bariéry typu sáhodlouhých schvalování. Když to dává smysl, můžete okamžitě začít s realizací vašeho nápadu. Když zvládáte být samostatní, můžete být samostatní úplně. Není problém dostat vedení týmu (a taky o něj přijít, i když se to moc nestává), když o to stojíte a máte na to. Je pak na vás, jakým způsobem dostanete z týmu výsledky.
Náročné úkoly
Nebojí se brát projekty s napnutými rozpočty a/nebo termíny (zpravidla obojí). Tlačí silně na produktivitu, což taky zaplatí, ale někdy je to hodně náročné.