- Práce je z většiny fakt zajímavá, nabízí fúru možností učit se nové postupy, nové technologie.
- Prima kolektiv v samotném týmu i mimo něj, což člověk ocení v běžném provozu, i u náročnějších situací, kdy je potřeba se moct spolehnout a společně zabrat.
- Relativně plochá struktura organizace, kdy top management lidi běžně potkáte a máte reálné možnosti s nimi otvírat témata, co vás pálí.
- Flexibilita pracovní doby i pobytu v kanceláři, pozvolné ubývání byrokracie
- Užitečné benefity, které se občas revidují a nahrazují lepšími
- Za chyby se netrhají ruce a člověk má možnost se poučit.
- Eticky se mi líbí posun ve férovosti jednání vůči klientům (což třeba před 15 lety úplně neplatilo), firma podporuje různé charitativní akce nezřídka iniciované z řad zaměstnanců.
- Kvůli velikosti firmy někdy trvá, než se opustí neideální postupy a řešení.
- Občas člověk paralelně řeší 3 projekty s nejvyšší prioritou :)
- Úpravy businessově okrajových oblastí se někdy vlečou, ale chápu, že i na ně prostě musíme nějak vydělat.
Náročné úkoly
Občas nastávají situace, kdy je potřeba vyřešit složité zadání (např. něco, co se dosud vždy řešilo jedním postupem, je potřeba poprvé řešit nějak jinak a třeba kvůli tomu překopat i 20% systému) nebo vymyslet, jak něco udělat v krátkém termínu.
Často se ukáže, že na tohle jsou potřeba ti zkušení seniorní kolegové, kteří mají především praktické zkušenosti z toho, jak něco podobného v našem systému řešili, ale i ostatní mají příležitosti se na takovém úkolu značně podílet.
Nabíráme na některé pozice i lidi hned po škole, kteří typicky neznají všechny technologie a nástroje, které používáme, popř. je znají ale jen teoreticky. Několikrát jsem od takových kolegů slyšel, že to je za ně bonus, že se můžou všechno v té firmě rovnou naučit a nemusí před přijetím absolvovat fúru školení, aby měli šanci se do firmy vůbec dostat.
Zároveň se průběžně používané nástroje a technologie mění, když něco přestane vyhovovat nebo se objeví něco nového užitečného. I na nevývojářských pozicích se cca 1x ročně objeví nějaká nová věc, kterou se člověk může učit a používat. Za mě je prima, že většina z těch inovací pochází "zespoda" a kromě nějakých security mantinelů s tím nebývá žádný problém, takže lidé, kteří rádi zkoušejí nové věci a postupy, tak můžou zůstat a místo změny firmy změnit jen používanou technologii popř. pozici.
V neposlední řadě bych zmínil z mého pohledu dostatečné příležitosti pro sebevzdělávání formou osobních i online školení a přednášek, z čehož pak taky někdy vzejde inspirace pro použití nových nástrojů nebo technologií. Existují i užitečná interní školení pro předávání různého know-how uvnitř firmy, kde jsou skupinky menší a diskuze jednodušší, a ta školení bývají prakticky zaměřená na konkrétní ve firmě řešené věci.
Panuje tu velmi přátelské prostředí a je tu cítit, že jsme všichni na jedné lodi a pomáhat si navzájem je tu normální.
Máme 6 týdnů dovolené, což je skvělé a 2000 Kč / měs. příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění.
Člověk si zde může (v závislosti na pozici) udělat práci tak, aby ho bavila a dávala mu smysl. Já zde oceňuji velkou míru svobody a že je jen na mě, kdy, co a jak udělám.
Jako v každé firmě záleží, jak si člověk sedne se svým šéfem a kolegy. Já mám štěstí, že to všechno sedlo.
Někdy je to boj při navyšování mzdy - člověk má nějakou představu a realita umí být někdy hodně jiná.
...s lidskostí, nasloucháním, přístupem. Skvěla spolupráce s kolegy v rámci interních řešení celého HC napříč všemi divizemi. HC je velmi přívětivý. Líbí se mi a motivuje mne stále rozvíjet a posouvat pozici HC na trhu. Těší mne a naplňuje, že HC je otevřený novým obchodním příležitostem. Umí zacílit na "branku", dokáže se chopit příležitostí a růst s vybalancováním objemu a risku s dopadem na profit.
...bohužel jsem nenašel nic s čím bych byl NEspokojen :-). Jsem hrdý na to, že jsem součásti HC a skupiny PPF.