Výborná cateringová firma, široký výběr snídaní i obědů.
Pokud jde o spojení japonského vedení + automotive, tak by člověk očekával stabilní a kvalitní firmu. Ale to, co je KMCZ se naprosto vymyká všemu. <br> Přidělení pracovníci rozumí jen ve své rodné japonštině. Při jejich nahrazení kvalita ještě více klesá.<br> Ostatní manažeři si tam hřejí své místečko a nezajímá je nic jiného než jejich pohodlí. <br> Administrativa a s tím spojené papírování je neúnosné, aby pak následný požadavek byl stejně zamítnut finančním oddělením, protože oni jsou mozek firmy. <br> Z celkového počtu cca 30 procesních inženýrů opravdu pracují maximálně tak 3, zbytek si dělá svoji vlastní práci, což je nejvyššímu vedení absolutně jedno. Pohovory jsou vedené odstrašujícím příkladem, kde si člověk připadá jak někde v hospodě a ne v japonské firmě. <br> BD s neustálou fluktuací, kde pak člověk nemá vůbec žádnou podporu a informace jsou zmatené a neúplné.<br> Nedoporučuji tuto firmu, protože toho budete akorát litovat.
Na většině pozic není potřeba předchozí zkušenosti, protože veškeré systémy a programy, které KMCZ používá jsou velmi specifické a lze se je jednoduše doučit. Stačí používat hlavu a logicky myslet.
Rozmanitou práci
Bude určitě záležet na pozici, kterou člověk vykonává, nicméně se dá říct, že se v KMCZ zaměstnanec nudit nebude a bude vykonávat spoustu různých činností, i takových, které určitě nebude mít v popisu práce.
- Pravidelný, jistý příjem
- Celkem slušná kuchyně
- Relativně čistota
- Dobrý kolektiv spolupracovníků
- Způsob japonského myšlení
- Neodbornost, nekvalifikovanost některých vedoucích (výhoda automotive pro nekvalifikované osoby).
- Agenturní primitivní zaměstnanci z různých koutů pastvin Transylvánie....
Neformální pracovní atmosféru
S ohledem na ostatní pracovní pozice ve firmách typu automotive, mohu zhodnotit, že v KYB je pracovní atmosféra asi nejvíce pohodová. Záleží od člověka. Méně odolní jedinci mají jistě problém, ale platí obecně pravidlo, "jak si to každý udělá, takové to má....."
Pokud na lince pracující operátor neumí česky, nikdy v automotive nepracoval.......co dodat ? Toto neplatí pro technické pozice, kde je zapotřebí míti dostatečné znalosti v oboru, ve kterém daný technik působí.
Práce my dala dost zkušenosti v činnosti kterou vykonávám, ale to je asi všechno. Vůbec tady nefunguje odměňování za práci nad rámec svých pracovních povinností a nespravedlivé odměnování.
KYB není zdravá firma.
Spousta skvělých lidí, co se snaží a dělají věci jinak a nad rámec své povinnosti. Bohužel se zde ale najde i pár těch špatných, kteří firmu neřídí efektivně (nechtějí dělat zásadní změny vedoucí k lepšímu prostředí a spokojenosti zaměstnanců).
Kantýna je super. Jiné pozitivum mě bohužel skutečně nenapadá....