Sdílíme stejné hodnoty
Umíme se bavit při každodenní činnosti
V práci jako doma
V práci jako doma
Stabilita firmy+9

IKEA Česká republika, s.r.o.

Maloobchod s nábytkem

Hledáš práci, kde tě ocení za spolehlivost, respekt a týmového ducha? U nás najdeš férové podmínky, stabilitu, přátelskou atmosféru a podporu rozvoje. Kde můžeš pracovat? • Obchodní domy: Praha Zličín, Praha Černý Most, Brno, Ostrava • Plánovací studia: Hradec Králové, České Budějovice, Praha Chodov • Centrála (Servisní organizace) & kontaktní centrum: Praha – Zličín

Na IKEA oceňuji to, co se skrývá pod rčením "my uděláme svou část a vy uděláte svou část" = pokud proukážu opravdový zájem o profesní/osobní růst, IKEA mě v mé snaze podpoří v rámci dostupných možností. Zodpovědnost za to, jaká bude moje profesní budoucnost, je však vždy na zaměstnanci:-).
IKEA je velká a silná společnost. Někdy jí její velikost brání ve větší flexibilitě a zrychlení interních procesů.
Napsáno:prosinec 2017

Fantastické na firmě Ikea je, že neřeší příliš co má člověk za sebou a odkud přichází. Šanci má naprosto každý. Je tam také velmi pravděpodobný a možný kariérní růst. Dejme tomu i benefity (ty jsou dnes ovšem již ve většině firem).
Moje zkušenost s přímým nadřízeným byla důvodem mého odchodu. Dále, nové vedení sice mělo zřejmě fantastické výsledky, ovšem na úkor vztahů a hlavně svého jména. Zvolili dosud v Ikea nevídanou taktiku, kdy se lidé začali bát něco říkat a to i mezi sebou. Rozhodně Ikea přestala být přátelská. A to jsem člověk, který opravdu hodně vydrží, ale zneužívání a neustálý nesmyslný tlak a nepochopitelné praktiky mě donutili odejít. Opravdu si myslím, že tento přístup vedení Ikea velmi škodí.......je mi velmi líto, co se tam dělo snad i stále děje, zůstali ti, kdo mají hypotéky a finanční závazky. Ikea byla moje srdeční záležitost, pracovala jsem tam celkem 9 let a zcela určitě bych pracovala doteď, pokud by to náročné prostředí bylo alespoň trochu lidsky snesitelné. Peníze nemohou vynahradit vše.
Napsáno:únor 2017

Spolupráce v týmu

Spolupráce v týmu

Každý může být sám sebou

Každý může být sám sebou

Uplatníte se v různých profesích

Uplatníte se v různých profesích

Vtip a humor jsou nám vlastní+9

Je spoustu věcí, se kterými jsem v práci spokojená. Jako první mě vždy napadnou mí kolegové. Vyzkoušela jsem si práci v různých obchodních domech IKEA v ČR a v rámci své pozice i dále pracuji s různými kolegy z celé organizace a 99% kolegů je ochotných, milých, laskavých. Někdy je to až neuvěřitelné, ale je to podle mě na základě hodnot, které jsou tak zásadní při výběru lidí do IKEA. Hned jako další věc bych řekla možnost zkoušet různé pozice a možnost se posouvat i pozičně výše, pokud je chuť a snaha.
Neřekla bych, že vyloženě nespokojená, ale je potřeba si uvědomit, že IKEA je obchod a podle toho taky funguje. Je otevřena 7 dní v týdnu od 10 do 20 hodin. Pro některé lidi to může znamenat, že v rámci docházky je pro ně těžší skloubit soukromý a pracovní život. Netýká se to ale určitě všech.

Práci vhodnou pro rodiče s dětmi
Samozřejmě vždy záleží na konkrétní pozici, ale spoustu oddělení nabízí zkrácené úvazky, což bývá často skvělé řešení pro rodiče. V rámci vedoucích pozic se někdy objeví i sdílené pozice tak, aby například maminky s dětmi mohly skloubit čas v práci a čas s rodinou. Nebo pokud víte, že pro vás není možné chodit ve středu odpoledne do práce, protože tam vždy musíte vyzvednout díte z družiny právě vy, tak je často možné dle těchto požadavků naplánovat docházku. Všechno je o komunikaci a většina věcí jde vyřešit.

Řekla bych, že ve firmě, která se snaží neustále posouvat věci dále, je možnost se učit nové věci, každý den. V rámci pozic a úvazku je často možné pracovat flexibilně i na jiném oddělení. Například- děláte v prodeji, ale na několik směn měsíčně chodíte k dekoratérům, na marketingové oddělení, atd. Možností je spoustu. Pokud se chce člověk učit novým věcem a kariérně u toho růst, tak je to taky možné. Nezáleží, jestli máte titul z vysoké školy v rámci managementu, ale záleží na schopnostech, které ukazujete a snaze posouvat věci dále. Možností je doopravdy spoustu a myslím si, že pokud jste pracovití a spolehliví, tak vedení dělá vše pro to, aby si takové lidi udrželo a dává jim možnost růst, pokud o to mají zájem.
Napsáno:leden 2026

kolegové, nadřízený
žádné benefity, navyšování platu nesmyslným nařízením, težko dosažitelný bonus

Práci v mezinárodním prostředí
kdo umí cizí jazyk nemusí umět nic jiného a v IKEA se uplatní

stačí umět cizí jazyk a nic jiného a dostanete i manažerskou pozici
Napsáno:listopad 2025

Jak by mi to sedlo ve společnosti IKEA Česká republika, s.r.o.?
Přátelský kolektiv
né vždy jsem pochopen
Napsáno:listopad 2025

Možnost rozvoje, Mladí lidé byli běžně na manažerské pozici. TZN. Věk není překážkou v tom aby se buď to veľmi mladý zaměstnanec připadně naopak mohl realizovat a pracovat v managementu.
Platí pouze pro pobočka IKEA Ostrava. Velmi špatné vztahy v teamu vedoucích středního managementu nedůvěra intriky a podrazy namísto spolupráce a přátelské atmosféry ( stále se zhoršující tendence) většina funkčních Manažerů totálně nečinných. V pozici zůstávající už pouze ze zvyku a zachování pohodlí. žádný přínos firmě a neustálá kritika od těchto manažerů.
Napsáno:říjen 2025

Mají opravdu velmi slušně benefity.
Napsáno:únor 2025

Kolektiv, komunikace, tykání
Nepravidelná pracovní doba Pracovní víkendy

Rozmanitou práci
Práce s lidmi, práce se systémem na PC, odpovědnost za pořádek a dobře vypadající oddělení pro zákazníky

Neformální pracovní atmosféru
Tykání, upřímnost
Napsáno:leden 2025

Možnost úpravy úvazku, vyjdou vstříc, neodsuzují za chyby, můžeme být otevření, ocenění za dobrou práci, opora v teamu, benefity, přátelská atmosféra, home office, super školení, možnosti postupu v rámci společnosti
Lehká disbalance mezi zatížením oddělení, jinak to tam prostě zbožňuji
Z oddělení:Zákaznická podpora
Napsáno:listopad 2024

- možnost skončit dřív - snídaně - občas dárečky od firmy
- jako brigádník nemáte na hodně věcí nárok, a tak se podle toho i k vám vedení chová - pokud vás přijmou na podzim, tak vás budou potřebovat jen přes Vánoce a hned po vás vyhodí, i když jste si dali tu práci a naučili se všechno - nepřátelský kolektiv - na oko všechno vypadá růžově, ale čím dýl tam pracujete, tím víc si všímáte té reality
Z oddělení:Zákaznická podpora
Napsáno:říjen 2024
Zaujala / nezaujala vás firma IKEA Česká republika, s.r.o.?