Ochota pomoci nováčkovi. Když cokoli nevím, vždy se dovolám někomu, kdo mi poradí.
Nově nastavená firemní pravdila by, pravda, mohla být propracovanější, ale mám srovnání s tím, jak fungují jiné firmy a korporáty a ve Würthu je to pořád v pořádku a férově nastaveno.
Nebyl jsem spokojený s oznámením zrušení dovolené mezi vánočnímy svátky. Ne, že by mi vadilo jít do práce, ale takováto věc se má ohlásit minimálně půl roku dopředu, ne měsíc před Vánocemi.
Nejsem velmi spokojený s našimi webovými stránkami a prací s nimi. Nebyla tam např. uvedena otevírací doba při inventurách a tak vznikaly naprosto zbytečné situace se zákazníky, kteří chtěli nakupovat a my je museli vždy polsat pryč.
Zcela chybějící proces, pracovní postupy, řád a pravidla
Špatná komunikace napříč celou firmou
Finanční ohodnocení (za posledních 10 let platový nárůst do tisíce korun)
Velmi slabý management firmy
Celkově špatná atmosféra ve společnosti
Exodus kvalifikovaných dlouholetých schopných zaměstnanců
Jak by mi to sedlo ve společnosti Würth, spol. s r.o.?
-Prestiž značky Würth,
-spokojenost se svým nadřízeným. Když měl člověk výsledky, měl volnost, a tak by to mělo být, plnil jsem plány každý měsíc pravidelně celou dobu, pouze u konce, kdy jsem byl demotivovanej mně to bylo jedno.
-získal jsem plno zkušeností a nové kontakty,
Současné vedení zvolilo cestu, ze kterého není úniku. Firma se potápí ke dnu. Odchází nejlepší zaměstnanci firmy a vedení je s tím spokojené. Raději naberou nové lidi, kteří sice nic neumí, ale jsou "levnější"
- pod současným vedením bych ve Würthu už nikdy pracovat nechtěl
- za mě vedení firmy absolutně nerozumí obchodu v produktech firmy W
- nesmyslné SKYPE meetingy,
otevírání nových poboček a vytváření pozic zaměstnanců telesales.
-každopádně velká životní zkušenost:-)
Řád a pravidla
žádná svobodná volba vaší cenové politiky. Schvalovací proces přes oblastního manažera až k regionálnímu manažerovi, který nemá ani tucha jaký produkt zrovna prodáváte:-) Neznalost vedení firmy je tristní. Každopádně někomu to může vyhovovat, že zodpovědnost není na Vás, ale na dalších zaměstnancích. Bral bych to, kdyby měli zodpovědnost kompetentní lidi v oboru, kteří tomu rozumí, ale to v současném Würthu absolutně nehrozí:-)
Přístup vedení společnosti je trystní. Nepromyšlené kroky, které společnost potápí ke dnu. Zde není otázka zda, ale kdy. Navyšování obratů, nesmyslné akce, unáhlené kroky, které nikam nevedou. To je obraz novodobého Würthu. Absolutně jiný, než ten, do kterého jsme rádi investovali i svůj volný čas. Jen spokojený zaměstnanec totiž dělá svou práci dobře. A tento fakt nynější vedení ignoruje.
Rozmanitost práce, kvalitní produkty, goodwill, pár posledních zkušených kolegů
Směr firmy, přístup k zaměstnancům, arogance, nulová sebereflexe, jasná komunikace směrem ven z firmy, neznalost trhu u nově příchozích manažerů a tím pádem nulové povědomí o produktech, potřeba zákazníka se již neřeší, jedna se pouze o rychloobratkový prodej
Řád a pravidla
Nastavené mantily vašich povinností, v podstatě žádná svobodná možnost rozhodování se, jasně daná linie kompetencí, které ve většině případů byly omezeny na bod 0, někomu tohle zase naopak může vyhovovat, že má jasně definovanou svou práci a vše ostatní může alibisticky házet na druhé
V rámci více než 100.000 produktů je to dané samo, pokud chce být člověk dobrý, tak se opravdu musí naučit využití produktů v daných odvětvích + samozřejmě možnost komunikovat se zákazníky spolupráci v on-line prostředí a tím jak se vše vyvíjí, ať už trh či produktové porfolio, tak je nucen se člověk neustále nucen učit se, pokud nechce zaostávat
S relativní volností, náplní práce, s týmem lidí ve své oblasti, s dobrým firemním zázemím a prestiží značky W.
Nynější vedení zvolilo cestu, z níž není návratu. Z rodinné firmy se stal čistý korporát, obchodní politika je v současné době zvláštní. Sebereflexe je zde neznámé slovo. Firma zpomalovala, tak se do soukolí začalo sypat víc a víc písku, odcházeli a odchází obchodníci s nejvyššími obraty, jen to pozorovat je smutné, natož se na tom dále podílet. V každém případě poslední pracovní rok byl velká životní zkušenost a poučení.
v poslední době v podstatě všechno. Strategie vedení je neprůhledná, připomíná to spíše metodu pokus/omyl - ve vedení sedí lidé, kteří neumí nic a ničemu nerozumí, jen svou arogancí prezentují své myšlenkové pochody, které vedou do záhuby