Státní pokladna Centrum sdílených služeb, s. p.

Činnosti související se zpracováním dat a hostingem

S platem a benefity.
S vedoucím. S nadbytečnou byrokracií.

Protože jim pravděpodobně bude méně vadit monotóní rutina nesouvisející s nastoupenou pracovní pozicí. Možná si lépe si zyknou na "hloupou" práci, aniž by jim tolik vadilo, že utíká praxe v oboru.
Napsáno:červen 2019

Systém benefitů je robustní, firma je důkladná v procesech což oproti předchozím pracovním zkušenostem je vítaná změna. Tým a širší kolegové jsou velice nápomocni. Člověk, který se chce dále vzdělávat, prohlubovat specializaci, tak je mu to umožněno, dokonce je to i zaneseno ve vnitřních směrnicích! Tudíž profesní/odborná stagnace tu nehrozí!
Doposud jsem nenarazil na nic zásadního, co by mohl zaměstnavatel vylepšit.
Napsáno:srpen 2025

- možnost home office, ale preferuji osobní schůzky - spoustu benefitů - férové zacházení
pozitiva převládají
Napsáno:květen 2025

Firemní benefity, závodní stravování, moderní čisté pracovní prostředí, dobrý kolektiv.
Napsáno:prosinec 2024

home office
zastarale pracovne pomocky - notebook, telefon.
Napsáno:listopad 2024

Firma je stabilní, má aktivní vedení, k zaměstnancům se chová slušně a férově, pokud pracuji dobře, jsem i dobře ohodnocen, technické pozice pracují s nejmodernějšími technologiemi, firma dává důraz na školení a osobní rozvoj i formou studia na vysokých školách, což podporuje. Rozvíjí se i oblast kybernetické bezpečnosti, kolegové mají k dispozici nejmodernější nástroje z této oblasti. Firma masivně investuje rovněž do rozvoje infrastruktury datových center, které rovněž rozšiřuje výstavbou nových objektů. Uplatnění u nás mají i elektrikářské profese právě do dohledů non-IT technologií.
Někteří zaměstnanci si pletou benefit možnosti práce z domova tzv. home office s dovolenou, takže musí vedoucí trvale kontrolovat jejich výkon. Asi stejně jako jinde jsou některé útvary a jejich zaměstnanci povýšeni nad druhé a myslí si, že jsou hvězdy, nad které není. Neuvědomují si, že bez vzájemné spolupráce nic nefunguje. Na vztazích mezi útvary musíme ještě hodně pracovat a jedinců, kteří vzájemné vztahy ničí, se musíme zbavit.
Napsáno:září 2024

Naučila jsem se nové věci, oceňuji benefity.
Ne.
Napsáno:červenec 2024

Zajímavá práce. Možnost růstu. Oproti klasické "veřejné správě" na mnohem vyšší úrovni spíše připomínající korporát.
Některé technologie by mohly být modernější a procesy jednodušší, ale vzhledem k velikosti organizace se vše dá pochopit.

Řád a pravidla
SPCSS je státní podnik, jehož směrnice, pravidla a procesy jsou na vysoké úrovni. Obdobnou úroveň řádu lze vidět ve vyspělejších korporátech.

Pružnou pracovní dobu
Ve firmě je zavedená pevná pracovní doba, kdy musí být spolupracovník dostupný. Mimo pevnou pracovní dobu je na něm jak si rozloží pracovní úkoly.
Napsáno:červen 2024

S ohledem, že jde o státní podnik, funguje vcelku pružně a nabízí lepší pracovní podmínky než klasická státní správa. Práce zde má navíc hlubší smysl a člověk cítí zodpovědnost za to, že svým dílem přispívá k fungování státu. V týmu panuje přátelská atmosféra a můžeme se na sebe spolehnout. Vedoucí jsou lidé na svém místě, chovají se příkladně a zasloužili by si od vrcholného vedení mnohem větší uznání, než se jim dostává.
Zbytečná administrativa a zastaralé procesy (a někteří lidé) brzdí vývoj a brání více rozvinout potenciál, který SPCSS jednoznačně má. Spolupráce mezi jednotlivými úseky/kolegy mnohdy drhne a panuje nevraživost s přehazováním odpovědnosti, která se promítá do neefektivity práce. Interní problémy se občas nesmyslně ventilují i externě na zákazníky, což vrhá negativní stín na celou organizaci.
Z oddělení:Bezpečnost, ostraha, ozbrojené složky
Napsáno:květen 2024

To, co je nejdůležitější je to, jestli Vás naplňuje práce, která souvisí s firemním prostředím a kolegy kolem Vás, kteří tvoří Váš pracovní kolektiv. A to je tu za jedna. To je to podstatné.
Těch věcí moc není. Někdy se jedná o chybu v komunikaci, ale to je obvykle "problém" na obou stranách.
Napsáno:květen 2024

Zaujala / nezaujala vás firma Státní pokladna Centrum sdílených služeb, s. p.?