Sídlíme v Praze, ale najdete nás i v Brně, Opavě, Českých Budějicích, Plzni a Třebíči.
Týmovost jen to na čem si zakládáme.
Týmovost jen to na čem si zakládáme.
I v pracovní době se nasmějeme.
I v pracovní době se nasmějeme.
Netradiční benefity+9

Skupina ICZ

Dodavatel informačních technologií a systémová integrace

Jsme Skupina ICZ – přední český dodavatel IT řešení s širokým záběrem v různých odvětvích a technologiích. Zabýváme se klíčovými projekty v komerční i veřejné sféře s reálným pozitivním dopadem na život v Česku. Našim kolegyním a kolegům umožňujeme rychlý profesní růst, získávání certifikací a také nabírání zkušeností při spolupráci s našimi špičkovými odborníky. Vedle Prahy je najdete i v Brně, Opavě, Českých Budějicích, Plzni a Třebíči.

Přátelská atmosféra v týmech, velké portfolio produktů, slušné benefity od zaměstnavatele, možný rozvoj v rámci firmy.
Vše se bohužel změnilo po výměně managementu dané jednotky a všechny pozitiva vzhledem k hodnocení nadřízeného se změnily na negativa. Rozprostřel se alibismus a výrazně se zhoršila spolupráce mezi lidmi. Ztratil se cíl a vize.

V divizi, kde jsem pracoval, bylo spoustu produktů a někteří velmi zkušení manažeři. Firma si byla vědoma, že stárne a potřebuje čerstvou krev, tak se pro to snažila vytvářet podmínky.

Pružnou pracovní dobu
Firma nefungovala přes “píchačky” a umožňovala v nějakém rozsahu home-office nebo různé další možnosti, kdy pracovat. Bylo to na dohodě mezi teamleadrem a zaměstnancem. Tím jsou myšleni realizační lidi (IT odborníci). V obchodě to funguje úplně jinak vzhledem k služebním cestám. HR a top management se snažil celkem přizpůsobit současným trendům v IT ohledně pracovní doby apod.
Napsáno:únor 2025

Záleží na týmu, který chytnete, ale relativně dobrá možnost využívat HO a pružná pracovní doba. Možnost učit se novým věcem.
Opravdu mizerné platové ohodnocení, když na to přijde řeč nadává téměř každý. Absolutní netransparentnost vedení a nulová vize směřování firmy. Zastaralé procesy a minimum inovace.
Napsáno:listopad 2021

Skupina ICZ image 1
Skupina ICZ image 2
Skupina ICZ image 3
Skupina ICZ placeholder+9

benefity obdobné jako jinde
chování managementu vůči podřízeným
Napsáno:březen 2021

Lokalita (dopravní dostupnost), budova (fajn klimatizace), možnost sdíleného parkování, flexibilní pracovní doba (+ občas možnost homeoffice), Pokud jste samouk a tak trochu detektiv a rádi věci zkoumáte sami a umíte se také sami ze svých problémů dostat, tak pro to tu prostor je. Pokud někdo z kolegů bude vědět, tak vám rád poradí či pomůže (bohužel to k vyřešení problému většinou nestačí, díky velké fluktuaci část informací prostě chybí a ani není nikde zaznamenána).
Vyšší management nemá jasné cíle, stragegii a plánování, neumí pracovat s potenciálními riziky, a to se celé promítá až do nižších vrstev. Čistě lidově nazváno "ryba smrdí od hlavy". Chaotické řízení, kdy se přístoupí na zakázky, které nejdou realizovat. Obchod je na míle vzdálen od samotné realizace. Ad hoc řešení, která se x krát mění a práce se často pak zahodí = toto je značně demotivující, když usilovně pracujete 3 měsíce na něčem a pak se dozvíte, že "nahoře" změnili názor a bude vše jinak. Začíná se znovu od nuly - bohužel se toto stává pravidlem a nikoliv výjimkou, což je smutné. Následuje velká fluktuace lidí a pak už je to jen začarovaný kruh, který se stále roztáčí. Práce se zastaralými systémy (jen některé divize). Minimální investice do rozvoje či lepší organizace práce (uplatňují se pracovní postupy, které se používali před 20 lety!!) V tomto je ICZ zkostnatělá.

Pokud jste zvídavý a rádi se učíte nové věci a jde vám to, tak je tu prostor pro buď samostudium či pro konzultaci s kolegy. Někteří kolegové rádi sdílejí své znalosti a tak se člověk naučí i něco navíc, co zrovna není jeho náplní práce. Hodně záleží, ale v jaké jste divizi, každá divize je trochu jiná a v každé je jiná atmosféra.

Pružnou pracovní dobu
Sami si organizujete čas příchodu, odchodu. Fixní čas, kdy musíte být na pracovišti je 9-15, jinak je to na vás. Není problém, když např. kvůli doktorovi či dětem přijdete o něco později nebo potřebujete odejít dříve.
Napsáno:červenec 2020

Jak by mi to sedlo ve společnosti Skupina ICZ?
Slušné benefity, průměrný plat. Nulova možnost rozvoje, nefér jednání i přístup. V případě snahy o řešení či komunikaci, žádná odezva.
Společnost ze strany vztahů mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem reprezentuje profesionální postupy, avšak opak je pravdou.
Napsáno:květen 2019

Kolektiv
Management intriky a lži

Příležitost pracovat na zajímavých projektech
Přístup top managementu směrem k zaměstnancům
Napsáno:únor 2018

Volnosti při volbě strategie implementace. Možnosti domluvit se na změně pracovní doby.
Vyměnit 3/4 managementu, který je z velké části nekompetentní a nefunkční.
Napsáno:leden 2018

Moderní kanceláře. Možnost rezervace soukromého parkování.
Žádná pomoc při seznamování s firemními procesy, které mi nikdo nechtěl vysvětlit, ale předpokládalo se že si vše najdu sám. Takový přístup jsem nepředpokládal. Práce v open space.

Práci bez přesčasů
Normální práce na počítači v open space kanceláři. Trochu flexibilní pracovní doba tj. nebyl přesně stanovený příchod do práce, ale v rozmezí cca 7 - 9 hodin. Skoro žádné služební cesty které by byly přes pracovní dobu a nebo vyžadovaly přespání mimo domov. Takže práce od - do s přestávkou na oběd.
Napsáno:září 2023

Výborné pracovní podmínky a ohodnocení.
Napsáno:červenec 2022

Zaujala / nezaujala vás firma Skupina ICZ?