Centrála
Pobočky - prostředí našich zákaznických center
Security and stability+9

Skupina ČEZ

Approximately 18,000 employees
Výroba, přenos a rozvod elektřiny

Introduction

Jsme jednou z největších společností v České republice. Usilujeme o to, aby byl energetický sektor udržitelný, ekologičtější a šetrnější k naší planetě. Díky pestrému portfoliu aktivit nabízíme široké spektrum pracovních míst. Orientujeme se na bezpečnost, zvyšování efektivity, podporu inovací, růst odbornosti a vzájemnou spolupráci zaměstnanců. Řídíme se přísnými etickými standardy, chováme se odpovědně k zaměstnancům, dodavatelům, společnosti a životnímu prostředí.

Get to know our company better

Discover our company culture and work atmosphere. Find out if this is an environment that'll suit you.
How would I fit in here?
Find out how your ideas match up with what the employees of this company are saying.
Explore the company as seen by
All companies (797)
All employees (797)
All departments/fields (797)
Employee Comments

Stabilita, smysluplná práce, teplo v kanceláři, dobrý systém vzdělávání, dobré benefity
Zkostnatělost systému - vůči HO (1 HO týdně), dvojí tvář - navenek působí jinak než zevnitř, používá kolektivní vinu (kolega něco vyvede a schytá to celé oddělení)
Department:Administrative Work
Worked for the employer:less than 1 year
Written:November 2022
Was this comment helpful?

Please login to view further comments

• Easier company tracking and receiving job offers
  • More accurate recommendations of companies that meet your needs
  • All Atmoskop content
zasloužili bychom si lepší platové ohodnocení když vezmu v potaz že pracujeme na jaderné elektrárně a musíme mít plno školení, NBU a podobně. V podstatě se dá říct že v dnešní době za stejnou mzdu se dá pracovat kdekoliv mimo elektrárnu a nemusím mít tolik školení ,zkoušek a podobně
Response from employer:
Děkujeme za komentář. Mzdy jsou v SKČ na konkurenceschopné úrovni vzhledem k trhu práce. Jsme si vědomi náročnosti pravidelného školení souvisejících s provozováním JE. V tomto jsme vázaní zákonnými nařízením. Věříme, že je to vyváženo smysluplností a posláním tohoto povolání a také širokou škálou zaměstnaneckých benefitů.
Department:Production

Zaměstnavatel - výroba a stabilní dodávka elektřiny+9

Chybí možnost Home Office
Department:Human Resources
Was this comment helpful?

Vzdálenost do zaměstnání a nabídku benefitu v podobě dotovaného jídla.
Jednoznačně mzda - při dnešních cenách a skokovém zdražení došlo během jednoho roku reálně k propadu kupní síly o cca 30 %.
Response from employer:
Těší nás, že jste spokojený s nabídkou benefitů. Snažíme se ji neustále rozšiřovat a inovovat. Mzdy a platy jsou vzhledem k trhu práce nastaveny tak, aby byly konkurenceschopné. Jejich navýšení je každoročně předmětem kolektivního vyjednávání.
Department:Production
Was this comment helpful?

How would I fit in at Skupina ČEZ?
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Dobrý plat, benefity srovnatelné s jinými korporáty Zajímavá práce v jedné z největších firem v ČR
Retro autoritativní neinspirativní leadership podporující vzájemnou nedůvěru mezi managementem a zaměstnanci. Demotivující firemní kultura (nespokojení zaměstnanci demotivují nově příchozí, minimální komunikace vrcholového managementu vůči zaměstnancům, žádné teambuildingy, firemní akce podporující lepší spolupráci). Minimální odborné školení specialistů (nesoulad s tím, na jaká školení chodí management). Minimální kariérní podpora, zaměření na plnění aktuálních úkolů bez delší vize.
Response from employer:
Dobrý den, děkujeme Vám za zpětnou vazbu, která je pro nás velice důležitá. Jsme moc rádi, že se Vám práce u nás líbí a že Vás těší benefity a platové ohodnocení 😊. Na spokojenosti zaměstnanců nám záleží. V rámci firemní kultury se snažíme zaměstnance podporovat, aby se cítili v naší společnosti dobře a mohli se kariérně rozvíjet. Teambuildingy a jiné firemní akce má možnost pořádat každý útvar, je ale pravda, že poslední dva roky byla tato možnost s ohledem na epidemii covid-19 výrazně omezená. Nyní již lze ale navázat na předchozí tradici. Skvělou aktivitou pro utužení kolektivu a týmu jsou také Dobrovolnické dny, které si každý tým může nechat vytvořit na míru. Veškeré informace naleznete na intranetu. V rámci kariérní podpory jsou nově otevřeny programy, jako například roční rozvojový program ČEZ Talent, do jehož výběru se může přihlásit každý, Woman Hub pro ženy, nebo mentoringový program. Případně se můžete na intranetu přihlásit na pravidelné rozvojové přednášky a workshopy, nebo si vybrat ze zajímavých kurzů. Pokud by Vám nějaký kurz chyběl, neváhejte se obrátit na útvar Rozvoje, nebo zažádat o kurz v aplikaci iTutor. Co se týče zmíněných negativ, je pro nás důležité, aby byli naši zaměstnanci spokojení, proto Vám určitě doporučujeme probrat Vámi zmíněné oblasti s HR business partnerem, pod kterého Váš útvar spadá. V případě, že preferujete anonymní kontakt, můžete využít i Oranžovou schránku. Skupina ČEZ
Department:Finance and Accounting
Worked for the employer:more than 1 year
Written:June 2022

Mzda a benefity.
Neustálý pocit, že můžu o místo přijít. Pravidelné organizační změny. Obrovský tlak z vedení na plnění, někdy i nesmyslných, úkolů. V některých odděleních jsou zaměstnanci obrovsky vytíženi, pracují přesčas i o víkendech a nikoho z vedení nezajímá, že mají nárok na svůj volný čas. Neustále jsou všemi možnými prostředky hlídány aktivity zaměstnanců, kteří, místo provádění své práce, vyplňují mnoho tabulek, do kterých uvádí téměř každé kliknutí myši. Vedení vůbec nemá přehled o práci řadových zaměstnanců a nezohledňuje nedostatek zaměstnanců napříč odděleními. Ve výběrových řízeních se nově objevují pro uchazeče výhody praxe z oblasti bankovnictví a pojišťovnictví. Proč? Do energetiky? Moje bývalá kolegyně spolupracuje na projektu BI. Na tomto projektu např. pracuje mini oddělení a ti lidé jsou znechucení objemy práce, na kterou by mělo být stanoveno minimálně jednou tolik lidí. Valí se na ně jeden úkol za druhým a místo výkonu své práce v pracovní době se účastní online schůzek a na svoji práci mají čas v pozdním odpoledni, večer a o víkendech. A proč si nikdo nikde nestěžuje? Oni si stěžují, ale nikdo je nevyslechne a když ano, vedení je to jedno.
Response from employer:
Dobrý den, děkujeme Vám za zpětnou vazbu, která je pro nás velice důležitá. Mrzí nás Vaše negativní zkušenost a rádi bychom zapracovali na zlepšení situace, aby se u nás zaměstnanci cítili dobře. Bohužel z Vaší recenze není jasné, o jaké oddělení či pozici se jedná, abychom to mohli řešit. V případě, že se naši zaměstnanci cítí přetíženi, doporučujeme jim situaci probrat s vedoucím či HR Business partnery, aby se situace, pokud možno vyřešila. Jsme si vědomi, že například s vlnou přechodů do režimu DPI, byl evidován velký nárůst požadavků a nových úkolů. Tato situace byla s našimi zaměstnanci komunikována, a dělali jsme vše proto, aby nebyli přetíženi a necítili se pod tlakem. Veškerá práce přesčas byla zaměstnancům kompenzována. Pro některé procesy a evidence je vyplňování tabulek nutností a závisí vždy na povaze práce a nastavení KPIs. V případě pochybností doporučujeme situaci řešit s vedoucím a probrat možné efektivnější způsoby. Ne vždy to však proces dovolí. Co se týče inzerce, na některé pozice může být zkušenost z oblasti bankovnictví a pojišťovnictví výhodou, protože v těchto institucích bývají procesy nastaveny velice podobně, jako u nás. A kandidáti s takovou zkušeností již mají představu o tom, jak práce v korporátu a v procesně nastavené společnosti vypadá. Skupina ČEZ
Former employee
Company:ČEZ Distribuce, a. s.
Department:Other
Written:March 2022

stabilita
motivace k práci, nejasné zadávání úkolů

Opportunities for career advancement
Je zde na postup kladen důraz a je tento systém podporován vedením

Security and stability
velký korporát
Department:Quality, Quality Control
Was this comment helpful?

- jistota, stabilita, - za pár korun se dobře najíte ve firemní kantýně - různorodá práce - firemní prostředí a akce - benefity - kafeterie, školení, prémie
- Ne pro každého je práce ve velkém korporátu. Přidaná hodnota v takové firmě je, když na schůzkách co nejvíc mluvíte, i když to jsou pouze prázdné fráze nebo parafráze z manažerské příručky. - Kolektiv v ČEZu je relativně fajn. Samozřejmě narazíte na kolegy, kteří lezou do zadku vedoucímu nebo jsou líní, ale ve firmě jsou již dlouho a nikdo si jim nedovolí nic říct. Schopní kolegové po určité době odešli jinam. - Někteří vedoucí k Vám nejsou zcela upřímní a vytváří zbytečně dusné prostředí - "žabomyší války".
Response from employer:
Dobrý den, moc Vám děkujeme za zpětnou vazbu, která je pro nás velmi cenná. Těší nás, že se Vám u nás dobře pracuje a líbí se Vám naše široká škála benefitů a pracovní náplň. Práce v korporátu má určitě svá specifika, a ne každému vyhovuje. My se snažíme, aby pozitiva značně převyšovala. Efektivní řízení schůzek je vždy v režii zúčastněných zaměstnanců. V případě, že se tak neděje, doporučujeme to otevřeně řešit s účastníky, případně se svým nadřízeným či business partnerem. Stejně tak si zakládáme na tom, aby pracovní prostředí, ve kterém trávíme velkou část našeho dne, bylo příjemné. Stejně jako v předchozím případě v tom může být nápomocný business partner. Pokud preferujete anonymní kontakt, může posloužit i Oranžová schránka či Etická Linka. Skupina ČEZ
Department:Management
Worked for the employer:more than 1 year
Written:May 2022
Was this comment helpful?

Zajímavé finanční ohodnocení a výborné benefity.
V podstatě normovaná práce, velký stres při plnění nastavených KPI, dává se přednost kvantitě před kvalitou.
Response from employer:
Dobrý den, moc Vám děkujeme za zpětnou vazbu a jsme rádi, že jste v tom s námi již více jak 10 let. Vážíme si Vašeho kladného hodnocení nastavení finančního ohodnocení a benefitů, neustále se je snažíme zlepšovat a vycházet vstříc požadavkům ze strany zaměstnanců. Plnění KPI je jeden z parametrů, který slouží pro hodnocení práce. Pokud vnímáte nastavená KPI jako příliš stresující, můžete to prodiskutovat se svým vedoucím třeba při pravidelných hodnoceních. Věříme, že společně najdete řešení, jak zmírnit úroveň stresu a zároveň upřednostnit kvalitu před kvantitou. Skupina ČEZ
Company:ČEZ Prodej, a.s.
Department:Administrative Work
Written:April 2021
Was this comment helpful?

Pozitiva firmy: celkem stabilní zaměstnavatel. Určitě také benefity, které u společnosti této velikosti jsou standardem - kvalitní nářadí, montérky, postroj, auta, stravenky, plat na dovolenou, osobní účet. Od roku 1995 ( ještě jako ZČE Plzeň) do roku 2005 , kdy jsme byli pohlceni Skupinou ČEZ, a poté v rámci ČEZ do cca roku 2010 se zaměstnanec nemusel obávat propuštění, pokud vykonával svoji práci zodpovědně.
Postupně se ve Skupině objevily nové trendy- Tlak na zaměstnance, který ale nezřídka nevedl ke zvýšení efektivity, ale spíše k činnosti pro činnost, sledování a vyhodnocování, protože se to má . Na školení manažerů to přece říkali. Neustálá snaha o vymýšlení nových technických a organizačních opatření, která měla údajně zefektivnit provoz , ale opatření působila dojmem spíše určité manažerské svévole. Ale na papíře, případně v prezentaci na poradě to přeci nemohlo vypadat špatně. A vo vo vo tom to je. ČEZ usnul na vavřínech, to platí i v personální politice. Platí dobře, ale ne dělnický personál - linkaře, obsluhy rozvoden. V době mého odchodu od Skupiny měla děvčata z Lidlu po třech letech vyšší základ než provozní elektrikář na vedení VN/VVN po 20 letech. Spousta lidí je ale ve Skupině zvyklá , tak tam dělají stále. Nemají srovnání, či nechtějí jít do rizika. Oblíbená mantra, že komu se ve Skupině nelíbí, může klidně jít , že na Úřadu práce jsou stovky žadatelů, dychtivých každý den riskovat život při práci na zařízení VN/VVN, se nakonec stala dobou radou pro pár odvážnějších.Tito zpravidla vyslyšeli volání po kvalifikovaných pracovních silách, které vytrvale zaznívá přes naši západní hranici se Spolkovou republikou Německo. Tato otázka jinak nemá odpověď. Manažeři mají svůj rozum. Nepotřebuji rady. A už vůbec ne od nějakých montérů.
Response from employer:
Děkujeme za zpětnou vazbu, je pro nás důležitá. Mrzí nás Vaše špatná zkušenost, protože v rámci Skupiny ČEZ si zaměstnanců velmi vážíme. Zvláště u technických profesí, kde se na trhu přetahujeme o odborníky s řadou průmyslových firem, velmi stojíme o to, aby u nás zkušení pracovníci zůstávali. Pokud byste se k nám v budoucnu vracel/vracela, určitě stojíme o to, aby se Vaše případné podněty řešily k oboustranné spokojenosti. Platové podmínky v rámci Skupiny ČEZ dlouhodobě patří na trhu k vysoce konkurenceschopným. V posledních několika letech navíc v rámci kolektivního jednání došlo k růstu tarifních i smluvních mezd. Z opakovaných průzkumů spokojenosti mezi zaměstnanci vyplývá, že ve Skupině ČEZ jsou celkově pracovníci spokojenější, než je průměr českého trhu. Určitě ale vnímáme, že v lecčem je prostor pro zlepšení a maximálně se snažíme na podněty zaměstnanců reagovat. Skupina ČEZ
Former employee
Company:ČEZ Distribuce, a. s.
Department:Other
Written:November 2020
Was this comment helpful?
Did you find Skupina ČEZ interesting?
Let us help you find suitable jobs.