Ve Spolchemii je možné uplatnění na mnoha pracovištích, což je velkou výhodou především pro absolventy, kteří by chtěli v rámci 1 zaměstnavatele vyzkoušet vícero pracovních pozic.
Za mě ,jako za inženýra na provoze, mohu říct, že přístup ze strany vedení je vždy vstřícný. Minimálně pro mladé lidi je Spolchemie ideální zaměstnavatel.
Musím říct, že i přes pravidelné navyšování platů jsou některé pozice v rámci Spolchemie platově podhodnocené. Je dobré mít přehled o běžných platech na dané pozici a nebát se na toto téma jednat s nadřízenými či personálním oddělením. Dialog je ze strany vedení vždy otevřený.
Stabilní zaměstnavatel s jasnou vlastnickou strukturou a hlavně dlouhodobou obchodní perspektivou. Krátké a jasné rozhodovací procesy, neporovnatelné se společnostmi korporátního typu. Jasně definovaná zodpovědnost a autonomie. Mohu se věnovat nákupu z naprosto majoritní části a nemusím řešit balastní a marginální záležitosti. Firma využívá naplno moje know-how a potenciál. Nepanuje zde řevnivost a pokrytectví. Zaměstnavateli se mimořádně dařilo v posledních dvou letech, což jsme pocítili i my jako zaměstnanci, firma tedy lidem vrací to, co do ní vložili.
Stále ještě vidím prostor ke zlepšení mzdových podmínek napříč společností, byť v tomto ohledu došlo v posledních několika letech k výraznému progresu, ale pokud chceme být vysloveně žádaný zaměstnavatel, je zde stále prostor. Plus je třeba pokračovat v budování good-will firmy, což je ovšem dlouhodobý proces.
Freedom and independence
Samozřejmě záleží na konkrétní pozici, ale firma jasně definuje, za jaké úkoly, případně do jaké výše je pracovník zodpovědný samostatně. Součástí jsou pak i kontrolní mechanismy. Toto se pochopitelně týká THP, ve výrobě je naopak klíčové dodržovat předpisy.
Jobs for people aged 50+
Spolchemie jako výrobní podnik těžké chemie profituje a staví na znalostech a zkušenostech svých odborníků, a to ve všech oborech, profesích a úrovních. Proto je zkušenost lidí 50+ vnímána naopak jako výhoda a jsou ve Spolku vítáni.
- pružná pracovní doba s možností využít 1x týdně home office
- zlepšující se nabídka benefitů pro zaměstnance
- umístění pracoviště v dosahu hromadné dopravy a možnost využít firemního parkoviště
- za úvahu by stálo vylepšit pracovní prostředí, ale na tom se pracuje; dohled na úklidem kanceláří a zázemí
- zaměstnanecká jídelna - opět se zlepšuje, ale i zde by se mohlo zapracovat na prostředí
Spolchemie je v současné době stabilní, prosperující a rozvíjející se firmou, která nabízí celou řadu rozličných pracovních pozic. U řady pozic je pracovní doba flexibilní, je možné tedy dobře skloubit pracovní a osobní život. Pokud se člověk snaží, má možnost karierního růstu. Narazíte zde na celou řadu odborníků. Prostředí je vesměs přátelské. Společnost nabízí jazyková, IT a odborná školení.
Spolchemie je férový stabilní zaměstnavatel. Oceňuji možnost kariérního růstu, podporu a naslouchání, pokud se chcete někam posouvat.
Kolektiv je super, najdete zde podporu zkušených kolegů.
Oceňuji také vstřícný přístup nadřízeného a prostor pro uplatnění nápadů.
Opportunity to use foreign languages
Většina produkce je určena na export, na odpovědných pozicích je potřeba jazyková vybavenost.
Informal work atmosphere
Přátelské prostředí, mimopracovní setkávání, možnost realizace nápadů.
Za mě Spolchemie rozhodně dobrý zaměstnavatel, zvladnutelná práce a supr kolektivy potkáte na každém rohu. Peníze nejsou nějaké závratné sumy pokud děláte výrobu ale ta práce je tak zvladnutelná že více člověk žádat nemůže,na živobytí to stačí a peníze máte vždy včas. Já jsem o tuto práci přišel vlastní hlouposti a lituji toho dodnes jinak bych tam pracoval dál. Je to práce pro mladé co potřebují někde začít, pro starší co už nemůžou tahat jako ve 20 letech Těžká břemena ale i pro náročnější pracanty. Pozic mají fakt mnoho a jak jsem pochopil pro každého se najde to nejvýhodnější. Za mě Spolechemie opravdu dobrá
Did you find SPOLCHEMIE - Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost interesting?