Pro Spolchemii pracuji léta a vždy mi přišlo fajn, že se potkávám se zaměstnanci, kolegy, nadřízenými, kteří mají profesionální přístup k práci. Ve firmě se vždy cenila a cení pracovní atmosféra, slušné zacházení se zaměstnanci, podíl zaměstnanců na výsledcích firmy a k tomu různé benefity. Zaměstnavatel dbá o dobré vybavení zaměstnanců pro práci ve výrobních provozech, podporuje vzdělávání i kariérní postup. Skvělá je i dopravní dostupnost. Zaměstnání ve Spolchemii, této velmi tradiční a dostupné firmě doporučuji.
Vždy je co vylepšovat, myslím, že velmi důležité je pracovní prostředí a na tom firma pracuje.
Freedom and independence
Firma není svázána žádnými korporátními pravidly. Je možnost dostat se snadněji k cíli, k řešením prospěšným pro firmu.
Spolek pro chemickou a hutní výrobu je ve velké rozvojové fázi nejen z pohledu výroby a nových technologií, ale i z pohledu společenského. Uvědomuje si, že zaměstnanci a jejich potenciál je její největší hodnotou a snaží se své zaměstnance nejen udržet, ale i je rozvíjet. V mnoha ohledech je firma flexibilní a snaží se svým zaměstnancům v maximální možné míře zajistit příjemnou pracovní atmosféru.
Pro mě osobně je výhrou, že se Spolchemie chce neustále rozvíjet a stavět nové provozy.
V poslední době velmi negativně vnímám změny související s používáním jízdních kol v areálu podniku. Postavený přístřešek na kola určitě neodpovídá mým představám.
Vyvážený poměr mezi prací a osobním životem.
Společnost se dělí o své úspěchy se zaměstnanci.
Neustále se zlepšující pracovní prostředí.
Důraz na bezpečnost a ochranu ŽP.
Nové projekty.
Příjemný pracovní kolektiv.
Snadná dostupnost.
Vzhled a stáří některých objektů a technologií.
No overtime
Pružná pracovní doba. Techničtí pracovníci si organizují zadanou práci samostatně. Situace, kdy je třeba zůstat déle, je minimum.
Meaningful work
Nové technologie
Produkty zaměřené na udržitelný rozvoj (vodík, využití obnovitelných zdrojů, snižování uhlíkové stopy, produkty umožňující snižování uhlíkové stopy následným uživatelům)
Společenská odpovědnost