- schvalování dovolené
- práce o víkendu
- úprava provizního systému
- kontakty
Response from employer:
Ahoj a moc díky za tvoji zpětnou vazbu.
Jsme rádi, že u nás vnímáš dobrý kolektiv a oceňuješ i to, že přesčasy jsou férově zaplacené – to je pro nás samozřejmost. Naopak vždy si moc vážíme, pokud je někdo připravený zůstat déle se věnovat se našim klientům, moc za to děkujeme!
Děkujeme i za otevřenost u věcí, které podle tebe nefungují ideálně.
K dovolené - chápeme, že její schvalování není v některých obdobích ideální. Potřebujeme ale vždy zajistit, aby naši klienti dostali včas veškerou pomoc a podporu – a to vyžaduje pečlivé slazení napříč týmy. Obzvlášť v obdobích, kdy je poptávka výrazně vyšší než obvykle, nebo do toho vstoupí výpadky způsobené nemocností je pak složitější vyjít vstříc každému tak, jak bychom si přáli. Jsou to ale výjimečné situace a děláme vše pro to, aby šlo vždy najít férové řešení. Děkujeme ti moc za pochopení.
K víkendům - snažíme se, aby víkendové směny zůstávaly výhradně na dobrovolné bázi. Výjimky ale nastávají ve výjimečných případech – například při vysoké nemocnosti nebo výrazné zvýšené poptávce ze strany klientů. I tady ale chceme zlepšit plánování a hlavně včasnou komunikaci, aby bylo vždy jasné, proč je směna potřeba a děkujeme moc za tvou trpělivost i podporu!
K provizím - naprosto chápeme, že změny v této oblasti jsou vždy "citlivé", i nás to vlastně vůbec netěší! Úpravy mají zajistit dlouhodobě udržitelný a férový systém, který odměňuje nejen výkon, ale i kvalitu práce. Každá změna je dopředu komunikována a pokud má mít významnější dopad na konkrétního člověka, řešíme ji velmi individuálně. A úprava nese první ovoce - díky změně nastavení jsme meziročně zvýšili průměrné výdělky v týmu poradců o 13 %, což ukazuje, že vytvořená hodnota zůstává u těch, kdo ji každý den tvoří – u poradců!
A k tématu kontaktů - víme, že jejich nedostatek má přímý vliv na práci i výsledek. Je to dáno také tím, že rozšiřujeme naše týmy poradců, což přirozeně zvyšuje potřebu většího množství kvalitních kontaktů.
Právě proto do této oblasti aktivně významně investujeme. Pracujeme na rozvoji stávajících partnerství, která už teď přinášejí stále lepší výsledky a zároveň budujeme nové spolupráce, které nám umožní mít dostatek příležitostí pro každého. Uvědomujeme si, že je to dlouhodobý proces, ale věříme, že změny budou brzy viditelné i ve vaší každodenní práci.
Díky, že jsi s námi – i v náročnějších chvílích. Vážně si vážíme toho, co do práce dáváš. A kdykoliv budeš chtít cokoliv probrat, jsme tady. Jsme v tom spolu!
- značné snížení provizí
- o dost větší tlak na výsledky než dříve
- špatné kontakty a celkově malý počet na o dost více obchodníků
- nucené víkendy
- problémy s dovolenou
- celkově o dost horší atmosféra ze strany vedení a přístupu
Response from employer:
Ahoj a děkujeme za tvou reakci. Moc nás těší, že pozitivně vnímáš zavedení benefitů jako je navýšení dnů volna, zavedení stravenek a Multisport karet. Všichni jsme to uvítali a máme velkou radost, že se nám to konečně podařilo zrealizovat!
Velmi si vážíme také tvé otevřené zpětné vazby ohledně věcí, které ti nevyhovují a děkujeme, že je s námi sdílíš.
Rozumíme, že změny v provizním systému nejsou populární. Naším cílem bylo zajistit dlouhodobou udržitelnost firmy a zároveň udržet nadprůměrné odměny pro všechny. Díky společnému úsilí a více spokojených klientů narostla od začátku roku průměrná mzda energetických poradců o 13 %. Sdílíme tak dodatečnou vytvořenou hodnotu přímo s našimi lidmi.
Mnoho členů týmu dosahuje vynikajících výsledků a odpovídajících odměn a naším cílem je podpořit i ostatní poradce, aby dosahovali podobných úspěchů. Již téměř rok pracujeme na velmi komplexním vzdělávacím systému ve spolupráci s odborníky, který považujeme za jeden z nejlepších v oboru, abyste vy, naši energetičtí poradci, měli co nejlepší podporu pro svou práci. Jsme téměř u konce a věříme, že v prvním čtvrtletí roku 2025 na tento systém přejdeme. Opravdu je se na co těšit!
Vedle toho investujeme do vývoje digitálních nástrojů a automatizace, která našim energetických poradcům usnadní práci a umožní efektivněji pomoci většímu počtu klientů.
Ohledně víkendových směn a přesčasů se snažíme je udržet na dobrovolné bázi. V ojedinělých případech, jako byla nedávná vysoká nemocnost a zvýšená poptávka našich klientů, jsme museli zcela mimořádně a ve velmi omezené míře přistoupit k povinným směnám, ale vždy se snažíme najít co nejlepší kompromis mezi potřebami každého jednotlivce a našimi závazky vůči našim klientům.
Pokud jde o dovolené, rozumíme, jak je důležité si odpočinout. Pokud došlo k nějakým komplikacím se schvalováním, omlouváme se a budeme se snažit reagovat na žádosti rychleji, aby bylo jasno, s čím můžeš počítat.
Omlouváme se, pokud jsi zaznamenal zhoršení atmosféry ze strany vedení. Naším cílem je, aby se každý člen týmu cítil respektovaný a podporovaný. Pravidelná snídaňová setkání jsme dočasně zrušili, jelikož jsme setkání chtěli spojit s představením nových kanceláří. To se nám díky průtahům na stavbě zatím nepovedlo. Příští týden se tedy znovu setkáme v původním formátu a budeme opět otevřeně diskutovat o vašich podnětech a společně hledat řešení. Věříme, že tímto krokem posílíme vzájemnou důvěru a zlepšíme pracovní prostředí.
Pokud bys chtěl cokoliv probrat hned, neváhej přijít osobně nebo napsat na david@encall.cz a vše společně projdeme.
Děkujeme ti za tvou práci a za to, že jsi součástí našeho týmu a pomáháš nám budovat jedinečnou energetickou poradenskou službu, která určuje trendy a směr.
Nově zřízené benefity (multisportka, stravenky).
Lidské vedení firmy od finančního, obchodního ředitele a CEO.
Práce která má smysl a hodnotu.
Pochvala za odvedenou práci.
Response from employer:
Ahoj, moc díky za tvoje hodnocení! Těší nás, že oceníš nové benefity jako multisportku, stravenky a další dny volna. Děkujeme že oceňuješ lidský přístup vedení i to, že naše práce má smysl a hodnotu. Jsme rádi, že si všímáš a vážíš si pochvaly za odvedenou práci – moc děkujeme za vše, co do práce dáváš. Kdyby tě napadlo něco dalšího, co můžeme zlepšit, určitě dej vědět. Díky a jsme rádi, že tě máme!!!
Zakázaný homeoffice
Schvalování dovolených
Časté změny - přesouvání z pozice na pozici
Snižování platu, ale větší nároky.
Response from employer:
Děkujeme moc za Tvou zpětnou vazbu i za to, že jsi vyzdvihl/a věci, které na práci oceňuješ – jako občerstvení na pracovišti, skvělý kolektiv a možnost zkráceného úvazku. Moc nás těší, že tohle vnímáš pozitivně.
Zároveň nás mrzí, že některé věci vnímáš negativně a chtěli bychom na ně postupně reagovat:
Zakázaný home office
Víme, že práce z domova má své výhody. Rozhodli jsme se ale podpořit týmovou spolupráci a být více společně v kanceláři. Pokud máš zdravotní nebo rodinné důvody pro práci z domova, dej nám vědět a rádi to s tebou probereme individuálně.
Schvalování dovolených
Snažíme se co nejvíce vyhovět všem požadavkům na dovolenou. V určitých sezónních obdobích je ale potřeba zajistit dostatečný počet lidí v týmu. Pokud je ale z neodkladných důvodů volno třeba, vždy se domluvíme.
Časté změny – přesouvání z pozice na pozici
Chápeme, že změny mohou být náročné. Náš obor je hodně dynamický a flexibilita nám pomáhá rychle reagovat na potřeby trhu a našich klientů. Tvou schopnost přizpůsobit se velmi oceňujeme a rozumíme, že to není vždy jednoduché.
Snižování platu, ale větší nároky
Úprava provizního systému nebyla lehká, ale byla nutná pro dlouhodobé fungování firmy. I po těchto změnách zůstává naše průměrná mzda na obchodních pozicích výrazně nad průměrem. Díky společnému úsilí a více spokojených klientů narostla od začátku roku průměrná mzda u našich energetických poradců o 13 %. Sdílíme tak vytvořenou hodnotu přímo s našimi lidmi.
Moc si vážíme všech členů týmu a chceme pro všechny vytvořit podmínky pro další udržitelný růst a spokojenost.
Kdybys měl cokoliv na srdci, klidně za námi přijď, naše dveře jsou vždycky otevřené, nebo mi napiš na david@encall.cz.
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Nejvíce jsem spokojená se svými kolegy v kanceláři a se svým nadřízeným, za kterým mohu s čímkoliv a kdykoliv přijít a vyřešit daný problém. Také dokáže poradit a namotivovat. Zároveň s přístupem vedení.
S neustálým snižováním provizí za stejně odvedenou práci.
Response from employer:
Ahoj a děkujeme za tvou zpětnou vazbu! Velmi si vážíme toho, že jsi sdílela své zkušenosti a názory na práci u nás.
Těší nás, že pozitivně hodnotíš vztahy s kolegy v kanceláři a přístup svého nadřízeného, který tě dokáže nejen podpořit, ale také motivovat. Jsme rádi, že vnímáš i vedení firmy jako přístupné a podporující – to je pro nás důležitá zpětná vazba, která potvrzuje, že se snažíme budovat prostředí založené na otevřenosti a spolupráci.
Rozumíme, že úprava provizí je téma, které není populární. Naše rozhodnutí v této oblasti bylo vedeno snahou zajistit dlouhodobou stabilitu a udržitelnost firmy, aby každý člen týmu měl jistotu férových podmínek i v budoucnu. Přesto se snažíme najít cesty, jak zvyšovat celkové odměny našich poradců. Díky vyšší spokojenosti klientů a společnému úsilí se nám podařilo zvýšit průměrné odměny našich poradců od začátku roku o 13 %. Tento růst chceme nadále podporovat, ale musíme na něm pracovat všichni společně, tedy každý jeden z nás.
Navíc už téměř rok intenzivně pracujeme na novém vzdělávacím systému, který ti nabídne ještě lepší podporu a nástroje pro tvou práci. Věříme, že tento systém, který plánujeme spustit v prvním čtvrtletí 2025 bude patřit mezi nejlepší v našem oboru a pomůže ti dosahovat ještě lepších výsledků. Současně investujeme i do technologických inovací, které ti usnadní každodenní práci a umožní se více soustředit na to, co je nejdůležitější – pomoc našim klientům.
Pokud bys měla jakékoliv další podněty, ať už k odměnám nebo k čemukoliv jinému, neváhej se na nás obrátit. Rádi si tě poslechneme a budeme hledat řešení, která ti budou vyhovovat. Nebo mi napiš na david@encall.cz.
Děkujeme, že jsi součástí našeho týmu a pomáháš nám budovat energetickou poradenskou službu, na kterou můžeme být hrdí.
Ahoj a děkujeme za tvou zpětnou vazbu! Velmi si vážíme, že sis našel/a čas podělit se s námi o své zkušenosti.
Těší nás, že pozitivně vnímáš přátelský kolektiv a neformální atmosféru na pracovišti. Tyto hodnoty jsou pro nás velmi důležité a věříme, že právě díky nim můžeme společně vytvářet prostředí, kde se každý cítí dobře a může odvádět svou práci s radostí.
Úprava provizí nebyla snadným krokem, naše rozhodnutí v této oblasti však bylo vedeno snahou zajistit dlouhodobou stabilitu firmy a současně zachovat spravedlivé a stále velmi nadstandardní odměny. Věříme, že i přes tyto změny dokážeme díky rostoucí spokojenosti našich klientů a společnému úsilí poskytnout prostor pro růst odměn. Od začátku roku jsme dosáhli zvýšení průměrných odměn u našich energetických poradců o 13 % což ukazuje, že sdílíme vytvořenou hodnotu přímo s našimi lidmi.
Pokud jde o zavádění víkendových směn, snažíme se je držet na dobrovolné bázi. V některých výjimečných situacích, například při zvýšené nemocnosti nebo poptávce klientů, jsme museli přistoupit k mimořádnému omezenému počtu víkendových směn. Vždy se však snažíme najít řešení, které vyváží potřeby týmu i závazky vůči našim klientům. Budeme na tento proces dále dohlížet a hledat způsoby, jak tuto oblast zlepšit, lépe o ní informovat a s předstihem se ji pokusit plánovat, pokud to bude možné.
Současně pracujeme na řadě novinek, které ti usnadní práci. V prvním čtvrtletí 2025 spustíme nový vzdělávací systém, který ti nabídne komplexní podporu a pomůže dosahovat ještě lepších výsledků. Investujeme také do technologických nástrojů a automatizace, abychom ti co nejvíce zjednodušili každodenní úkoly.
Pokud bys chtěl/a cokoliv dalšího probrat, jsme tu pro tebe. Neváhej se mě obrátit, napiš mi na david@encall.cz – rád si vše vyslechnu a jistě společně najdeme řešení.
Děkujeme, že jsi součástí našeho týmu. Vážíme si tvé práce i otevřené zpětné vazby.
Více benefitů, nově přidány dva dny volna navíc, stravenky a multisportkarta
Kolektiv
Časté a nečekané změny
Veliký tlak na výsledky a člověka
Homeoffice, který byl na začátku slíben již není možný
Zavádění přesčasů a víkendů bezdůvodně
Přesouvání z jedné pracovní pozice na jinou, což vede i ke změně a snížení platu
Schvalování dovolené
Response from employer:
Děkujeme ti za tvou upřímnou zpětnou vazbu. Velmi si vážíme toho, že jsi ocenil/a nové benefity, jako jsou dva dny volna navíc, stravenky a multisport karta, a také skvělý kolektiv. Jsme rádi, že tyto změny pozitivně přispěly k tvé spokojenosti.
Rádi bychom reagovali na tvé další připomínky ohledně některých oblastí:
Časté a nečekané změny
Chápeme, že časté změny mohou být náročné. Náš obor je velmi dynamický a musíme být schopni rychle reagovat na všechny změny. Přesto si uvědomujeme důležitost transparentní komunikace a budeme se snažit změny oznamovat včas a srozumitelněji.
Velký tlak na výsledky a člověka
Uvědomujeme si, že nároky mohou být vysoké. Naším cílem je podpořit tě v dosahování tvých cílů a zajistit, aby pracovní prostředí bylo motivující a podporující. Již téměř rok pracujeme na velmi komplexním vzdělávacím systému ve spolupráci s odborníky, který považujeme za jeden z nejlepších v oboru. Tento systém Vám poskytne nejlepší možnou podporu pro Vaši práci. Jsme téměř u konce a věříme, že v prvním čtvrtletí roku 2025 na tento systém přejdeme. Opravdu je se na co těšit! Navíc investujeme do vývoje digitálních nástrojů a automatizace, které našim energetickým poradcům usnadní práci a umožní efektivněji pomoci většímu počtu klientů. Věříme, že tyto kroky přispějí k větší pohodě a spokojenosti členů týmu.
Pokud cítíš nadměrný tlak, prosím, neváhej se obrátit na svého nadřízeného, nebo napiš přímo mě na e-mail david@encall.cz, abychom mohli společně najít řešení.
Homeoffice již není možný
Rozhodnutí o omezení homeoffice bylo učiněno s ohledem na efektivitu práce a posílení týmového ducha, zejména v souvislosti s nadcházejícím stěhováním do nových prostor. Chceme, aby byl tým co nejvíce pohromadě. Pokud máš však specifické důvody pro práci z domova, rádi je s tebou probereme.
Zavádění přesčasů a víkendů bezdůvodně
Přesčasy a víkendové směny jsou u nás většinou na dobrovolné bázi. Výjimečně jsme museli požádat o pomoc i o víkendech kvůli vysoké poptávce nebo nemocnosti. Omlouváme se za případné nepříjemnosti a budeme se snažit tyto situace lépe plánovat a komunikovat předem.
Přesouvání z jedné pracovní pozice na jinou, což vede ke změně a snížení platu
Přesuny mezi pozicemi se někdy dějí kvůli aktuálním potřebám nebo abychom nabídli vhodnější pozici pro tvé schopnosti. S tím také někdy souvisí úprava odměny, pokud má nová pozice jiné nároky, odlišný systém odměňování, nebo pokud je méně náročná než ta původní. Změny jsou vždy výsledkem hledání rovnováhy a spravedlivého modelu odměňování. Nová pozice může přinášet výhody, jako je menší zátěž, lepší sladění s tvými dovednostmi, nebo jiné benefity, které kompenzují případnou úpravu odměny. Naopak někdy změna přináší vyšší odměnu, pokud je nová pozice náročnější a vyžaduje větší úsilí či zodpovědnost.
Schvalování dovolené
Snažíme se vyhovět všem žádostem o dovolenou ale v určitých sezónních obdobích je třeba zajistit dostatečné pokrytí pro naše klienty. Budeme se snažit lépe komunikovat doporučené termíny pro čerpání dovolené a včas reagovat na tvé žádosti.
Ještě jednou děkujeme za Tvou zpětnou vazbu. Tvůj názor je pro nás důležitý a pomáhá nám zlepšovat se. Pokud máš další podněty nebo otázky, neváhej se na nás obrátit nebo mi rovnou napiš na david@encall.cz
Kolektiv
Svačinky na pracovišti
Přímý nadřízený se snaží vyjít vstříc, ačkoliv s tím vyšší vedení leckdy nesouhlasí
Orientace pouze na výsledky pod tlakem, bez ohledu na work-life balanc
Víkendové směny, které nejsou nijak extra odůvodněné a přesčasy v týdnu
Přes podzim zákaz dovolené
Pokud člověk neumí pracovat pod obrovským tlakem, tato práce pro něj rozhodně není
Špatná adaptace nováčků, ihned po krátké adaptaci je na ně vyvíjen silný tlak
Order and rules
Jsou tvrdě nastavená pravidla a za jejich nedodržování jsou snižovány provize. Pokud jsou pro člověka řád a pravidla prioritou, tato práce by se mu mohla líbit.
Response from employer:
Ahoj a moc děkujeme za tvoji zpětnou vazbu.
Díky, že jsi zmínil/a věci, které ti u nás dávají smysl – kolektiv, přístup přímého nadřízeného i drobnosti jako občerstvení na pracovišti. Víme, že nejsou zásadní, ale právě tyhle maličkosti dělají den příjemnější. O to víc si vážíme i toho, že vnímáš snahu vedoucího být vstřícný i v náročnějších situacích.
Zároveň si uvědomujeme, že tahle práce není jednoduchá. Energetika je náročný obor – měnící se podmínky, tlak na výsledky, očekávání klientů i pravidla, která nastavujeme tak, abychom udrželi férovost a kvalitu. Často reagujeme na změny, které přicházejí od našich partnerů. Snažíme se ale, aby všechna pravidla byla co nejjasnější, srozumitelná a tam, kde to jde, hledáme individuální dohodu nebo podporu – i díky přímým nadřízeným.
Víkendy a přesčasy se snažíme plánovat co nejšetrněji, ideálně na dobrovolné bázi. V některých obdobích to ale kvůli nemocnosti nebo vyšší poptávce jinak nešlo a směn tak bylo víc, než jsme očekávali. Víme, že to bylo náročné a budeme dál pracovat na lepším plánování i komunikaci směrem k týmu. Díky za pochopení i podporu.
Dovolené – ano, jsou období, například kvůli nemocnosti nebo vyšší poptávce ze strany klientů, kdy je těžké vyhovět všem žádostem. Nešlo o rozhodnutí, které bychom brali lehce, ale v danou chvíli jsme to vnímali jako nutné pro zajištění provozu. Pracujeme na tom, aby plánování bylo do budoucna lepší a vše se říkalo s dostatečným předstihem, pokud to tedy bude možné.
Adaptace nováčků je oblast, které se teď intenzivně věnujeme. Víme, že jsme někdy šli do "tempa" až moc rychle a ne každý měl dost prostoru se rozkoukat. Proto pracujeme na novém adaptačním a vzdělávacím systému, který novým kolegům pomůže lépe začít a cítit se jistější ještě předtím, než začnou plnit týmové cíle.
Díky, že jsi svoji zkušenost sdílel/a tak otevřeně. Hledáme rovnováhu mezi výkonem, pravidly a lidskostí – víme, že to není jednoduché, ale budeme se o to dál snažit. Někdy se to povede víc, jindy míň, ale nevzdáváme to.
A pokud budeš chtít cokoliv probrat osobně, jsme tu.
Jsme rádi, že jsi součástí týmu.
V určitých případech mi vychází zaměstnávatel vstříc, kolegové.
Časté a neočekávané změny, postupné snižování provizí neúměrně k tlaku na výsledky, práce o víkendech, práce o vánocích.
Response from employer:
Ahoj a díky za tvoji zpětnou vazbu.
Vážíme si toho, že jsi zmínil kolegy i to, že se snažíme vycházet vstříc – chceme být co nejvíc féroví a flexibilní, když to situace dovolí.
Zároveň víme, že časté změny, práce o víkendech nebo ve svátky, tlak na výsledky i změny v odměnách můžou být náročné. Máš pravdu – poslední měsíce nebyly jednoduché. Pracujeme na tom, aby změn bylo míň, dávaly větší smysl a hlavně byly lépe a včas vysvětlené. Na tom musíme zapracovat.
Víkendové a sváteční směny necháváme co nejvíc na dobrovolnosti. Někdy to ale kvůli nemocnosti nebo zvýšené poptávce jinak nejde. I tak vždycky hledáme rozumné řešení, které nikoho zbytečně nezatíží.
A pokud jde o odměny – úpravy mají zajistit, aby systém fungoval férově a dlouhodobě – a zatím to nese výsledky. Průměrné výdělky poradců se meziročně zvýšily o 13 %. Každou změnu přitom řešíme individuálně a tam, kde by mohla mít větší dopad, tak děláme maximum pro to, aby byla co nejšetrnější - s pomocí teamleadů, supervizorů i trenérů vždy hledáme způsob, jak každému pomoci se zlepšit a posunout se dál.
Díky, že jsi součástí týmu – i když to není vždy lehké. A kdybys chtěl něco probrat, jsme tu pro tebe.
Je to asi jako všude, někdo vám sedí více a někdo méně, co se týče kolegů si myslím, že málo kde jsou lidé takto přátelský a baví se na slušné úrovni to samé je to i u vedení. Vše je převážně o lidech, nikdo nejsme dokonalý a nemáme ani návod na to jak být, protože každý preferuje něco jiného, takže vlastně nejde říct co je dobře a co špatně. Já jsem v této firmě spokojená.
Response from employer:
Díky za tvůj názor! Je super slyšet, že vnímáš pozitivní atmosféru a komunikaci. Trefně jsi to vystihla – všichni jsme různí a to nás dělá jedinečnými! A když se spojí různé pohledy a zkušenosti, tak nás to přivádí k nápadům, na které by jeden sám nepřišel. A právě tohle nás dělá jako firmu silnější a kreativnější. Jsme rádi, že jsi s námi a že ti to u nás vyhovuje! David