Opportunities for career advancement
Firma si zakládá na mottu "Dělej, co tě baví" a přenáší tuto myšlenku právě i mezi možnosti kariérního postupu. To v praxi znamená, že nezáleží, jestli člověk nastoupil do firmy na čtvrteční úvazek jako sportovní poradce nebo na plný úvazek jako vedoucí oddělení - možnosti mají všichni stejné. Pokud se rozhodnu, že bych rád zkusil své štěstí v HR týmu a ten zrovna někoho hledá, každý má stejnou možnost se o tuto pozici ucházet.
Flexibilní pracovní doba
Možnost navýšit si úvazek podle potřeby
Neustálá komunikace ve skupině na oddělení
Vadí mi někdo ale s tím zaměstnavatel nemá nic společného
Work in a team of young people
Většina zaměstnanců jsou studenti nebo mládí lidé kteří se staví na vlastní nohy.
Opportunity to work during studies
Záleží samozřejmě na vstřícnosti lidí kteří dělají směny, ale každopádně je možné s nižším úvazkem studovat i prezenčně vysokou školu. Navíc díky systému ve kterém si můžeme napsat přesně časy které nám vyhovují je domluva mnohem jednodušší. Také chodí člověk domů s čistou hlavou a nemusí řešit přípravu do práce
V Decathlonu jsem spokojen s kolektivem. Ale ještě důležitější je, že mohu dělat to co mě baví => předávat své zkušenosti dál, ať zákazníkům se sportem, nebo kolegům pracovní zkušenosti 💪
Decathlon je specifická firma a občas to bývá s některými kolegy náročné, nicméně spokojený nejsem leda s tím, když si člověk neumí říci, hele tohle není práce pro mě a přidělává tak starosti sobě i kolegům, kteří do toho jsou s modrým srdcem. Ale to je problém lidí, ne zaměstnavatele.
+ Skvělé a důvěryhodné jednání s kolegy, nadřízenými i vedením
+ Velmi dobrý, přátelský, zdravý a mladý kolektiv
+ Příjemné pracovní prostředí (jak na prodejně, tak v zázemí)
+ Skvělé mzdové ohodnocení v poměru množství a obtížnost práce/mzda
+ Absolutní flexibilita směn (lze prohazovat, dopředu nahlásit nedispozice apod) - především u zkráceného úvazku
+ Možnost práce při na plný i zkrácený úvazek (libovolný počet hodin týdně)
+ Časté firemní akce
+ Systém Tria + interní systémy Decathlonu, které dobře fungují
+ Dobré benefity (nemusí být však pro každého ideální)
+ Zdravé jádro firmy, která má dobře nastavené hodnoty
+ Největší hodnotu má tato práce především pro studenty, kteří si hledají přivýdělek např. při studiu na VŠ -> na to je Decathlon opravdu TOP a uměl bych si představit pracovat zde dlouhodoběji
- Systém školení se mi zdá poněkud nešťastný -> již od první směny jste v tom tak trochu sami a musíte spoléhat na pomoc nikoliv svého leadra, ale hlavně kolegů, kteří Vám za pochodu musí vše ukázat a naučit
- Náplň práce - po několika směnách opravdu těžký stereotyp, málo odborného kontaktu se zákazníkem, každodenní výpomoc kolegům na oddělení, které vůbec nespadá pod Vaše znalosti/zájmy, při nástupu proto berte své "svěřené" oddělení a sport trochu s nadhledem
- Minimálně zezačátku fyzicky náročné -> celý den stojíte, možnost sednout si je jen v zázemí
- Občas zbytečné vyhrocování situací od "přemotivovaných" kolegů či leaderů z jiných oddělení
- Kariérní růst -> postupovat můžete pouze napříč republikou, nikoliv v rámci prodejny, kde jste začali -> firma si navíc raději nabere nové externí lidi, kteří nemají zkušenosti než člověka, co je ve firmě již několik let
- V některých místech zastaralá technika (např. pokladny - spousta kabeláže, staré obrazovky, dlouhý tisk papírových účtenek atd)
Response from employer:
Pěkný den, děkujeme za tvé hodnocení. Flexibilita směn, příjemné pracovní prostředí i mzdová politika jsou něco na čem stále pracujeme a na čem nám opravdu záleží. Je skvělé, že je to takto i vnímáno. Systém školení a integrace se v současné době přepracovává a vylepšuje. S integrací na prodejně by měl vždy pomáhat kouč nového spoluhráče, aby právě nedocházelo k tomu, že se někdo na prodejně cítí, že byl hozen do vody a je na vše sám. Po zvládnutí integrace a potvrzení zkušební doby si každý může vybrat různé další mise a realizovat se směrem, který ho baví. Tyto mise ti dále mohou pomoci v kariérním růstu. Kdoví, tím směrem může být třeba IT, kdy se v rámci svého projektu můžeš zaměřit na zastaralé vybavení a pomoci nám se posunout novějším směrem.
Možnost volby směn, ale výběr je cca jako v každé fabrice - ranní, mezisměna a odpolední. Docela fajn benefity jako obuv nebo příspěvek na multisportku.
Kolektiv je hrůza, minimálně na oddělení mého působení. Pracují tam puberťák takže se pořád jen navzájem pomlouvají a řeší hlouposti.
Obchody jsou často daleko na dojíždění, malé prostory zázemí.
Prace je nudná, skoro jako kdyby člověk pracoval v jakémkoli obchodě s oblečením.
Platové podmínky podprůměrné.
Opportunity to work during studies
Možnost částečné volby směn a práce má 20h a 10h úvazek
Response from employer:
Hezký den, děkujeme za tvou zpětnou vazbu! Do Decathlonu nabíráme aktivní sportovce, kteří jsou v souladu s našimi hodnotami. Kolektiv a atmosféru v týmu hodnotí kolegové jako největší plus, proto nás mrzí, pokud je tvá zkušenost jiná. Co se týče dojíždění, to je velmi individuální vzhledem k bydlišti. Většina prodejen se nachází v nákupních centrech nebo zónách, které jsou dostupné jak zákazníkům, tak našim zaměstnancům. Dále se snažíme o to, aby úroveň mzdy v Decathlonu odpovídala situaci na trhu. Mimo to jsou naši spoluhráči hodnoceni také podle konkrétní svěřené odpovědnosti nebo projektu/mise/úkolu, na kterém se podílejí, čímž je i individualizována jejich pracovní náplň.