Vzhledem ke zodpovědnosti u provozních pracovníků musí tuto práci dělat alespoň částečný nadšenec. Kdo jde do provozu za penězmi, zase rychle odejde. Mohu soudit pouze o provozních profesích. Ohledně vztahů na pracovišti a s vedením je to stejné. Jsme jeden z největších zaměstnavatelů, takže je to všude určitě různé.
Tabulkové platy a změnu kategorizace prací. Ať klidně zruší režíjní jízdné, atp., ale ať je výplata, jako ve slušné firmě.
A samozřejmě uniformy. To co máme nosit nyní je tak pro ostudu a z šílených materiálů.
Jediné, s čím jsem spokojena, jsou kolegové a práce s nimi.
Nulová komunika od vedení, jen tisíce dokumentů v eDAP.
Pokud jste vedoucí, tak mraky školení, akademií, které zabírají čas, ale nepomohou s prací.
Desítky programů, aplikací, různých systémů, ve kterých se už nedá orientovat. Po odchodu zkušených zaměstnanců je velký problém v jejich používání.
Generální ředitelství odtržené od reálného provozu na organizačních jednotkách OJ.
Přesouvání lidí z jedné pozice na jinou, z jedné OJ na druhou se tady říká reorganizace.
Po přesunu se k vám personální sytém chová jako k novému zaměstnanci. Smaže pracovní nápň, znovu musíte absolvovat školení, která jste dělal třeba před 3mi měsíci.
Vzhledem k velké fluktuaci a nestabilitě, kvalitní lidé často rezignují a odejdou.
Velmi dobré vztahy s vedoucími i spolupracovníky, volná jízdenka na ČD - velká finanční úspora při dojíždění do práce.
Rozhodování o spoustě problémů v zákulisí, tj. mimo standardní služební postupy. Někteří pracovníci mají fakticky mnohem větší pravomoci, než jim přísluší. Klientelizmus.
benefit v podobě bezplatné přepravy vlaky ČD; moje zkušenosti i když byla moje pracovní doba krátká, je taková, že lze získat zkušenosti v oblasti údržby a opravy železnice