prostředí prestižní instituce
pravidelná pracovní doba
rigidita, strnulost, zatuchlost prostředí
politické zásahy do odborných procesů
neschopnost velkého množství zaměstnanců, kolegů
není podporována rotace managementu, lze tak sedět na židli dlouhá desetiletí
nemožnost uplatnit zkušenosti, know-how aj.
nízký plat neodpovídající kvalifikaci
omezení služebním zákonem, nemožnost druhého zaměstnání
Oceňuji možnost věnovat se zajímavé agendě, ke které bych jinak neměla moc příležitostí se dostat. Stejně tak v současné době panuje v mém oddělení pohodová atmosféra a mám velice vstřícnou a chápavou přímou nadřízenou.
S ohledem na sladění rodinného a pracovního života bych ocenila, pokud by bylo možné kombinovat home office a práci z kanceláře v rámci jednoho dne - tj. např. během dne být 6 hodin na pracovišti a další 2 hodiny napracovat z domova. Toto řešení by značně pomohlo logistice ohledně docházky mých dětí předškolního věku se skloubením pracovních povinností - bylo by možné pracovat z domu před tím, než děti půjdou do školky/škola a následně po jejich návrat. I od jiných matek jsem zaznamenala stejný sentiment, kdy by jim toto umožnilo i návrat do práce na plný úvazek.
I když je pracovní doba pružná, je celkově příliš dlouhá bez naděje na zkrácení např. na 7 nebo 7,5 hod/den a bez možnosti kratšího úvazku pro bezdětné.
Někdy je vyžadováno pracovní nasazení i nad rámec pracovní doby, zbývá málo času na osobní život.
Zaměstnanci, kteří ke své práci musejí mít osvědčení pro seznamování se s utajovanými informacemi, nejsou oproti jiným institucím nijak odměněni, naopak jsou znevýhodněni v tom smyslu, že nemohou využívat home office a nejen v pracovním, ale i v osobním životě jsou povinni dodržovat určitá pravidla.
Do zaměstnání chodím, protože mne práce baví a rozumím ji, ale se zaměstnavatelem jako takovým nejsem spokojená
S velkou roztříštěností odborných agend a spolupráce s jinými útvary je velmi složitá a komplikovaná a každý útvar si dělá jen svoji práci, netáhne se za společný provaz