klasický korporát
chybná rozhodnutí
špatný management
Response from employer:
Dobrý den, děkujeme Vám za zpětnou vazbu.
Pro absolventy i pro studenty máme opravdu hodně příležitostí. Většinou jsou překvapení, jakou důvěru a zodpovědnost jim záhy tým svěří, a jak zajímavých projektů jsou součástí.
S pozdravem
Vendula M.
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Dobré benefity - 42 dní volna, příspěvek na penzijko, cafeterie, stravenky v plné výši, lepší úroky na hypotéce
Podpora rodičů s dětmi
Dobrý tým
Vrcholové vedení
Někdy nechápu (a nejen já) kroky středního managmentu, občas i jejich neupřímnost.
Snaha udělat z banky Google - dle mého naprosté nepochopení toho, že procesy v bance jsou z hlediska legislativy a regulatoriky složité a nemůžou všichni v IT rozumět všemu.
Opportunity to work during studies
Flexibilní pracovní doba, možnost zkráceného úvazku, Trainee program pro studenty
Unconventional perks
- 5 týdnů dovolené+12 dní volna navíc+5 sickdays+2 dny na charitu/rok, pro osamělé matky navíc 1 den volna za čtvrtletí
- příspěvky na penzijko, cafeterie, stravenky v plné výši - celkem přes 74tis./rok - od roku 2024 možnost výběru různých balíčků v rámci této částky
- na centrále lékař na pracovišti, masáže, služba ulekare.cz zdarma, psychologická pomoc v rozsahu 3*50minut za čtvrtletí zdarma, právní pomoc v rozsahu 3*30minut zdarma za čtvrtletí, vitamíny...
- produktové benefity na produkty ČS a dceřinných společností (např. nižší úrok na hypotéce, vyšší úrok na spořícím účtu), sleva na pojištění u Kooperativy a Generali
- zaměstnanecké akcie
- slevy u partnerů ČS (např. T-mobile, Škoda)
- zaměstnanecké spolky
Stravenky, body do cafeterie, spousta volna, možnost se kariérně posouvat, možnost vzdělávání (přístup na Seduo a interní vzdělávací portály), lékař na telefonu… Zkrátka všechny benefity jsou super.
Moji přímí nadřízení jsou fajn, lidští, snaží se vycházet vstříc, snaží se ocenit pokroky a úspěchy.
Snaha o zjednodušování systémů. Skvělá podpůrná telefonní linka pro zaměstnance z hlediska různých produktových i systémových dotazů.
Ačkoliv se nás vedení snaží přesvědčit, že to tak není, zkrátka a jednoduše se chtějí postupně zbavovat zaměstnanců, protože jsme zkrátka drazí.
Obrovský nátlak na obchodní cíle a neustálé posouvání bonusů tak, že sice pracujete víc, ale odměnu máte menší, protože cíle jsou vyšší atd.
Nedostatek času na administrativu - při 5 řádných obchodních schůzkách v souladu se strategií FHC se nelze adekvátně věnovat administrativě - poznámky, plánování telefonátů, zadávání tiketů, školení, přípravy na schůzky,… To prostě nejde dělat poctivě.
Pracovní doba - z dopoledne ani odpoledne toho moc nemáte, na úřady si můžete zajít v podstatě jen v době dovolené…
Opportunities for career advancement
Pravidelně jsme informováni o volných pozicích v rámci regionů. Máme taktéž zdarma k dispozici vzdělávací portály a možnost vzdělávat se i v konkrétních oborech. Zdá se mi, že v ČS je dobrá podpora kariérního postupu.
Complex tasks
Velký tlak na prodej. Je potřeba umět si velmi dobře naplánovat čas, abyste stíhali i administrativu a třeba i řešení časově náročnějších požadavků a dotazů klientů. Kromě prodeje je však potřeba plnit i jiné ukazatele - například jak často používáte tu danou funkci, jak často ukazujete klientům nějaké aplikace atd. - neřeší se tedy jen prodej ale i průběh vaší práce jako takové.
Response from employer:
Dobrý den, děkujeme za Vaši zpětnou vazbu a jsme rádi, že jste spokojeni se svým nadřízeným. Je to pro nás opravdu klíčové, aby naši šéfové viděli úspěchy a pokrok svých lidí způsobem, jakým popisujete.
Vaše osobní zkušenost s tlakem na obchodní cíle nás mrzí. Spořka opravdu nabízí velkou podporu v kariéře a vždy je možné se podívat na pozice, které nebudou obchodního charakteru.
S pozdravem,
Michaela O.
Česká Spořitelna má skvělou firemní kulturu a nabízí dobrý poměr mezi osobním a pracovním životem, hybrydní model homeoffice +42dní dovolené. Dále má jedny z nejlepších benefitů na trhu práce. Jediná nevýhoda je, že konkurence lépe platí ;)
Možnost absolvovat různá školení a naučit se nové věci, široká nabídka benefitů. Každý měsíc 1 den volna navíc
Možnost pouze 1 dne v týdnu na home office a pokud byl v týdnu již např. státní svátek, tak nemožnost home office. Vysoký počet a četnost agilních schůzek.
Response from employer:
Dobrý den, děkujeme za Váš komentář. Nastavení frekvence home officu je vždy na konkrétním týmu, ale většinou se u nás v IT a Engineeringu setkáváme poměrem 3 : 2 ve prospěch home officu.
S pozdravem,
Michaela O.
Jeden den s naší kolegyní Sandrou
Finanční zdraví klienta na prvním místě
Granty pro zaměstnance