Workbalance, moznost neomezeného home office, ale i firemni kultura a pracovni prostredi.
Prestoze nase podnety na zmeny byly vzdy vitany a dokonce ocenovany, nikdy se nic nezmenilo nebo velmi tezko. Smesne odmeny a v tomto odvetvi nizke platy.
Flexible working hours
Na pozici projekt manager mi bylo zduraznovano, ze memu manazerovi zalezi vic na tom, ze plnim ukol, nez kolik hodin mi to zabere. To bylo pred covidem, kdy jsme vsichni chodili do kancelare, uz tehdy rodicum bylo bez problemu umoznovano, aby po obede odjeli vyzvedavat deti a pripadnou praci dokoncovali z domu. Behem covidu a po nem se to posunulo jeste dal na permanentni home office, ale do kancelare jsme mohli, kdy chteli na ruzne meetingy atd. Pokud to charakter prace dovoloval, nebyl problem si dohodnout, ze nejaky den misto rano, budete pracovat vecer a nektere matky s detmi to tak mely nastaveno permanetne. Plati ale, ze toto bylo mozne jen na urcitych pozicich a taky se mohl najit manazer, ktery to chtel postaru. Takoveho jsem ja ale nastesti nemela :-)
možnost pracovat v mezinárodním kolektivu, komunikace s lidmi různých kultur a národností, každý má možnost najít pozici, která mu bude "sedět" pokud je dostatečně aktivní, globální firemní kultura (důraz na work-life balance, fair zacházení se zaměstnanci), možnosti vzdělávání, existence standardů
obecně pravidla jsou nadefinována dobře, ale mnohdy jejich interpretace a implementace pokulhává - záleží velmi na konkrétním člověku; je pravda že velmi záleží na tom, na jakého nadřízeného člověk narazí (velmi případné přísloví - poturčenec horší turka se bohužel velmi často ukazuje jako případné v každodenní praxi)
to, jak člověk vnímá celou firmu je zejména ovlivněno chováním přímého nadřízeného nejen ke konkrétnímu jedinci, ale obecně jeho metodami řízení
míra byrokracie je dána celkovou velikostí firmy - nejen té lokální v ČR
Work in an international environment
Pracovní kolektiv je mezinárodní a to jak lokálně v Brně tak v rámci širší maticové organizace. V Brně pracují lidé více než 70ti národností a tedy nutností je komunikace v angličtině.
Opportunity to use foreign languages
Jednotná komunikační řeč ve firmě je angličtina, ale velkou výhodou je znalost i jiných jazyků neboť je potřeba komunikovat s lidmi po celém světě a je zde tedy unikátní příležitost ke konverzaci v jakémkoli dalším jazyce který se dokážete naučit. Jen chtít!
Podpora rodiny a zen s detmi - nastoupila jsem po materske zpet do prace za pul roku, zamestnavatel mi ve vsem vychazi vstric - HO, flexibilni hodiny apod.
Protože se dá kombinovat technické zaměření a ledership, komunikace je se zahraničními klienty v cizích jazycích a kolegové jsou ze všech koutu světa. Ne pro každého je jednoduché zvládnout práci v multikulturním mezinárodním prostředí.