Modernizace prostředí a softwarových nástrojů v posledních letech. Nové notebooky a jejich rychlá výměna, totéž u telefonů. Neomezené možnosti online vzdělávání v nejnovějších IT technologiích. Možnost vybrat si roli a tým podle své chuti. Možnost práce na plný home office, podpora pro matky na rodičovské, doplácení při dlouhodobé nemoci apod .... Je to obří firma, takže je zde samozřejmě určitá fluktuace a podíl ne tak schopných lidí napříč pozicemi, ale majorita zaměstnanců je schopná a mnoho lidí, co pamatují začátky IBM v Brně, se tam opět vrací nebo zůstává, což o něčem svědčí. Základní pravidlo, platící pro každou velkou firmu - nečekejte, že se firma postará o všechno za Vás a že budete vidět, když potřebujete přidat nebo se posunout výš. Každý je strůjcem svého úspěchu zde a má možnost, která není nikterak komplikovaná, být viditelný a postupovat, mít slušný plat apod. Nepotřebuje k tomu trávit v práci večery, jen být efektivní a mít chuť pracovat na sobě i pro zákazníka. A oceňuji i příplatky za přesčasy a veskrze transparentní a férové jednání napříč firmou.
Není toho moc - platy by samozřejmě mohly být vyšší, vzhledem k IT firmám v Praze apod, ale je těžké to nastavit pro takovou spoustu zaměstnanců, z nichž část je bez větších zkušeností a tím pádem i s diskutabilním přínosem pro firmu. S negativním ohlasem se také setkalo zrušení stravenek před lety, nicméně škála ostatních benefitů je dostatečně široká (v pochvalách jsem zapomněl zmínit i možnost vybrat si platformu pro svůj notebook dle přání - Windows, Linux nebo i Mac). Pokud mám zmínit jediné negativum z mého pohledu, v posledních letech došlo k omezení klasických výukových kurzů a vše se dělá přes e-learning. Což někdy není optimální.
IBM je velice stabilni firma, ktera zvladne i financni svetovou krizi. Umoznuje propojit soukromy zivot s pracovnim. Ma neuveritelne moznosti se vzdelavat a celkove zmenit svuj smer. Napr. v soucasne dobe pracuji jako databazista ale chtel bych byt java developerem, nebo personalistou...neni problem. Kazdy to mame ve svych rukach a moznosti je tu opravdu hodne. IBM je skvela spolcnost hlavne pro rodiny s detmi, nabizi neskutecnou flexibilitu, napr. kdyz je vase dite nemocne, muzete pracovat z domu klidne 2 tydny.
Spolecnosti chybi system odmenovani, ktery prakticky neexistuje. Jako kazdy jiny korporat ma presprilis procesu, ale to je neco, co clovek jako jedinec zmenit nemuze.
Opportunity to use foreign languages
Ve spolecnosti je moznost vyuzit cizi jazyky a to v podstate skoro vsechny. Jsme mezinarodni spolecnost a zakazniky mame po celem svete. Mluvit jinym jazykem muzeme taky v tymu, ktery je zpravidla mezinarodni.
Opportunity to learn new things
IBM je druhy nejvetsi zamestnavatel a tim padem je tu mnoho odvetvi (Software development, Mainframe, Network, Serucity, Administrativa, HR, Talent acquisition, SAP, Project Management, finance a dalsi ). Firma spolupracuje se studenty a nabizi zajimave projekty, nadale je tu siroke spektrum skoleni a kdyz Vas zrovna nebude bavit prace,kterou soucasne hledate, muzete se rozhodnout pro jine zamereni. K tomu se snazime jit stale dopredu v oblasti IT technologe.
možnost pracovat v mezinárodním kolektivu, komunikace s lidmi různých kultur a národností, každý má možnost najít pozici, která mu bude "sedět" pokud je dostatečně aktivní, globální firemní kultura (důraz na work-life balance, fair zacházení se zaměstnanci), možnosti vzdělávání, existence standardů
obecně pravidla jsou nadefinována dobře, ale mnohdy jejich interpretace a implementace pokulhává - záleží velmi na konkrétním člověku; je pravda že velmi záleží na tom, na jakého nadřízeného člověk narazí (velmi případné přísloví - poturčenec horší turka se bohužel velmi často ukazuje jako případné v každodenní praxi)
to, jak člověk vnímá celou firmu je zejména ovlivněno chováním přímého nadřízeného nejen ke konkrétnímu jedinci, ale obecně jeho metodami řízení
míra byrokracie je dána celkovou velikostí firmy - nejen té lokální v ČR
Work in an international environment
Pracovní kolektiv je mezinárodní a to jak lokálně v Brně tak v rámci širší maticové organizace. V Brně pracují lidé více než 70ti národností a tedy nutností je komunikace v angličtině.
Opportunity to use foreign languages
Jednotná komunikační řeč ve firmě je angličtina, ale velkou výhodou je znalost i jiných jazyků neboť je potřeba komunikovat s lidmi po celém světě a je zde tedy unikátní příležitost ke konverzaci v jakémkoli dalším jazyce který se dokážete naučit. Jen chtít!
There are 62 more comments about this company, but we are not 100% sure yet that they were written by employees. What is the difference between a confirmed and an unconfirmed review?