Národní pedagogický institut České republiky

nejiste zamestnani, smlouvy pouze na dobu urcitou
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:červen 2022

Benefity - stravenky
Opakované negativní dění na pracovišti - nesrovnalosti finanční i v dokumentaci (chybějící dokumenty, vystavování dokumentů zpětně, pro kontroly / audity se vše dává dohromady těsně před jejich příchodem), 90% zaměstnanců jsou příbuzní, jejich známí, partneři nebo tzv. černé duše (lidé, na které je jen napsaná pracovní smlouva), dále ještě nekompetentní lidé např. v manažerských pozicích apod., komunikace tam vázne interně a to má dopady i externě. Organizace se prezentuje jako odborné pracoviště a kromě dění viz výše, tam často pobíhají nevychované a řvoucí děti, ale také psi, ruší to nejen zaměstnance, ale i cizí lidi na jednáních či vzdělávacích akcích. Stížnosti zaměstnanců se neřeší (řeší se tam s oblibou drby a pomluvy), naopak tací lidé dostávají výpověď nebo jim je jasně řečeno, co bude následovat a vůči některým bylo praktikováno: bossing, mobbing! MŠMT jako nadřízený orgán NÚV do toho mělo už dávno zasáhnout! Nestačí pouze změnit vedení NÚV, ale další problémové osoby z řad vedoucích i řadových zaměstnanců, kteří praktikují výše uvedené. NEDOPORUČUJI PRACOVAT PRO NÚV! Pokud nepatříte do skupiny 90% výše uvedených, tak budete suplovat práci za jiné (začne to nepatrně a postupně se to bude zvyšovat) a když jim řeknete pravdivou kritiku nebo stížnost, tak z vás udělají terč. Navíc velké množství stresu, vedení ve stylu nevedení a spoustu nespolehlivých kolegů. Nadřízený Vám nepomůže, ani nikdo z vedení! NÚV se sice hezky prezentuje např. na svých web. stránkách, ale realita je jiná.
Napsáno:prosinec 2018

fajn kolektiv, ale v rámci instituce to není pravidlem. Možnost práce z domova
mzda, téměř žádné benefity, nefér jednání zaměstnavatele (při navýšení mzdových tabulek odebráno osobní hodnocení), arogance, extrémní přetížení, nekompetentní projektové řízení, nedodržování termínů směrem ke klientům, častá práce přesčas, žádné odměny ani valorizace platů
Napsáno:listopad 2025

Tvůrčí práce s lidmi, osobní rozvoj, prostor pro kreativitu, týmovou spolupráci i samostatnost
Mnoho administrativy, závislost v rozhodování na zřizovatel, tedy MŠMT;
Napsáno:listopad 2020

Samostatní práce.
Nic takového není
Napsáno:červenec 2020

Oceňuji ochotu provozního, velice příjemný kolektiv až na pár vyjímek. Pan Kořínek (Nadřízený) se velice snažil o chod RB. Na RB byla velice přátelská až rodinná atmosféra, pracovalo se mi velice dobře. Bohužel NIDV kterému to patřilo zas tak slušné nebylo.
NIDV kterému patří Richtrovy Boudy.
Napsáno:únor 2019

Výborná komunikace a podpora.
Zlepšit výběr zahraničních lektorů.
Napsáno:leden 2018

Ústav nabízí široké uplatnění v oblasti mého profesního a osobního zájmu: tedy v pedagogice a podpoře profese učitele. Práce zde je samostatná a nesmírně kreativní. Limitem je vše, co limituje současný veřejný management. Vlivem mísících se diskurzů a spíše klesajících znalostí a dovedností lidí se čím dál komplexnější systémy těžko řídí (o vedení nemluvě); proto není práce zde pro útlocitné ani pro aktivisty. Pro lidi, co hledají dlouhodobé uplatnění v zajímavém rezortu s možností osobního i profesního růstu je NÚV dobrá volba. Pro ty, kdo chtějí zítra změnit svět a jsou spíše podnikaví, to dobrá volby není.
Mně vyhovuje, co zde je. Radit manažerům nebudu :) ; to je jejich challenge. Také mají své vize a představy, tak si myslím, že asi za nimi jdou. Věřím jim v tom a spoléhám na to, že jsou tyto vize v zájmu ústavu.
Napsáno:únor 2018

Pracuji na DPP jako lektor od roku 2009 na projektech EU, jsem spokojena s formou spolupráce. NPIČR mi umožnil zúčastnit se vzdělávacího výcviku kouč, s Akademií jsem stále v kontaktu. Ráda bych časem pracovala pro NPIČR na hlavní pracovní úvazek.
Na své pozici neshledávám nic, s čím bych měla být nespokojena. Uvítala bych častější formu setkání, nejlépe víkendová, ale současná situace tuto formu neumožňovala.

Udala jsem to pouze jako jednu z možností. Myslím si, že absolvent se znalostí jazyků je téměř v každé firmě schopen lépe se přizpůsobit firemní kultuře, protože není zatížen zkušenostmi z předešlých zaměstnání.

Pružnou pracovní dobu
Napsáno:květen 2020

U této firmy máme ještě 6 komentářů, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?

Zaujala / nezaujala vás firma Národní pedagogický institut České republiky?