Skupina E.ON

Energetika

Jsme E.ON. Dodáváme elektřinu a plyn do vašich domovů, firem i obcí. Jsme mezinárodní společnost a pocházíme z Německa, ale najdete nás i v Česku. Staráme se o dodávky energií po celé republice a spravujeme rozvodnou síť v jižních Čechách, na jižní Moravě a na Vysočině. Pomáháme vám šetřit přírodu i peníze. Víc než 20 % naší energie pochází z obnovitelných zdrojů, což nás řadí na první místo mezi velkými dodavateli v České republice.

Všechny firmy (204)

V jižních Čechách je E.ONský plat prostě velké plus, z hlediska peněz se cítím dobře ohodnocená. Máme možnost Home Office v podstatě neomezeně, já tedy ani nemám svou židli v práci. A to je pro mě taky velké plus - tohle je ale hodně individuálnÍ. Řada lidí by tohle považovala za negativum.
Tragické HR oddělení, v podstatě neřeší rozvoj lidí, a když už ano, pak je to poměrně netransparentní. Záleží hodně na tom, jak aktivní je váš šéf. A to je vlastně můj největší problém s E.ONem, nemáte tam moc možností někam růst. Pokud jste aktivní, poradíte si s tím, ale v řadě případů narazíte, což je frustrující.
Firma:E.ON Energie, a.s.
Napsáno:červen 2025

- Mezinárodní prostředí, občasné zahraniční cesty - Skvělý team lidí – jak kolegové, tak nadřízení - Zajímavé projekty - Výborný leadership team - Krom skvělých benefitů například i roční bonus a třináctý plat - Práce s nejmodernějším IT vybavením - Velká flexibilita, home office
- Jak to u velké firmy bývá – někdy zbytečná byrokracie a složité procesy - Proč jsem tam už nepracoval dříve?

Práci v týmu mladých lidí
Firma je skvěle věkově vyvážená, a hodně často se setkáte i s kolegy přímo po škole či malou praxí.

Volnost a samostatnost
Firma podporuje vlastní iniciativu, plánováni času. Jsou jasně dané cíle a je na tobě, jak se k nim dostaneš. Manageři nejsou ti, co sledují každý krok. Zajímá je výsledek.
Napsáno:září 2022

Zázemí silné mezinárodní skupiny, energetický sektor a jeho aktuální dynamika, potřeba se neustále adaptovat
Ne vždy jasné priority a úkoly, "systém" zaškolení
Napsáno:srpen 2022

Líbí se mi, že je společnost pružná, umožní zaměstnancům se rozvíjet, říci svůj názor.
Poslední dobou mám pocit, že se nám nedůvěřuje a to mě opravdu mrzí.
Napsáno:červen 2022

Jak by mi to sedlo ve společnosti Skupina E.ON?
-asi nejlepší vedení se kterým jsem se kdy v životě setkal -pružná pracovní doba -hromada firemních benefitů -možnost osobního a profesního rozvoje -možnost pracovat u jedné z nejznámějších firem v oboru
-hromada byrokracie -nutnost naučit se a zvládat práci pod tlakem
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:prosinec 2021

Silná stabilní společnost, silný systém benefitů a odměn, spolupráce s různými odděleními napříč firmou i lidmi vždy vstřícné.
Vzhledem k velikosti společnosti a striktnosti pravidel nižší flexibilita, realizace spousty věcí je na delší dobu s nutností spousty formálních kroků. U tak velké společnosti ale ani nelze jinak.
Napsáno:prosinec 2021

kolektiv, pracovní doba, jistota, náplň práce,
jídelna , u nás v práci nemáme žádnou jídelnu ta nám tu chybí. Prostory v kuchyňce v nové budově na Vrbenské. Špatná komunikace s některými odděleními.
Napsáno:prosinec 2021

osobní účet výborná dostupnost výborný kolektiv kolektivní smlouva možnost výhodné rekreace
příliš mnoho administrativy lepší IT zázemí mály výběr jídel v kantýně
Napsáno:září 2021

Stabilita zaměstnání a pružná pracovní doba
S nástupem nového vedení v E.ON Energie se společnost začala transformovat z energetiky na marketing. Odborníky ve společnosti nahrazují univerzální manažeři z jiných oborů, kteří poslušně přikyvují a plní vůli vedení. Málokdo si ve společnosti dovolí projevit svůj názor. Management společnosti E.ON Energie se snaží s demagogickou rétorikou přesvědčit své zaměstnance o nastavení nových hodnot ve firmě, zlepšení firemní kultury, udělat ze značky lovebrand apod. Nicméně za těmito planými projevy nejsou žádné konkrétní kroky, naopak se kultura společnosti zhoršuje. Důkazem je oddělení E.ON Distribuce od E.ON Energie. Odborníci z E.ON Distribuce už nechtějí být spojováni s marketingovou E.ON Energií.
Firma:E.ON Energie, a.s.
Napsáno:prosinec 2020

podpora při zapracování
ne zcela jasná strategie budoucího rozvoje firmy
Napsáno:květen 2021

Zaujala / nezaujala vás firma Skupina E.ON?