Je to bída, kam se člověk podívá..."zaměstnavatel" by se měl zamyslet zda význam CHARITA má v dnešní době reprezentativní pověst. Pro mnohé to v dnešní době ještě znamená hodně. Pro mě to také mělo váhu jen do té doby než jsem pod charitou začal pracovat. Byl jsem varován, ale co, chtěl jsem si to zkusit na "vlastní kůži". Nu což, to je život. Kdybych se měl znova rozhodnout, zda do charity pracovat, už bych se tak (nikdy) nerozhodl. Je to velmi smutné, ale je to tak.
- prostor pro kreativitu, seberealizaci
- přátelské vedení
velikost organizace, resp. počet stupňů vedení asi moc nenapomáhají svižnému proudění informací (možná by pomohl nějaký systém pravidelných porad - dejme tomu každé první úterý v měsíci setkání vedení org. s vedoucími úseků, nato setkání těchto VÚ s vedoucími, příp. i koord. služeb)
Oceňuji především dobré vztahy na pracovišti i se svými nadřízenými, včetně ředitele....Ochotu vycházet vstříc požadavkům pracoviště, volnost při řízení naší služby....
Chybí mi volný den strávený s kolegy mimo pracoviště, v minulosti to bylo velmi osvěžující... Mám strach, že mi horší platové ohodnocení (oproti ohodnocení např. v nemocnicích) odvede šikovné kolegy na jiné pracoviště....
Nejvíce spokojena jsem s přístupem vyšších nadřízených pracovníků. Spokojena jsem také se spoluprací mezi jednotlivými zařízeními, které spadají pod Charitu, jelikož je nám umožněno, abychom měli možnost se s různými zařízeními a v nich pracujícími pracovníky poznat. Charita je velmi přátelské pracoviště.
Chybí mi opravdový apel na duchovní stranu člověka. V moderní době mi přijde, že původní koncept Charity se klidí do ústraní a Charita ve svých prioritách nemá již důraz na duchovní stránku lidského života.
Přátelské neformální prostředí; společné plánování směn na každý měsíc (respekt vedoucí i kolegů vůči osobnímu životu a rodině); dog-friendly pracoviště; procvičování Aj, Nj díky německému dobrovolníkovi; podpora najít si v práci oblast, která mě baví; různorodá práce (kancelářská, pohyb, výlety s klienty, kreativní, ...), pracovní výzvy - učení se novým dovednostem
Někdy konzervatismus vrcholového managementu; v některých ohledech zastaralost administrativy (ale zlepšuje se kvuli covidu)