181 hodnocení s 134 komentáři
Nejužitečnější komentář
Velkou výhodou práce u PČR je možnost uplatnění na mnoha pracovních pozicích a téměř kdekoliv v ČR. Máte jistý tabulkový plat, ať už pracujete ve městě nebo na vesnici. Ve služebním platu je několik složek, kromě tarifu také příplatek za riziko a osobní ohodnocení. S praxí plat narůstá, vniká nárok na odstupné a na služební rentu. Nemusíte mít žádné zkušenosti, zaměstnavatel vám zajistí školení. Poznáte věci, které byste jinde nepoznali, potkáte spoustu nových přátel. Můžete se podívat i do světa. Rozhodně je to velmi zajímavá práce s možností kariérního růstu. Za velké plus považuji 6 týdnů dovolené a nadstandardní finanční podmínky v průběhu nemoci, to se týká i nemoci v rodině! Po 15 letech ve službě vzniká kromě nároku na rentu, také nárok na dva týdny rehabilitace v lázních každý rok. Policista tak může dosáhnout až na 8 týdnů volna každý rok, což je paráda. Zaměstnavatel vám navíc přidá příspěvek na dovolenou. Zajímavé jsou také benefity od soukromých firem, které se začali rozjíždět v roce 2019. Vedení PČR si konečně uvědomilo, že sbor se 40 tisíci zaměstnanci má v těchto záležitostech silnou vyjednávací pozici. Já jsem velmi spokojený.
Z oddělení:Bezpečnost, ostraha, ozbrojené složky
Pracuje u zaměstnavatele:více než 5 let
Napsáno:před více než 1 rokem