Tady toho asi bude více. Myslím si, že po prodeji MBtechu Daimlerem (minimálně 6 let zpět) není firma schopna shánět zakázky. To je můj pohled na celou firmu. Dalé bych hovořil o pobočce v Mladé Boleslavi. Neschopný management, žádná koncepce, rozvoj. Spousta zoufalých kroků managementu. Velká fluktuace lidí. Šetří se všude, od toaletního papíru až po školení Catie. Maskování neschopnosti před vedoucími v Praze. (a ti zase před majiteli ve Francii) . Mám asi smůlu i na vedoucího, který pracuje jen na svém "osobním marketingu" místo systematickému budování týmu. Jak výše někdo hodnotil výborné benefity, tak nevím ... Jsme asi tady v té MB rozmazleni, ale s ostatními firmami podobného zaměření se to nedá vůbec porovnávat. Firmu vůbec nedoporučuji.
Moc toho zatím za necelý rok nebylo. Slibovaná pracovní náplň před nástupem do zaměstnání a výsledná realita se moc nepotkaly a žádnou velkou radost nebo nadšení jsem tu bohužel nepocítil.
V této oblasti bych toho našel spoustu a začal bych asi celkovou kulturou ve společnosti, která navenek vypadá jako nejlepší v Plzni, ale narůstající nespokojenost zaměstnanců, negativní nálady mých kolegů a zvětšující se fluktuace mluví v její neprospěch. Firma se neustále zvětšuje, ale tím se prodlužují všechny schvalovací procesy apod. a i komunikace s některými odděleními je zdlouhavá a problematická. Do toho se v poslední době přidávají i nesmyslná nařízení z vrcholného managementu, který se snaží reagovat na nevytížení svých lidí trávením času na nesmyslných aktivitách, která lidi nejen zdržují, ale čím dál vice i otravují a pokud to tak půjde dál, tak to s budoucností firmy moc růžově nevidím.
Pružnou pracovní dobu
Protože mohou přijít do práce až v 9.30 hod. a v 15 hod. jít už domů.
Rozmanitou práci
Několik různých týmů pracujících na odlišných tématech.
Jak by mi to sedlo ve společnosti Akkodis CZ s.r.o.?
Všude je to o lidech. Ve firmě byla velmi velká fluktuace a starší kolegové nelibě nesli, že musí nováčky zaučovat. Byli tací, kteří vám fakt pomohli, ale na druhou stranu se mezi kolegy našli druzí, kteří se vás snažili potopit. Zpětně chápu, že jim ta fluktuace vadila a také chápu, že si tím vytvářeli pozici u nadřízených, jako nepostradatelní, tím pádem být lépe ohodnocený.
Cením si toho, že mi dal šanci. Je to ale jako všude jinde, je to o lidech. Někdo se k vám jako k nováčkovi chová velmi slušně a snaží se vám poradit a na druhé straně bylo tam dost lidí, kterým dělalo velkou radost, že jste si s něčím nevěděli poradit. Dost frustrující, protože máte k dispozici velmi drahá auta a bojíte se udělat chybu. Nemyslím samotnou jízdu, ale potom následné vyhodnocování jízdy. Je to specifické a u každého auta jiné.Práce v takovém kolektivu a s tak nízkým ohodnocením, mě určitě dlouho bavit nebude...
S jednáním od nadřízených. Vše tají do poslední chvíle a nejednají s námi na rovinu, Naprosto falešné a neupřímné jednání. Nedá se jim důvěřovat. Vždy něco slíbí a nesplní :-(
Kvalitní lidi nechají utéct aniž by nějak bojovali. I když vedení ví, kvůli komu lidé odcházejí, nic s tím nedělají.
Kuchyňka s kávovarem je skvělé místo pro neformální setkávání
Vánoční večírek Akkodis
A na Vánoce HR zase napeče