Rockwell Automation s.r.o.

Programování

Salary is lower than average for Software Development position. Yearly increase are insignificant (less than 5%) and bonus can be taken away easily as it depends only on company result and its never enough profit
Napsáno:srpen 2024

Ve firmě jsem ocenila nejvíce etické chování a celkovou kulturu a atmosféru ve firmě, která je velmi přívětivá, stabilní, podporující a zejména transparentní a férová. Pomohli mi růst znalostně a nikdy nebyl problém s tím, že bych něco nevěděla, vždy jsem dostala možnost si znalosti doplnit a firma sama mi zajistila zdroje. Dostalo se mi podpory v seberozvoji, firma mi pomohla zajistit zdroje k rozvíjení znalostí na národní i mezinárodní úrovni. Ve firmě jsem byla opravdu spokojená. Po narození malých dětí jsem ocenila i flexibilitu zaměstnavatele, kdy mi byl umožněn nástup do práce dle mých požadavků, které se odvíjeli od potřeb mladé rodiny. Za celou dobu jsem nebyla požádána o práci pres čas a ani jsem nebyla vystavena abnormálnímu stresu pod vlivem pracovních povinností. práce na projektech je zorganizována na profesionální úrovni a tak jsem mohla konzistentně vykonávat svou práci. Opravdu férový zaměstnavatel, kde člověka práce naplňuje a kde se plně respektuje work-life balanc.
Platově je firma spíše na nižší hranici. Umí to však vyvážit svým pracovním prostředím, které mi přijde v českém prostředí výjimečné.
Napsáno:leden 2022

zajimave benefity, agilni vyvoj
moc managementu, moc lidi a malo prace
Napsáno:březen 2021

Flexible working hours, company car, parking place at Holesovice, home office, trainings, good colleagues, boss not sitting in Prague 🙂
The idea “ doing by learning” is not good for me. A lot of junior eng who is not able doing their job correctly - missing proper training plan for new people. Poor benefits, poor 13 salary, poor salary increase, no teambuilding. Management who is not able do any decision. Strong focus for budget - focus for each 1 Eur. Eng has a lot of overtime - overtime is paid. Eng have a lot of weekend work (paid).
Napsáno:prosinec 2020

Dobře vybavené zařízení (notebook a stolní PC značky Dell, tři 19" monitory) Je kladen velký důraz na automatizaci testů (je-li to možné kontrolovat automatem, pak se to automatem kontroluje) Agilní vývoj - SAFe scrum, Jira Kanceláře sice open space, ale malý počet lidí v kanceláři 6-10 lidí Ticho v místnosti Většina kolegů je super S nadřízenými se dá velmi dobře domluvit, většinou jsou to starší chlapi s rodinami a mají pochopení, když je potřeba si něco osobního zařídit Nedělají se absolutně žádné přesčasy. Do kanceláře můžete přijít ráno dříve a odejít cca 15:30 - 16:30. Velmi etická firma Kladem velký důraz na bezpečnost všeho (lidí, kanceláří, vyráběných produktů, softwaru, atp.)
Sterilní prostředí - v jiné práci v kanceláří např. herní konzole, fotbálek, nějak upravená veřejná kancelář, basketbalový koš, pinpong, boxovací pytel, atp. Zde pouze jedna přitahovací hrazda v chodbě u kuchyňky. Ve společné místnosti několik v jednom zařízení (fotbálek, kulečník, stolní hokej, atp, ale stůl není nijak přidělán a je to velmi nekvalitní, téměř nepoužitelné). Téměř neznám jiné lidi, než ty z teamu. Nezažil jsem jedinou teambuildingovou akci. Cca 2-3x do roka se peče prase, to si ale musí lidi sami zaplatit, není to firemní akce. Vánoční firemní večírek stojí vždy za kulový. Práce z home office se téměř nepovoluje. V rámci problému s Covid-19 ale práce z domova povolena - dokonce nařízena. Málo parkovacích míst pro běžné zaměstnance Dlouhé dodání speciálních zařízení či softwaru (klidně 3-4 měsíce, něco také za půl roku, či rok). Velmi pomalé změny ve firmě, vše je na dlouhé lokte Téměř žádná možnost povýšení. Současní šéfové jsou ve firmě i 20 let (to beru jako kladný bod). Firma má tabulky na plat, vyjednávat ohledně platu není skoro možné. První rok pracujete pro pracovní agenturu, teprve když prokážete, že jste dobří, tak Vás zaměstnají do RA. Chybí mi možnost jít na nějaké profesní školení v rámci práce. Nepočítám pravidelná školení na bezpečnost, etiku, scrum, vyhlášku 50, atp. Myšleno například zakoupit nějaký kurz na Udemy, či jít opravdu na nějaké školení mimo kanceláře. Malé stravenky - oběd v restauraci si za ně opravdu nekoupíte. Firma nemá MultiSport kartu Kvůli zabezpečení za Vámi do kanceláře nemůže přijít návštěva, např. někdo z rodiny
Napsáno:červenec 2020

+ vybavení (silné PC stroje, 3 monitory, výškově nastavitelné stoly) + flexibilní pracovní doba + multikulturní prostředí, komunikace v angličtině + etická a respektující se společnost lidí + příjemné prostředí + několik velmi vzdělaných kolegů (2 vysoké školy, Ph.D., ...) + možnost dotáhnout věci do konce a inženýrsky správně (preferována kvalita vývoje před rychlostí)
- velmi malá rychlost vnitrofiremních procesů (např. objednám licenci na SW a licence příjde třeba až za 4 měsíce) - téměř žádné vzdělávání zaměstnavatelem (žádné semináře, kurzy, certifikáty, školení, konference ) - platové ohodnocení (firma velmi velmi pomalu reflektuje aktuální situaci na trhu práce) - zvyšující se počet odborníků, kteří přecházejí za vyšším platem jinam (místo nich se nabírají junioři bez jakýchkoliv zkušeností)
Napsáno:leden 2019

Výborný tým inženýrů, který si vzájemně pomáhá drží pohromadě Poměrně vysoké diety v případě, že se cestuje do zahraničí Na vyšší pozici (Lead Engineer a výš) nárok na služební vůz k soukromým účelům ve střední třídě Velmi pěkné prostředí kanceláří na Praze 7 Služební telefon k soukromým účelem takřka bez omezení Rozumná výbava výpočetní technikou (téměř výhradně značka DELL)
Pomalé a málo flexibilním vnitrofiremní procesy Velká a někdy až absurdní administrativní zátěž (platí jen pro některé pozice, zejm. ty pro vnitrofiremní zákazníky) Pomalý a velmi málo flexibilní systém zvyšování mezd Manažeři velmi často sedí v zahraničí a Prahu navštěvují jen občas, což nemusí každému vyhovovat (knowledge transfer a feedback není efektivní)
Napsáno:listopad 2018

V zásadě bylo všechno skvělé, jak jsem zaklikal dříve. Jedná se o americkou firmu a tady musím říci, že opustila zásadní americké principy - tj. každý musí umět všechno (a kvalita se ztrácí). Zásadním americký principem byla absolutní specializace - na to Amerika v minulosti vyrostla.
Aha. Tak to jsem uvedl už v předcházejícím vyjádření současně s pozitivy.
Napsáno:červen 2023

Zajímavá oblast IT, hodně prostoru pro vlastní řešení a návrhy
firemní kultura
Napsáno:únor 2017

U této firmy máme ještě 8 komentářů, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?

Zaujala / nezaujala vás firma Rockwell Automation s.r.o.?