Skvělé kanceláře v srdci Karlína 🧡
V našich Relax zónach máme fotbálek, PlayStation a často stoly plné dobrot 😋
V našich Relax zónach máme fotbálek, PlayStation a často stoly plné dobrot 😋
Neformální pracovní atmosféra+9

Heureka Group

Činnosti související s webovými portály

Jako vývojář si zpětně cením volnosti ve zvoleném řešení a výběru technologií. Měl jsem pocit, že je našemu týmu důvěřováno v tom, že odvedeme kvalitní práci a zvolíme nejlepší možné řešení. Taky mi přišlo, že firma má až nadprůměrně dobře zvládnutý SCRUM, ale to se samozřejmě může lišit tým od týmu. A pak jsou tu samozřejmě ty další věci jako flexibilní pracovní doba, remote work, atd.
Jak se tady můžete ve spoustě předchozích komentářů dočíst, tak za mě byla firma fakt suprová. BYLA. A to je důvod proč jsem se rozhodl napsat toto hodnocení. V dubnu 2024 byly ve firmě layoffy, kterým se ne nadarmo začalo přezdívat golden ticket. Od té doby to jde s firmou prudce z kopce. Výměna vedení, nejistá produktová vize, neustálé změny (což byl tedy dlouhodobý problém i před layoffy), atmosféra šla prakticky na dno. Zkrátka ze super firmy s kvalitním produktem a příjemnou atmosférou se stal korporát se vším všudy. Jen chodíte na meetingy, a doufáte, že se něco změní, ale ono se to jen tak nezmění. Vývoj je ve firmě skrz všechny procesy a zmíněné okolnosti velmi pomalý. A to vám snad ani nebudu popisovat jak probíhala snaha o povýšení. Roční feedback, feedback ohledně samotného povýšení, dokument obsahující sebehodnocení. To vše zakončeno powerpointovou prezentací, kde jsem se musel obhajovat před vedením, se kterým jsem v životě přímo nepracoval. A když jsem se pak dozvěděl kolik peněz dostanu navíc, tak mě zavalila jenom bezmoc a pocit ze zbytečnosti celého úsilí. Stále je to podle mě firma s dobrým a známým produktem, ale ty procesy vás semelou.
Napsáno:únor 2025

Remote work - pracovat jde prakticky odkudkoliv Dobré skloubení pracovního a rodinného života Není potřeba být u PC 9-17, ale je potřeba dotahovat věci včas
Snaha řešit všechno se dostane do bodu, kdy se nevyřeší nic nebo jen malá část priorit. Samotný produkt je zkostnatělý a jeho vývoj a opravy zabírají čím dál více času. Ve firmě jsou lidé, kteří pracují jen pro to, aby mohli vytvářet a chodit na meetingy a reálně nic moc neudělají. U některých vedoucích si člověk říká, zda mají pro firmu takový přínos, který si myslí, že mají...
Napsáno:leden 2025

Grilovačky

Grilovačky

Svačinky

Svačinky

Relax zóna - fotbálek

Relax zóna - fotbálek

Práce v týmu mladých lidí+9

Benefity Flexibilní pracovní doba Fajn nástroje (Slack, Google namísto Microsoftu…)
Po výměně vedení je to klasicky korporát, kde jste jen řádek v tabulce Atmosféra šla na bod mrazu Šéfové jsou často nekompetentní lidé s malými znalostmi, je to více o tom, kdo je pohodlný, než o tom, kdo má kvalifikaci
Napsáno:prosinec 2024

časová flexibilita, remote kolektiv lidí možnost se učit nové věci
produkt - spousta priorit, které se často mění, příliš velká očekávání, nedostatečná validace produktových změn... vede to nedoručování produktů, pomalému vývoji
Napsáno:listopad 2024

Jak by mi to sedlo ve společnosti Heureka Group?
Všudypřítomná svoboda (pružná pracovní doba a HO, nesetkala jsem se s micromanagementem, výběr techniky,...). Vládne i svoboda v přístupu k práci, rozhodnutí lidí se tu důvěřuje. Klade se veliký důraz na rozvoj lidí, ať už ve formě různých softskills tréninků, předávání know how mezi týmy, placené angličtiny nebo jen "obyčejného" předplaceného přístupu do Seduo.cz. Benefity jsou podle mě nadstandardní (angličtina, Multisport karta, Benefit karta, stravenkový paušál, technika podle vašeho přání (včetně například sluchátek), neomezené HO, pružná pracovní doba, finanční bonusy, ovoce a svačinky, placený tarif, přístup do Seduo.cz, 6 týdnů dovolené).
Se svobodou se váže i zodpovědnost, a ta už je na konkrétních lidech, a pochopitelně občas pokulhává. Není ničím neobvyklým, že na nějakou součinnost čekáte hodně dlouhou dobu. Osobně nejvíc negativně hodnotím chaos v dokumentech, procesech, předávání informací, aktualizaci... Do rozhodovacích procesů zasahuje velké množství lidí a to je prodlužuje (participaci na rozhodnutích shazovat určitě nechci, ale občas je to frustrující). Některá oddělení mají velký podstav a není v jejich silách odvádět veškerou práci, která je potřeba (jmenovitě BI, vývoj, HR, marketing).

Příjemné pracovní prostředí
Neformální atmosféra, psi v kanceláři, snídaně a svačinky, nové a hezké kanceláře, polohovací stoly,... to už je skoro standard, ale v Heurece to tak nějak všechno působí přirozeně a samozřejmě.

Práci v mezinárodním prostředí
Heureka je rozkročená napříč východní Evropou, rozjíždí se mezinárodní projekty, kolegové standardně přejíždí mezi kancelářemi, je snaha týmy propojovat...
Napsáno:květen 2022

Troufám si tvrdit, že je Heureka Group v rámci péče o zaměstnance naprostou špičkou minimálně v ČR. Její koncentrování se na firemní kulturu a kvalitní nabídku služeb vytváří skvělou atmosféru, která logicky láká velmi zajímavé lidi s dobrou pracovní morálkou.
Občas je trošku složitější udržet agilitu napříč firmou, stejně jako optimální mezi-týmovou spolupráci, nicméně jedná se o náročné disciplíny, na kterých se všichni snažíme neustále pracovat, a to i přes stále narůstající velikost firmy především co do počtu zaměstnanců.
Napsáno:leden 2022

Volná pracovní doba Profesionální týmy kolegů Možnost seberozvoje a seberealizace Zaměstnanecké benefity

Volnost a samostatnost
Největším benefitem za mě je volná pracovní doba. Důvěra, kterou nám tím firma dává je ale absolutně vyvážená disciplínou na skvěle odvedenou práci, kterou každý Heurečan má. Všem je ale jedno, jedno si svou práci uděláte ráno, večer, z postele nebo z pláže :-)

Práci v mezinárodním prostředí
Aktuálně pokrýváme 9 zemí. Korporátním jazykem je Aj a všechny prezentace, týkající se Groupy probíhají v Aj. S kolegy ze zahraničí běžně komunikujem na Slacku ne mailu. Máme možnost lekcí Aj, placených zaměstnavatelem, takže i po téhle stránce se většina z nás stále rozvíjí.
Napsáno:říjen 2021

Heureka je stále ok firma (netřeba rozepisovat, viz ostatní komentáře, ačkoliv pozor, většina z nich vznikla cca 2 roky zpátky na popud HR). Svačinky, sem tam nějaká grilovačka, relax room s běhacím pásem, celkem volnost v pracovní době, pěkný kancly, usměvaví lidé a tak.
Poslední cca dva roky probíhá přerod do mezinárodní platformy, s čímž souvisí jisté výzvy, nábor spousty nových lidí a obrovský počet schůzek. Schůzují všichni a se všemi, od recepce až po vedení. Nadávají na to taky skoro všichni. Ale nikdo si to nedovolí veřejně pojmenovat, a tak se nadále všichni na sebe usmívají a na reálnou práci zbývá málo času. Což pár lidem pro změnu vyhovuje. Také proběhla výměna části vedení (produkt, sales, vývoj) a to nové si tlačí svou agendu. Kdo má jiný názor, toho si poslechnou, usmějí se na něj a tlačí dál. Zčásti je to dáno nedostatkem kapacity starat se poctivě o své lidi, protože pořád připravují nějaké podklady pro investory, prezentace a jsou na schůzkách. Takže je najímán middle management, což je zárukou další byrokracie a dalšího zpomalení pracovního tempa. Heureka se stále dušuje startupovým duchem, ale spíše už jen ze zvyku. Na každou maličkost se zavádí nějaký proces, tabulka či dokument. Celá firma přešla asi rok zpátky na OKR framework (objectives and key results), pořád probíhají nějaké školení, nachytřovačky a podobně, ale v reálu se to dost často ohýbá až neskutečným způsobem. Čím více je to člověku jedno, tím je spokojenější, řekl bych. V Heurece od jejího založení v podstatě neexistovala fluktuace (až na těhotné), v posledním cca roce a půl ale např. odešla podstatná část top vývojářů (asi nejviditelnější změna) i lidi z jiných oddělení, což o něčem vypovídá. Také proběhly nějaké vyhazovy, dost lidí mluví u piva o odchodu, ale s tím, jak se ve firmě zvolnilo tempo (navzdory neustálému omílání opaku), tak z pohodlnosti zůstávají. Zdá se to jako hodně kritiky, ale tu vám narozdíl od pozitiv na pohovoru neřeknou. Tohleto hodnocení je přece jen subjektivní, takže ideálně zkuste v rámci pohovoru vytáhnout své budoucí spolupracovníky na pivo a ptejte se na férovku, většina Heurečanů s tím nebude mít problém. Čím níže se zeptáte (tzn. managementu se vyhněte), tím upřímnější/relevantnější odpovědi dostanete.
Napsáno:září 2020

Firemní politika v péči o zaměstnance z celkového hlediska - benefity, možnost školení jazyků a další...
Přístup na oddělení z hlediska vedení (nezajištění potřebných školení, o která se musíte sami hlásit a i tak je nedostanete - je to na webu, tak si to najdi; zpětná vazba je pouze jednosměrná "tohle je špatně, tohle taky,..." - nikdy neuslyšíte co děláte dobře a tím vás nijak nenamotivují a diví se, že nechcete dávat 200% do své práce). Tvrdí, že jsou proaktivní a podle toho jednají, ale opak je pravdou. Stále jsou zde zajeté koleje neaktivního přístupu. Jde o převážně ženský kolektiv, který se zná a tak stačí jedna chyba a už se vezete z party ven bez ohledu na to, že i uznáte chybu a upřímně se omluvíte... Panuje zde atmosféra něčeho nevyřčeného, z čeho mají všichni strach. Pokud na dané téma narazíte všichni se koukají na všechny strany a i když nikdo kolem není, tak raději na pracovišti mlčí a snaží se i vás umlčet.
Napsáno:prosinec 2020

Práce má smysl a pokud něco smysl nedává, tak to není těžké změnit. Vážně přátelská a rodinná atmosféra v kolektivu mladých lidí, kteří vždy chtějí pomoci, jedinečná kultura, nikdo si tu na nic nehraje, autonomie, svoboda, volnost, ovoce a svačiny v kanceláři, nádherné kanceláře v centru Prahy, výběr techniky, AJ zdarma pro každého, cvičení v kanceláři, ... Možná to může vyznít, že se tu zas až tak nepracuje, ale opak je pravdou, jen se neřeší zbytečnosti, na které jsme zvyklí z ostatních firem. Okolí brzo pozná, zda daný jedinec funguje či nikoliv. Sám jsem z počátku nechápal, že je něco takového možné a že to může existovat. Moje nejlepší pracovní zkušenost!
Heureka roste a to závratným tempem. Některé věci jsou tím pádem více anonymní, než dříve. Některé aspekty růstu Heureka dohání s jazykem na vestě, ne vše se stíhá, jak by se chtělo, ale zlepšuje se to. Kultura zde není pro každého. A zejména po příchodu z korporace si na některé věci člověk musí zvyknout, ale výsledek stojí za to ;-)! Finanční ohodnocení je zde mírně nižší než u velkých korporací.

Příjemné pracovní prostředí
Kultura firmy, mladí a přátelští kolegové, pocit, že je o Vás postaráno (benefity, ovoce a zelenina, svačiny, relax zóna, terasa, výběr techniky k práci, polohovací stůl, ...). Krásné a cool kanceláře v centru Prahy.

Heureka pracuje v oblasti e-commerce, která se rapidně mění v čase. Tady je potřeba se učit nové věci a přizpůsobovat se trhu. Firma o tom ví a dává lidem prostor jít tomuto naproti. Zároveň se velmi oceňuje proaktivita a přicházení s novými věcmi a nápady, které není problém do firmy prosadit, pokud dávají smysl.
Napsáno:prosinec 2020

Zaujala / nezaujala vás firma Heureka Group?