- dobré byly obědy a obecně zázemí v jídelně
- firma má dobrý a zajímavý produkt
- vzhledem k tomu, že spoustě věcem co se ve firmě dějí manažeři příliš nerozumí, není problém celý den sedět a nic nedělat, u většiny lidí to nikdo nepozná... pro mě toto výhoda nebyla ale věřím že pro spoustu lidí bude :)
Firma si hraje na něco na co absolutně nemá - velký potěmkin.
- V podstatě nikdo neví co má pořádně dělat, každý dělá svoji práci tak, jak si myslí že to je správné (neexistují postupy, plány..), ve firmě není jasná strategie pro naplnění cílů společnosti, každý měsíc se řeší něco jiného, z toho plyne všudypřítomný chaos, operativa a přehlcení pár šikovných pracovníků.
- Ve firmě chybí smysluplná školení, není se zde ani od koho co učit.
- Firma je v lokalitě Brno, dálnice D1 - i tak zde není ani 25 dní dovolené ani HomeOffice dokonce ani příspěvek na dopravu.
- Uspěchaný vývoj vede k neustálým problémům ve výrobě a tlaku na lidi.
- Ve firmě není absolutně žádná stabilita, každý měsíc odchází jednotky lidí, management byl meziročně celý vyměněný, smlouvu po roce podepisuje tak 5% lidí.
- to, že by Vám zde za Vaši práci někdo vyjádřil vděčnost nebo řekl "Děkuji" nečekejte - firma v podstatě takovouto firemní kulturu nezná.
- lidé co zde pracují jsou po většinou z okolí a jdou si na ruku, nové mezi sebe nepustí .
- Firma je skvělá pro lidi z Bíteše a okolí, kteří se nechtějí nikam posouvat, odkroutí si svých 8 hodin a jdou domů na zahradu.
Úkoly nejsou specifické ale spíše v obecné rovině. Firma nemá zavedený žádný jasný systém na řízení projektů tj. nejsou zde implementovány tradiční metodologie v oblasti řízení projektů a výroby.
S kolegy, kteří měli stejně jako já i jiné pracovní zkušenosti.
Pak tam bylo v zimě teplo, v létě chládek, teplé párky, studené pivo....
Celkově nestabilní prostředí
Absence benefitů, jen 23 dní dovolené
Absence firemní kultury
Absence kultury vedení
Absence managementu pro 21. století
Absence plánu do budoucna - rozpor mezi plánem - objednávkami - výrobními kapacitami a zajistitelností lidských zdrojů
Firma zamrzlá kdesi v 90. letech minulého století.
To vše a mnoho dalšího způsobuje fluktuaci personálu, který má zkušenosti odjinud, napříč strukturou.
Dobrý vztah s přímým nadřízeným a kolegy v kanceláři, flexibilní pracovní doba, výplata chodí včas, kantýna v areálu firmy.
Špatná komunikace uvnitř firmy napříč odděleními, chybí orientace na potřeby zákazníka ze strany vedení. Složité a zdlouhavé schvalovací interní procesy. Obchodník nevidí do nákladů na výrobu a nemůže ovlivňovat ceny. Příliš velká snaha o kontrolu svých zaměstnanců a s tím spojena velká administrativa. Firma má záporný vztah k home office. Nabídka jídla v kantýně by mohla být lepší. Zima v kancelářích.
Zázemí stabilní společnosti
Super kolegové, na které se mohu spolehnout
Náplň práce, která mě velmi baví
Výplata chodí v pravidelných termínech
Celozávodní dovolená
Firemní kantýna
Dlouhé schvalovací procesy
Šetření na nepravých místech
Spousta zbytečných kontrolních systémů práce
Úžasní a zkušení kolegové
Upřímní přímí nadřízení
Práce blízko domova
Pracovní týden 37.5 hodiny
Příspěvek na penzijní/životní
Dohoda na dobu neurčitou po roce práce
Jídelna v areálu firmy
Velmi rozmanitá práce, lidí je málo, děláte na všech projektech
Nejvyšší management se neumí zastat zaměstnanců, jen si hlídají svá teplá místečka
Špatné, až neuctivé chování k zákazníkům
Nepodepisování NDA se spolupracujícími firmami, hrozba vysokých pokut
Velký tlak na podepsání Dohody o mlčenlivosti se zaměstnanci (10 let po skončení pracovního poměru!)
Netransparentní komunikace nejvyššího managementu se zaměstnanci
Bez odměn a přesčasů velmi nízký plat
Žádná možnost home-office
Neklimatizované kanceláře
Možnost práce na různorodých projektech
Milé jednání vůči novým kolegům
Pracovní týden 37.5 hodiny
Příspěvek na penzijní/životní
Jídelna součástí areálu firmy
Dobrý kolektiv
Zajímavý obor a plno potenciálních příležitostí
Zdlouhavé interní schvalovací procesy
často nízká teplota v kanceláři
stabilita firmy,
příjemné pracovní prostředí a kolegové
férový management
práce, která mě baví a nutí mě učit se nové věci
benefity, home office
pružná pracovní doba v mezích rozumně nastavených mantinelů
Zaujala / nezaujala vás firma První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s.?