V Juicymu je fajn, že berou na zaučení úplné juniory a dají tak šanci i někomu, kdo nemá žádné zkušenosti.
Objednávají dobrou kávu a mají hezký kanceláře.
Malý kolektiv (12 lidí) je fajn.
Firma má trochu zastaralý způsoby, hodně se řeší např. pevná pracovní doba i u OSVČ. Moc tam nefunguje komunikace s vedením a často bylo v kanceláři dusno, když se přede všema hádali. V okolí kanceláří není moc kam jít na oběd, aby se to stihlo do povinných 30 minut.
Neprobíhalo nikdy žádné codereview a přesto se očekával perfektní kód v šibeničním čase a někdy jeden člověk během jednoho dne musel přepínat mezi několika různými projekty.
Vedení ve vlastním projektu propaguje zero-waste kulturu, ale v kanceláři k tomu mají hodně daleko. Nakupují se tam jednorázová brčka, malé plastové medy, smetany do kávy a plasty se tam třídí jen občas.
Firmu doporučuji nováčkům, kteří se chtějí rychle naučit základy a pak jít vyvíjet jinam, kde bude lepší pracovní prostředí. Celkově je ve firmě velká fluktuace lidí a ti, kteří jsou tam dlouho, často nepracovali nikde jinde a tak neví, že jinde bude lépe.
Dobrá káva
Občas je k dispozici čerstvé ovoce
Fajn lidi v týmu
Možnost se naučit víc než původně domluvená pozice obnáší
Platí vždy včas faktury/výplaty
Dog friendly office
Přístup vedení je silně neprofesionální, často se mezi sebou hádají a vytváří tím stresové a toxické prostředí lidem v týmu.
Projekty se nestíhají, lidé jsou pod velkým tlakem, pracují přesčasy, někdy i víkendy, a přeskakují mezi několika projekty.
Přetížení lidí, špatné plánování projektů a odhad kapacit.
30 minut na oběd se vzhledem k lokalitě nedá stihnout.
Vedení nevychází vstříc s časovými možnostmi (když si potřebuje člověk něco zařídit, odejít dřív, plánování dovolené, vzít si homeoffice/sick day). Většinou je to veliký problém, v lepším případě dostane člověk "jen" nemilou zprávu.
Chybí konstruktivní feedback a hlavně seniorní lidi, drtivá většina týmu je složená nezkušenými lidmi a juniory.
Netřídí se odpad. (A to je vzhledem k tomu že se Juicymo a jejich startup Thriftigo snaží prezentovat jako firma která podporuje ekologický styl života a zero-waste velmi pokrytecké.)
Člověk má pocit že si nemůže dát pauzu, když se v kuchyňce sešlo víc lidí najednou tak nás vedení doslova rozhánělo zpět k práci.
Neochota řešit tyto problémy, kdykoliv tím bylo vedení konfrontováno tak se člověk setkal s nepochopením a obhajobami proč jsou věci takové jaké jsou.
Od začátku se tváří jako milé prostředí, umí se hezky prezentovat, až člověk nastoupí tak toto postupně opadá a dostává se mu stejný přístup jako psáno výše.
Firma nabírá (téměř) výhradně juniory a lidi bez zkušeností. Řekla bych že je pro takové lidi vhodná pouze z toho důvodu, že je jednoduché se tam dostat, jinak se člověk učí hlavně sám, z YouTube videí a Googlování apod.
U této firmy máme ještě 2 komentáře, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?