Ze začátku příjemné pracovní prostředí, vyhlídka možných školení a určitě mnozí ocení flexibilní pracovní dobu
Univerzitě nemohu vytknout nic, ale pokud jde o vedení v rámci Odboru řízení lidských zdrojů, tam už výhrady mám. Ve vedení tohoto odboru jsou osoby, které něco slíbí a stejně to nedodrží. Možná jsou odbornice ve svém oboru, ale s podřízenými to vůbec neumí. Na univerzitě dotyčné mají velmi špatnou pověst a i některé kolegyně kvůli nim zvažují odchod. Některé už dokonce výpověď daly...
Zoufalý management, mizerné vyhlídky na postup odborný i platový, postup záleží na tom, kdo je koho kamarád. Někteří učí za málo peněz hodně, jiní nemusí skoro vůbec a dostávají ještě za to i odměny. Neodborné zásahy nadřízených do práce podřízených, bourání fungujících věcí, vytěsňování schopných lidí, kteří mají výsledky. Zfušovaná výběrová řízení, přebujelá administrativa.
Volnost v plánování si vlastní náplně pracovního dne.
Přizpůsobivost pracovní doby.
Rozmanitost činností a úkolů - k řešení je tu toho opravdu hodně.
Součinnost, komunikaci a rozhodování. To jsou tu tři nejslabější místa, která velice ztěžují i banální úkony. Stráví se tu i drobnosti neuvěřitelně času. Hodně lidí tu přemýšlí, jak tu něco nedělat než to udělat, což může být hodně demotivující faktor.
Jistota platu, stravenky, závodní stravování, možnost se vzdělávat - alespoň na našem pracovišti, občas odměny, časové flexibilita - záleží na pracovišti.
špatný management - pracoviště
na našem pracovišti postup či povýšení často po známosti, případně pochlebování
nerovnoměrné dělení práce - někdo se nezastaví, někdo nemá co dělat
Člověk může pracovat i na zajímavých tématech, práce je obsahově náročná, ne tupá rutina. Člověk se také potká se zajímavými lidmi
Naprosto katastrofální management, který neumí manageovat. Důležité jsou "kamarádčofty", lezení do zadku a "kdo je s kým zadobře". Management nemá problém si z veřejných peněz vyplácet 100 a více tisic Kč měsíčně (rektorka pak 500 tis. Kč; nebo oprava kanceláře rektorky za 2 mil. Kč atp.).
Naopak zcela chybí jakýkoliv performance management, práce je nerovnoměrně rozdělována (někdo neví, kde mu hlava stojí, jiní mají lážo plážo - management (děkan) netuší, že nekde se požaduje i dvakrát tolik práce jako jinde), práce není adekvátně oceňována (hrubá mzda pro člověka s Ph.D. = 28 000 Kč). Za dobrou práci člověka nikdo neocení.
Naprosto neadekvátní prostor k vlastnímu rozvoji, žádné školení nebo kurzy (ani jazykové).
Univerzita nenabízí ani triviální benefity (jako třeba jazykové kurzy, nebo stravenky).
Zaujala / nezaujala vás firma Mendelova univerzita v Brně?