+ dobrá pracovní doba
+ dostupnost
+ jistota zaměstnání
- nejsou kuchyňky, kde by si zaměstnanec ohřál a snědl jídlo
- nejsou dostupné ani kávovary, aby si zaměstnanec udělal kávu a vlastní v kanceláři mít nesmí
- chybí základní zázemí pro zaměstnance, které je již všude standard
- systém benefitů je špatně nastavený a benefity jsou v kterékoliv firmě vyšší
- velmi nízké stravné (nedosahuje ani 100 Kč), což již nepokryje obědy
- velmi špatná komunikace mezi odbory
- vedoucí funkce jsou za odměnu, ne za výsledky. Hraje se zde na tituly a oblíbenost
Dostala jsem nesmyslnou výpověď z pracovního poměru, kterou jsem napadla u soudu - spor o neplatnost výpovědi jsem vyhrála. Hledala jsem oporu u spousty lidí i odborů - ale bohužel, všichni měli strach.
Práce ve státní správě je velmi administrativně náročná, s tímto vědomím je třeba do této firmy vstupovat. Kdo nemá rád papíry nebude se mu pracovat dobře. Jelikož je to státní správa zaměstnanec si může být jist, že se vždy dodržuje zákon, a to platí také v přístupu k zaměstnancům. Mám na mysli paragrafy, dovolené, náhradní volna, nemocenské, zde rozhodně panuje spravedlnost. Možná se to nepředpokládá, ale také zaměstnaci této firmy mají kolektivní smlouvu, která jim poskytuje určité výhody, tyto výhody nejsou zanedbatelné. Tedy svého zaměstnavatele hodnotím pozitivně a doporučuji k zaměstnání.
Pracoviště má skvělou polohu přímo v centru města, hned u parku, což je ideální pro příjemné procházky během obědové pauzy. Pracovní prostředí je moderní, čisté a velmi pěkně zařízené. Oceňuji pružnou pracovní dobu a možnost home office, což výrazně přispívá k vyvážení pracovního a osobního života. Benefity jsou slušné, pravidelné odměny za kvalitní práci jsou skvělou motivací a velmi si cením podpory ze strany vedení i přímého nadřízeného.
Výše platu bohužel ani zdaleka nedosahuje průměru ve veřejné správě, což je velké zklamání. Některé procesy na implementaci nových věcí jsou zbytečně zdlouhavé a často brzdí efektivitu. Také mi přijde, že je zde příliš mnoho papírování, které by mohlo být zjednodušeno. Tyto aspekty bohužel snižují celkovou spokojenost s pracovištěm
Veřejná správa je dynamická a pomůže jí právě optika lidí, kteří na sobě celý život pracují a vzdělávají se a jdou s dobou. Vše je o nás – o lidech.
Je třeba se orientovat v právních předpisech, umět komunikovat napříč kolegy, ale také politickým vedením města. Práce si žádá schopnost asertivní, věcné a přesvědčivé komunikace.
Zaujala / nezaujala vás firma Statutární město Ostrava?